PROGRAM LOKACIJA
ZA POSTAVLJANJE AUTOBUSKIH STAJALIŠTA NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 19/2005 i 2/2006)

Član 1

Ovim Programom utvrđuju se lokacije za postavljanje autobuskih stajališta na javnim površinama na teritoriji grada Kragujevca.

Postavljanje autobuskih stajališta vrši se na neizgrađenom građevinskom zemljištu, saglasno Odluci o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta ("Sl. list grada Kragujevca", broj 3/03, 4/03) i Odluci o stajalištima ("Sl. list grada Kragujevca", broj 5/2001).

Član 2

LOKACIJA 1. PIONIR

- ulica Aleksandra I Karađorđevića

LOKACIJA 2. URED

- ulica Nikole Pašića kod Varteksa

LOKACIJA 3. MALA PIJACA

- ulica Grada Sirena kod mini tržnog centra

LOKACIJA 4. PIJACA

- ulica Kneza Mihaila-iznad Komande

LOKACIJA 5. VELIKI PARK

- ulica Radoje Domanović, ispred ulaza u park

LOKACIJA 6. JEZERO

- Lepenički bulevar (strana prema OŠ)

LOKACIJA 7. JEZERO (SPORT)

- Lepenički bulevar, kod novog mosta

LOKACIJA 8. PIJACA (l)

- ulica Kneza Mihaila-preko puta Zelene pijace

LOKACIJA 9. UZOR

- ulica Zmaj Jovina prema bolnici

LOKACIJA 10. TEHNIČKA ŠKOLA

- ulica R. Domanovića-kod Medicinske škole

LOKACIJA 11. ĆIFTINA ĆUPRIJA

- Lepenički bulevar

LOKACIJA 12. SOLITER Y

- u Erdogliji

LOKACIJA 13. STANOVO (d)

- ulica Kraljevačkog bataljona-kod pumpe

LOKACIJA 14. BOLNICA

- ulica Zmaj Jovina-neparna strana

LOKACIJA 15. AERODROM-STADION

- ulica Atinska ispred Stadiona

LOKACIJA 16. HOTEL KRAGUJEVAC

- Lepenički bulevar

LOKACIJA 17. MALA VAGA

- ulica Kneza Mihaila kod Simpa

LOKACIJA 18. DOM SINDIKATA

- ulica Nikole Pašića-parna strana

LOKACIJA 19. ARSENAL

- ulica Kneza Mihaila kod stadiona

LOKACIJA 20. DOM SINDIKATA

- ulica Nikole Pašića leva-neparna strana

Član 3

Autobuska stajališta su jednoobrazna sa modularnim sistemom, minimalne veličine 16m2, od čega je kiosk dimenzija 1,7m x 2,4m, vrsta montažnog objekta: stajalište sa nadsrešnicom, u svemu prema glavnom projektu broj E-19/04 Samostalne radnje za projektovanje i inženjering "Ambijent" Vrbas.

Namena kioska je prodaja robe na malo: štampe, duvanskih proizvoda, konditorskih proizvoda u fabričkom pakovanju, telefonskih kartica, parking karata, voznih karata jedinstvenog tarifnog sistema naplate prevoza u gradskom i prigradskom prevozu, srećki i sl.

Član 4

Razvoj delatnosti postavljanja autobuskih stajališta se ostvaruje postavljanjem stajališta i na drugim lokacijama, koje utvrdi izvršni organ grada Kragujevca, na predlog Gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja, koje ispunjavaju urbanističke uslove i funkcionalne zahteve.

Član 5

Aktom o urbanističkim uslovima za postavljanje autobuskih stajališta, koji donosi Gradska uprava za imovinu, urbanizam i izgradnju definiše se mesto postavljanja, kao i uslovi i tehničke karakteristike autobuskih stajališta, a u zavisnosti od lokacije postavljanja.

Gradonačelnik grada Kragujevca, donosi odluku o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta na određeno vreme, odnosno za period poveravanja delatnosti postavljanja i održavanja autobuskih stajališta, uz naknadu, uz obavezu plaćanja zakupnine saglasno važećim aktima Skupštine grada.

Član 6

Autobusko stajalište mora da bude obeležno propisanim saobraćajnim znakom, da ima istaknut naziv i izvod iz reda vožnje javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Na autobuskim stajalištima, uključujući i kioske, mogu se uz odobrenje Gradske uprave za razvoj gradskih resursa i nadzor, postavljati reklamni panoi uz plaćanje naknade čiji se iznos određuje po zonama, vrsti, broju i površini reklamnih panoa utvrđene Odlukom o uslovima i načinu obavljanja reklamnih panoa ("Sl. list grada Kragujevca", broj 9/02, 6/03 i 4/05).

Član 7

Sastavni deo ovog Programa je grafički prilog u odgovarajućoj razmeri.

Član 8

Danom donošenja ovog Programa prestaje da važi Program autobuskih stajališta koji je doneo Izvršni odbor grada Kragujevca, broj 060-2/02-II/02 od 18.01.2002. godine.

Član 9

Ovaj Program objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".

Napomene

Grafički prilog koji je sastavni deo ovog Programa nije objavljen u "Sl. listu grada Kragujevca", br. 19/2005 od 17. decembra 2005. godine.