ODLUKA

O NAČINU UTVRĐIVANJA SVOJSTVA LICA KOJA SAMOSTALNO OBAVLJAJU UMETNIČKU ILI DRUGU DELATNOST U OBLASTI KULTURE NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 8/2006)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se način utvrđivanja svojstva lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost, u smislu zakona, u oblasti kulture, na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 2

Izvršno veće AP Vojvodine na osnovu kriterijuma utvrđenih posebnim aktom utvrđuje koja udruženja i savezi (u daljem tekstu: udruženja) osnovani na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine predlažu svojstva lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture u skladu sa Zakonom.

Član 3

Udruženja na osnovu svojih merila utvrđuju predlog svojstva lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost iz oblasti kulture.

Pokrajinski organ uprave nadležan za oblast kulture, donosi odluku o utvrđivanju svojstava lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost iz oblasti kulture u roku od 60 dana od dana podnošenja predloga.

Član 4

Udruženja vode evidenciju lica za koje je na osnovu njegovog predloga pokrajinski organ uprave nadležan za oblast kulture utvrdio da ima status lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture.

U evidenciju iz stava 1. ovog člana upisuje se datum kada je lice počelo samostalno da se bavi određenom delatnošću. vrsta delatnosti, kao i datum prestanka vršenja delatnosti.

Udruženje izdaje uverenje o činjenicama upisanim u evidenciju.

Član 5

Izvršno veće AP Vojvodine odrediće udruženja iz člana 2. ove Odluke u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove Odluke.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".