UREDBA

O RATIFIKACIJI SPORAZUMA IZMEĐU VLADA JUGOSLAVIJE I BUGARSKE O REGULISANJU MALOGRANIČNOG SAOBRAĆAJA LICA U POGRANIČNOJ ZONI

("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori i drugi sporazumi", br. 27/73)

ČLAN 1

Ratifikuje se Sporazum između Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Narodne Republike Bugarske o regulisanju malograničnog saobraćaja lica u pograničnoj zoni, potpisan 28. februara 1972. godine u Beogradu, u originalu na srpskohrvatskom i bugarskom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Sporazuma na srpskohrvatskom jeziku glasi:

 

SPORAZUM
IZMEĐU VLADE SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE I VLADE NARODNE REPUBLIKE BUGARSKE O REGULISANJU MALOGRANIČNOG SAOBRAĆAJA LICA U POGRANIČNOJ ZONI

Vlada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlada Narodne Republike Bugarske, u želji da olakšaju malogranični saobraćaj lica preko granice na način koji odgovara potrebama i interesima pograničnog stanovništva, dogovorile su se da zaključe ovaj sporazum.

Član 1

Odredbama ovog sporazuma koriste se državljani obe strane ugovornice sa prebivalištem u pograničnoj zoni, kada sa svoje teritorije putuju u pograničnu zonu druge strane ugovornice.

Član 2

Pod "pograničnim zonom" u smislu ovog sporazuma podrazumeva se teritorija koja se proteže u dubini od 20 km na jednoj i drugoj strani jugoslovensko-bugarske državne granice.

Pogranična zona obuhvata naseljena mesta u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji i Narodnoj Republici Bugarskoj navedena u Prilogu br. 1, koji čini sastavni deo ovog sporazuma.

Član 3

Državljani strana ugovornica sa prebivalištem u pograničnoj zoni mogu da prelaze državnu granicu preko graničnih prelaza sa posebnim ispravama i bez viza.

Nadležni organi strana ugovornica, shodno unutrašnjem zakonodavstvu, izdaju ispravu za prelaženje granice, koja sadrži, pored podataka za utvrđivanje identiteta korisnika i lica ispod 16 godina, još i prostor za overavanje prelaženja granice, beleške pograničnih i carinskih organa i produžavanje roka boravka na susednoj teritoriji.

Korisnik isprave ima pravo na 12 putovanja godišnje.

Svaka strana ugovornica dostavlja drugoj strani obrasce isprava za prelaženje granice najkasnije mesec dana pre stupanja na snagu ovog sporazuma.

Lica ispod 16 godina upisuju se (ime, očevo ime i prezime, godina rođenja) u ispravu za prelaženje granice roditelja, usvojioca ili staratelja.

Ako lice ispod 16 godina putuje samo treba da poseduje posebnu ispravu za prelaženje granice sa fotografijom.

U posebnim slučajevima (rođenje, sklapanje braka, bolest, nesrećni slučaj, smrt ili drugi porodični razlozi) nadležni organi mogu korisniku isprave da odobre vanredno putovanje.

Za grupna putovanja predstavnika organa vlasti, društveno-političkih i privrednih organizacija, kulturno-umetničkih društava, sportskih ekipa, škola i drugih, može se izdati isprava.

Član 4

Korisnik isprave ima pravo boravka na teritoriji druge strane ugovornice 4 dana. U opravdanim slučajevima (rođenje, sklapanje braka, bolest, nesrećni slučaj, smrt, ili drugi porodični razlozi) nadležni organi zemlje boravka mogu produžiti trajanje boravka najviše do 10 dana.

U slučaju gubitka, uništenja ili nestanka isprave za prelaženje granice na teritoriji druge strane ugovornice korisnik isprave dužan je da ovu činjenicu odmah prijavi nadležnom organu zemlje boravka.

U slučajevima iz prethodnog stava nadležni organ izdaje potvrdu s kojom se lice vraća u svoju zemlju.

Član 5

Državljani jedne strane ugovornice za vreme boravka na teritoriji druge strane ugovornice, dužni su da se pridržavaju propisa te države.

Svaka strana ugovornica ima pravo da zabrani ulazak ili otkaže boravak na svojoj teritoriji državljaninu druge strane ugovornice, koji krši odredbe ovog sporazuma ili njene unutrašnje propise.

Član 6

Prilikom pojava zaraznih bolesti (ljudi, životinja i bilja) u pograničnoj zoni, prelaženje lica može da bude privremeno obustavljeno za celu zonu ili za njene pojedine delove.

Strana ugovornica, na čijoj se teritoriji pojavila zarazna bolest odmah obaveštava diplomatskim putem drugu stranu ugovornicu o uvođenju i prestanku ovih mera.

Član 7

Prelaženje državne granice vrši se preko graničnih prelaza otvorenih za međunarodni putnički saobraćaj, u svako doba dana i noći i preko graničnih prelaza za pogranični saobraćaj. Prelaženje državne granice može se vršiti pešice ili prevoznim sredstvom, osim zaprežnim vozilom.

Korisnici olakšica ovog sporazuma ne mogu se kretati van pogranične zone, osim ukoliko to nije uslovljeno putnom mrežom i saobraćajnim vezama.

Stalna mešovita jugoslovensko-bugarska komisija predviđena u članu 10. ovog sporazuma, može da predlaže otvaranje i zatvaranje prelaza za pogranični saobraćaj i da određuje vreme prelaska granice na ovim prelazima.

Član 8

Strane ugovornice nastaviće sa održavanjem tradicionalnih sabora stanovništva dve zemlje na graničnoj liniji i u naseljenim mestima i olakšavaće prelaženje granice povodom Prvog maja i nacionalnih praznika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Narodne Republike Bugarske.

Mesto, vreme održavanja, kao i način organizovanja sabora, regulisaće se diplomatskim putem.

Član 9

Korisnici olakšica ovog sporazuma mogu unositi u susednu zonu malograničnog saobraćaja i iz nje iznositi bez uvoznih i izvoznih dozvola, bez plaćanja carina, taksa i ostalih dažbina:

a) predmete koji služe ličnim potrebama, nove ili upotrebljavane (odeća i obuća u razumnim količinama, foto-aparat, nosivi muzički instrument, nosivi gramofon, nosivi radioaparat, dečja kolica i sl.), neophodne putniku za vreme putovanja i boravka na teritoriji druge strane ugovornice, sa obavezom da predmeti budu vraćeni,

b) poklone i kupljene predmete u vrednosti do 200 dinara odnosno do 20 leva, izuzimajući prehrambene proizvode,

c) prehrambene zgotovljene proizvode neophodne za vreme putovanja, navedene u prilogu II, koji čini sastavni deo ovog sporazuma.

U vezi s unošenjem i iznošenjem sredstava plaćanja, deviza, plemenitih metala, dragog kamenja, kao i umetničkih predmeta i takvih predmeta koji imaju arheološku kulturnu ili naučnu vrednost, svaka strana ugovornica primenjuje svoje unutrašnje propise.

Član 10

Radi obezbeđenja pravilne primene svog sporazuma osniva se Stalna mešovita jugoslovensko-bugarska komisija.

Komisija se sastoji od 10 članova po 5 sa svake strane. Imena članova Komisije i izmene njenog sastava, saopštavaju se diplomatskim putem.

U svom radu Komisija može koristiti i stručnjake.

Komisija se sastaje jedanput godišnje, naizmenično u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji i Narodnoj Republici Bugarskoj.

Komisija ima zadatak da se stara o sprovođenju ovog sporazuma da razmatra pitanja koja će se javljati tokom njegove primene da daje predloge vladama strana ugovornica za poboljšanje i proširivanje malograničnog saobraćaja, kao i za izmene i dopune ovog sporazuma.

Na svojim zasedanjima Komisija sačinjava zapisnike na jednom od jezika naroda Jugoslavije i bugarskom jeziku koji podleže odobrenju vlada strana ugovornica.

Komisija na prvom zasedanju donosi pravilnik o svom radu.

Član 11

Ovaj sporazum stupa na snagu 30 dana po uzajamnom obaveštenju diplomatskim putem strana ugovornica da je isti odobren od njihovih vlada.

Sporazum je zaključen na neodređeno vreme i njegova važnost prestaje 6 meseci od dana kada ga jedna od strana ugovornica otkaže diplomatskim putem.

Sačinjeno u Beogradu 28. februara 1972. godine u dva originalna primerka svaki na srpskohrvatskom i bugarskom jeziku, pri čemu oba teksta imaju jednaku vrednost.

Po ovlašćenju Vlade

 

Po ovlašćenju Vlade

Socijalističke Federativne

 

Narodne Republike

Republike Jugoslavije,

 

Bugarske,

Franjo Mičetić, s. r.

 

Ljuben Damjanov, s. r.

 

Prilog br. I

NASELJENA MESTA U POGRANIČNOJ ZONI SHODNO ČLANU 2. SPORAZUMA

I

A. Na teritoriji Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije

Područje SO Negotin

1. Kovilovo
2. Crnomasnica
3. Zlokuće
4. Veljkovo
5. Braćevac
6. Srbovo
7. Radujevac
8. Rogljevo
9. Bukovče
10. Kobišnica
11. Mokranja
12. Smedovac
13. Tamnič
14. Rajac
15. Negotin
16. Rečka
17. Prahovo
18. Samarinovac
19. Miloševo
20. Čubra
21. Vidrovac
22. Dušanovac
23. Brestovac
24. Karbulovo
25. Jasenica
26. Dupljađe
27. Mala Kamenica
28. Mihajlovac

Područje SO Zaječar

1. Zaječar
2. Šipikovo
3. Mali Jasenovac
4. Veliki Jasenovac
5. Gradskovo
6. Halovo
7. Veliki Izvor
8. Prilita
9. Grljan
10. Vratarnica
11. Mali Izvor
12. Selačka
13. Jelašnica
14. Koprivnica
15. Čokonjar
16. Brusnik
17. Vrbica
18. Borovac
19. Zagrađe
20. Grlište
21. Lubnica
22. Šljivar
23. Zvezdan
24. Vražogrnac
25. Rgotina
26. Nikoličevo
27. Trnavac

Područje SO Knjaževac

1. Crni Vrh
2. Janja
3. Ravno Bučje
4. Aldina Reka
5. Tatrašnica
6. Grabovnica
7. Repušnica
8. Dejanovac
9. Aldinac
10. Drvnik
11. Balinac
12. Radičevac
13. Šarbanovac
14. Novo Korito
15. Ošljane
16. Pegruša
17. Vitkovac
18. Minićevo
19. Jakovac
20. Jelašnica
21. Lokva
22. Štitarac
23. Vidovac
24. Gradište
25. Gornja Sokolovica
26. Pričevac
27. Kandalica
28. Staro Korito
29. Papratna
30. Knjaževac
31. Ćuštica
32. Donje Zuniče
33. Štrbac
34. Berčinovac
35. Trgovište
36. Žukovac
37. Donja Kamenica
38. Gornja Kamenica
39. Kalna
40. Balta Berilovac
41. Vrtovac
42. Inovo

Područje SO Dimitrovgrad

1. Gradina
2. Dimitrovgrad
3. Lukavica
4. Željuša
5. Goin do
6. Planinica
7. Banski Do
8. Grapa
9. Prača
10. Slivnica
11. Bačevo
12. Paskašija
13. Petrlaš
14. Redejna
15. Donji Krivodol
16. Vlkovija
17. Gornji Krivodol
18. Boljev Dol
19. Kamenica
20. Izatovci
21. Braćevci
22. Senokos
23. Mazgoš
24. Brebevnica
25. Protopoinci
26. Moinci
27. Smilovci
28. Gulenovci
29. Visočko Odorovce
30. Petračinci
31. Dragovita
32. Vrapča
33. Kusa Vrana
34. Trnsko Odorovce
35. Iskrovci
36. Poganovo
37. Donja Nevlja
38. Verzar
39. Bilo
40. Barje
41. Skrvenica
42. Gornja Nevlja

Područje SO Pirot

1. Dobri Do
2. Temska
3. Sopot
4. Poljska Ržana
5. Donja Držina
6. Bazovik
7. Basara
8. Trnjana
9. Oreovica
10. Pokrevnik
11. Pakleštica
12. Krupac
13. Petrovac
14. Berovica
15. Veliki Jovanovac
16. Veliko Selo
17. Vojnegovac
18. Mali Jovanovac
19. Mala Lukanja
20. Rudinje
21. Velika Lukanja
22. Šugrin
23. Mirkovci
24. Sukovo
25. Jalbotina
26. Gostuša
27. Bela
28. Rsovci
29. Vlasi
30. Gornja Držina
31. Visočka Ržana
32. Slavinja
33. Činiglavci
34. Zaskovci
35. Planinica
36. Srećkovac
37. Obrenovac
38. Milojkovac
39. Dojkinci
40. Brlog
41. Rosomač
42. Topli Do
43. Jelovica

Područje SO Babušnica

1. Jasenov Del
2. Vučji Del
3. Crvena Jabuka
4. Rakita
5. Zvonce
6. Našuškovica
7. Berin Izvor
8. Preseka
9. Studena
10. Strelac
11. Valniš
12. Raljin
13. Kambelevac
14. Radinjice
15. Ljuberađa
16. Grnčar
17. Rakov Dol
18. Radosin
19. Vrelo
20. Leskovica
21. Gorčince
22. Suračevo
23. Babušnica
24. Stol
25. Vala
26. Dučevac
27. Kijevac
28. Berdulj

Područje SO Crna Trava

1. Presla
2. Kalna
3. Gradska
4. Jabukovik
5. Krivi Del
6. Darkovce
7. Brod
8. Crna Trava

Područje SO Surdulica

1. Božica
2. Vlasina Okruglica
3. Vlasina Stojkovićeva
4. Groznatovci
5. Drainci
6. Klisura
7. Kolunica
8. Kostroševci
9. Palja
10. Strezimirovci
11. Suhi dol
12. Topli Dol (Božički)

Područje SO Bosilegrad

1. Bosilegrad
2. Gornja Lisina
3. Donja Lisina
4. Donja Ržana
5. Gornja Ržana
6. Gornja Ljubata
7. Musulj
8. Barje
9. Ploče
10. Donja Ljubata
11. Dukat
12. Crnoštica
13. Nazarica
14. Jarešnik
15. Doganica
16. Donje Tlamino
17. Gornje Tlamino
18. Bistar
19. Rikačevo
20. Karamanica
21. Žeravina
22. Goleš
23. Brankovci
24. Ribarci
25. Zli Dol
26. Paralovo
27. Buceljevo
28. Bresnica
29. Mlekominci

Područje SO Kriva Palanka

1. Kriva Palanka
2. Uzem
3. Kostur
4. Židilovo
5. Trnovo
6. Kiselica
7. M. Grcorija
8. G. Grcorija
9. Dobrovnica
10. Luke
11. Podržikonj
12. Osiče
13. Krklja
14. Duračka Reka
15. Stanci
16. Bas
17. Drenak
18. Košari
19. Varovište
20. Drenje
21. Martinica
22. Konopnica
23. Lozanovo
24. Krstov Dol
25. Tlminci
26. Gabar
27. Gradec
28. Ogut
29. Nerav
30. Meteževo
31. Moždivnjak
32. Dlobočnica
33. Psača
34. Petralica
35. Baštevo
36. Bartalija
37. Borovo
38. Ginovci

Područje SO Kratovo

1. Kavrak
2. Emirica
3. Kneževo

Područje SO Delčevo

1. Delčevo
2. Čiflik
3. Razlovci
4. Nov Istevnik
5. Star Istevnik
6. Trabotivište
7. Virče
8. Grad
9. Stamer
10. Zvegor
11. Gabrovo
12. Poleto
13. Vetren
14. Kiselica
15. Očipala
16. Selnik
17. Dramče
18.Vratislavci
19. Lukovica
20. Kostin Dol
21. Kosevica
22. Moštica
23. Sasa
24. Kamenica
25. Dulica
26. Todorovci
27. Ilijovo
28. Turija
29. Bigla
30. Kosovo Dablje

Područje SO Kočani

1. Cera
2. Preseka
3. Glavovica
4. Kostin Dol
5. Nebojani

Područje SO Vinica

1. Kalimanci
2. Grljane

Područje SO Berovo

1. Berovo
2. Cančarevo
3. Crnik
4. Negrevo
5. Pehčevo
6. Čiflik
7. Robovo
8. Umlena
9. Mačevo
10. Budinarci
11. Mitrašinci
12. Smojmirovo
13. Ratevo
14. Rusinovo
15. Vladimirovo
16. Dvorište

Područje SO Strumica

1. Staro Konjarevo
2. Novo Konjarevo
3. Bajkovo
4. Badilen
5. Stinik
6. Barbarovo
7. Novo Selo
8. Draževo
9. Smolari
10. Mokrino
11. Mokrievo
12. Borisovo
13. Kolešino
14. Gabrovo
15. Bansko
16. Sušica
17. Sekirinik
18. Turnovo
19. Ilovica
20. Štuka
21. Drvoš
22. Radovo
23. Bornevo
24. Monospitovo
25. Bosilovo
26. Ednokućovo
27. Zubovo
28. Murtino

B. Na teritoriji Narodne Republike Bugarske

Okrug Vidin

Opština Bregovo

1. s Bregovo
2. s Kudelin
3. s Balej
4. s Rakitnica
5. s Kosovo
6. s Delejna

Opština Gmzovo

1. s Gmzovo
2. s Tijanovci
3. s Kalina

Opština Novo-selo

1. s Novo Selo
2. s Vrv
3. s Elorentin

Opština Kapitanovci

1. s Vinarovo
2. s Major Uzunovo

Opština Gradec

1. s Gradec
2. s Dinkovica
3. s Plakuder
4. s D. Bošnjak

Opština Vidin

1. s Družba

Opština Rabrovo

1. s Rabrovo
2. s Kanec
3. s Šipikovi Kolibi

Opština Šišenci

1. s Šišenci
2. s Gradcikovski Kolibi
3. s Halovski Kolibi
4. s Burilovec
5. s Perilovec

Opština Bojnica

1. s Bojnica

Opština Car Petrovo

1. s Car Petrovo
2. s Topolovec
3. s Kalenik
4. s Čičil

Opština Kula

1. gr Kula
2. s Golemanovo
3. s Izvor Mahala
4. s Poletkovci
5. s K. Perčovo

Opština Rakovica

1. s Rakovica
2. s Kirjaevo
3. s Staropatica
4. s Brankovci

Opština Makreš

1. s Podgore
2. s Šišmanovo
3. s Tolovica

Opština Rabiša

1. s Rabiša
2. s Rajanovci
3. s Ošane
4. s Vrba

Opština Dimovo

1. s Kladorub

Opština Čuprene

1. s Čuprene
2. s Vrbovo
3. s Trgovište
4. s Repljana

Opština Belogradčik

1. gr. Belogradčik
2. s Dabravka
3. s Graničak
4. s Struin Dol
5. s Veštica
6. s Slivovnik
7. s Izvor
8. s Goren Čiflik
9. s Dolen Čiflik
10. s Prolaznica
11. s Borovica
12. s Protopopinci
13. s Salaš
14. s Praužda

Opština Stakevci

1. s Stakevci
2. s Kračimir

Opština Dolni Lom

1. s Dolni Lom
2. s Gorni Lom

Mihajlovgradski okrug

Opština Prevala

1. s Prevala
2. s Gor Luka

Opština Beli Mel

1. s Beli Mel
2. s Mitrovci
3. s Čiljustrica
4. s Kovačica
5. s Ravna

Gradska opština Čiprovci

1. gr Čiprovci
2. s Martinovo
3. s Železna

Opština G. Damjanovo

1. s Georgi Damjanovo
2. s Pomeždin
3. s Meljane
4. s Elovica

Opština Kopilovci

1. s Kopilovci
2. s Glavapovci

Opština Govežda

1. s Govežda
2. s Diva Slatina
3. s Dlgi Del

Opština Gaganica

1. s Gaganica
2. s Leskovec

Opština Kotenovci

1. s Kotenovci
2. s Čerešovica

Oština Brzija

1. s Brzija
2. s Cvetkova Bara
3. s Jagodovo
4. s Slatina
5. punkt Petrohan

Gradska opština Berkovica

1. gr Berkovica
2. s Kostenci
3. s Komarevo
4. s Bokilovci
5. s Pesočnica
6. s Mezdreja
7. x "Kom" x "Zdravčenica"

Gradska opština Vršec

1. s Spančevci
2. Klisurski Manastir

Sofijski okrug

Opština Komštica

1. s Komštica
2. s Brlja
3. s Smolča

Opština Ginci

1. s Ginci
2. s Brajkovci

Opština Godeč

1. gr Godeč
2. s Gubeš
3. s Ravna
4. s Ropot
5. s Goleš
6. s Vrdlovci
7. s Stanjanci
8. s Tuden
9. s Kalenovci
10. s Bukurovci
11. s Murgaš
12. s Vrbnica
13. s Razboište
14. s Lopušna

Gradska opština Slivnica

1. s Aldomirovci
2. s Bahalin
3. s Bratuškovo
4. s Barložnica
5. s Dragotinci
6. s Izvor
7. s Pištene
8. s Povalirž
9. s Radulovci
10. s Rakita

Opština Gaber

1. s Višan
2. s Vladislavci
3. s Gaber
4. s Gorno selo (Novo Selo)
5. s Grlska padina
6. s Dolna Nevlja
7. s Dreaten
8. s Kambelovci
9. s Kruša
10. s Načevo
11. s Nedelište
12. s Nesla
13. s Taban
14. s Caracovci
15. s Čekanec
16. s Čorld
17. s Jablatina

Opština Kalotina

1. s Kalotina
2. s Berende
3. s Berende Izvor
4. s Brdo
5. s Dolno Novo selo
6. s Malo Belovo
7. s Lipnici
8. s Čiprlinci

Gradska opština Dragoman

1. gr Dragoman
2. s Golemo Malovo
3. s Dragoil
4. s Letnica
5. s Malo Malovo
6. s Prekrstie
7. s Rjanovci
8. s Crklevci
9. s Čukovezer
10. s Vasilovci

Perniški okrug

Opština Filipovci

1. s Nedelkovo
2. s Milkovci
3. s Marketinci
4. s Ljiljanci
5. s Paramun
6. s Butroinci
7. s Prodanča
8. s Vrabča
9. s Filipovci
10. s Velinovo

Gradska opština Trn

1. gr Trn
2. s Baknja
3. s Mahala Bogojna
4. s Lomnica
5. s Turokovci
6. s Zabel
7. s Glogovica
8. s Ezdimirci

Opština Glavanovci

1. s Glavanovci
2. s Zeleni grad
3. s Miloslavci
4. s Naselevci
5. s Raniluk
6. s Slišovci
7. s Strizimirovci
8. s Džinčovci
9. s Rejanovci
10. s Cigrilovci
11. s Bohova
12. s Lešnikovci
13. s Jarlovci

Opština Vukan

1. s Vukan
2. s Bosinci
3. s Berainci
4. s Radovo
5. s Studen izvor
6. s Kosturinci
7. s Stajkovci
8. s Elovica
9. s Mramor
10. s Kožinci
11. s Erul

Opština Dolna Melna

1. s Dolna Melna
2. s Gorna Melna
3. s Kšle
4. s Šipkovica
5. s Dlga Luka

Opština Leva reka

1. s Leva reka
2. s Goročevci
3. s Vidrar
4. s Dekovci
5. s Odranica
6. s Penkovci

Opština Košarevo

1. s Dušinci
2. s Gorna Sekirna

Opština Zemen

1. s Rejanci

Kjustendilski okrug

Opština Vaksevo

1. s Vaksevo
2. s Tišanovo

Opština Granica

1. s Lelinci
2. s Trsivo

Opština Dolno selo

1. s Bobišino
2. s Burbanovci
3. s Dolno Selo
4. s Žeravino
5. s Kopriva
6. s Kutugerci
7. s Leska
8. s Cerovica
9. s Crešnevo
10. s Crven dol

Opština Dolno ujno

1. s Gorno Ujno
2. s Dolno Ujno
3. s Ivanovci
4. s Kršalevo
5. s Lomnica
6. s Poletinci
7. s Reženci
8. s Čudinci

Opština Dragovištica

1. s Goranovci
2. s Dragovištica
3. s Stensko

Opština Zlogoš

1. s Brest
2. s Gor. Korten
3. s Dobri dol
4. s Dolni Korten
5. s Zlogoš
6. s Sušica

Opština Kočerinovo

1. s Barakovo
2. s Kočerinovo

Gradska opština Kjustendil

1. s Bogoslov
2. s Gorna Brestnica
3. s Gramaždano
4. s Žilenci
5. s Lozno
6. s Mirovo
7. s Novo Selo
8. s Slokoštica

Opština Mursalevo

1. s Borovec
2. s Buranovo
3. s Dragodan
4. s Krumovo
5. s Crvište

Opština Nevestino

1. s Drumohar

Opština Rakovo

1. s Rakovo
2. s Savojski
3. s Saždenik
4. s Stradalovo
5. g Crvena Jablka
6. s Čekanec

Opština Rdnenci

1. s Grljano
2. s Gjueševo
3. s Kam. Skakavica
4. s Prekolnica
5. s Ranenci
6. s Rsovo

Opština Raška graštica

1. s Dlhčevo Sabljar
2. s Sgurovo
3. s Kadrovica
4. s Pelatikovo
5. s Raška Graštica
6. s Smoličan

Opština Rždavica

1. s Polska skakavica

Opština Sovoljano

1. s Blatec
2. s Doždevica
3. s Lisec
4. s Mazaračevo
5. s Radlovci
6. s Sovoljano

Opština Frološ

1. s Froleš

Opština Crvarica

1. s Vetren
2. s Ilija
3. s Crvarica

Opština Trekljano

1. s Bzovica
2. s Gableševci
3. s Gorno Kobile
4. s Dolno Kobile
5. s Dragojčinci
6. s Kiselica
7. s Kosovo
8. s Metohija
9. s Pobit Kamk
10. s Sredorek
11. s Trekljano
12. s Uši
13. s Češljanci
14. s Šapkovica

Blagoevgradski okrug

Gradska opština Blagoevgrad

1. s Pokrovnik
2. s Moštanec
3. s Belo Pole

Opština Selište

1. s Selište
2. s Obel
3. s St. Lisičkovo
4. s Zelendol
5. s Blagaračevo
6. s Drenkovo
7. s Klisura
8. s Bucino
9. s Lisija

Opština Padež

1. s Padež
2. s Leško
3. s Debočica
4. s Gabrovo

Gradska opština Simitli

1. gr Simitli
2. s Brestovo
3. s Suhostrel
4. s Troskovo
5. s Dokatičevo
6. s Železnica

Opština Krupnik

1. s Krupnik
2. s Počena
3. s Kadinca
4. s Černiče

Opština Kolarovo

1. s Kolarovo
2. s Gabrene
3. s Belasica
4. s Samoulivo
5. s Kamena
6. s Javornica
7. s Ključ
8. s Skrt

Opština Gega

1. s Gega
2. s Beltoko
3. s Kukurjancevo
4. s Baskalci
5. s Čurilovo
6. s Borovičene
7. s Krušica
8. s Strumešnica
9. s Kladenci
10. s Golene
11. s Gjurgevo
12. s Zojčene
13. s Volno

Opština Prvomaj

1. s Prvomaj
2. s Drenovec
3. s Višnene
4. s Pravo Brdo
5. s Dolna Ribnica
6. s Kukovo
7. s Čuričene
8. s Kavrakirovo
9. s Mendovo

Opština Jakovo

1. s Jakovo
2. s Krinžalica
3. s Ivanovo
4. s Zanoga
5. s Draguš
6. s Tonsko Dabe
7. s Drenovo
8. s Sestrimo

Opština Karnatovo

1. s Mihnevo
2. s Gjurgevo

Gradska opština Sandanski

1. s Krstilci
2. s Vlkovo

Opština Gara Pirin

1. s Gara Pirin
2. s Breznica
3. s Budilci
4. s Slivnica
5. s Dolna Gradešnica
6. s Vlahi

Opština Saparevo

1. s Saparevo
2. s Goreme
3. s Vrakupovica
4. s Gorna Ribnica
5. s Sedelec
6. s Kolibite
7. s Dobri Laki
8. s Razdol
9. s Klepaloto

Opština Strumjani

1. s Strumjani
2. s Gorna Krušica
3. s Kamenica
4. s Krnelovo
5. s Palat
6. s Drakata

Opština Igralište

1. s Igralište
2. s Mikudin
3. s Mehalata
4. s Veljušec

II

U slučaju osnivanja novog naseljenog mesta u pograničnoj zoni uključenje u ovaj prilog vršiće se na predlog Stalne mešovite jugoslovensko-bugarske komisije.

Promene naziva naseljenih mesta u pograničnoj zoni na teritoriji jedne strane ugovornice saopštava se odmah diplomatskim putem drugoj ugovornici.

Prilog br. II

SPISAK PREHRAMBENIH ZGOTOVLJENIH PROIZVODA

 

1. Hleb i proizvodi hleba

do

1,0 kg

2. Keks razne vrste

do

0,5 kg

3. Pripremljena riba

do

0,5 kg

4. Mesne prerađevine (kobasice, šunke i dr.)

do

0,4 kg

5. Mlečni proizvodi (sir, kačkavalj, mleko i dr.)

do

0,3 kg

6. Sveže voće i povrće

do

2 kg

7. Suvo voće

do

0,5 kg

8. Čokolade i bonbone (razne vrste)

do

0,5 kg

9. Kafa

do

0,2 kg

10. Vino

do

2 l

11. Rakija

do

1 l

12. Cigarete

do

100 kom.

ili duvanske prerađevine do 100 grama

 

 

ČLAN 3

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".