ODLUKA

O USLOVIMA I NAČINU ANGAŽOVANJA LICA ZA OBAVLJANJE STRUČNIH I DRUGIH POSLOVA ZA POTREBE POSLANIČKIH GRUPA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 1/2006 i 3/2006)

I

Lica koja, pored zaposlenih u Službi Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, obavljaju stručne i druge poslove za potrebe poslaničkih grupa angažuju se putem zasnivanja radnog odnosa na određeno vreme, u skladu sa propisima koji regulišu ovu materiju.

Krajnji rok angažovanja navedenih lica je istek mandata ovog saziva Skupštine AP Vojvodine, odnosno prestanak postojanja poslaničke grupe za vreme trajanja mandata ovog poslaničkog saziva Skupštine.

Sekretar Skupštine AP Vojvodine će na pismeni predlog poslaničke grupe dostavljen Odboru za administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, sa licem koje odredi poslanička grupa zasnovati radni odnos na određeno vreme.

Lica angažovana za obavljanje stručnih i drugih poslova za potrebe poslaničkih grupa za svoj rad i korišćenje radnog vremena odgovaraju predsedniku poslaničke grupe.

II

Plata, odnosno naknada za obavljanje stručnih i drugih poslova za potrebe poslaničkih grupa utvrđuje se u mesečnom iznosu koji se izračunava množenjem osnovice za obračun plata imenovanih, postavljenih i zaposlenih lica sa koeficijentom od:

- 10,10 za lica sa visokom stručnom spremom,

- 9,30 za lica sa višom stručnom spremom i

- 8,30 za lica sa srednjom stručnom spremom.

Iznos plate odnosno naknade uvećava se za 0,4% za svaku punu godinu provedenu u radnom odnosu.

III

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".