ODLUKA

O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE DELIBLATSKA PEŠČARA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 8/2006)

Član 1

Donosi se Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata prirode Deliblatska peščara (u daljem tekstu: Prostorni plan) koji je sastavni deo ove Odluke.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se koncepcije planskih rešenja, režima i uslova korišćenja, organizacije, uređenja i zaštite područja obuhvaćenog Prostornim planom na teritorijama opština: Alibunar, Vršac, Bela Crkva, Kovin i Pančevo.

Član 3

Prostorni plan sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkog prikaza. Grafički deo Prostornog plana sadrži referalne karte u razmeri 1:50.000 i to: osnovna namena površina i saobraćajna infrastruktura; infrastrukturni sistemi; prirodni resursi, zaštita životne sredine i prirodnih i kulturnih dobara; i referalnu kartu u razmeri 1:100.000 mreža naselja, funkcija i javnih službi.

Grafičke prikaze iz stava 2. ovog člana, izrađene u 11 primeraka, overava svojim potpisom Pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Član 4

Prostorni plan se ostvaruje prostornim i urbanističkim planovima, planovima i programima razvoja i propisima i opštim aktima donetim za njegovo sprovođenje.

Član 5

Ugovor o implementaciji Prostornog plana, koji je sastavni deo Prostornog plana, zaključuje Republička agencija za prostorno planiranje - Organizaciona jedinica za teritoriju AP Vojvodine u Novom Sadu, Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i kulturu, Zavod za zaštitu prirode Srbije - radna jedinica u Novom Sadu, Zavod za zaštitu spomenika kulture Pančevo, JP "Vojvodina šume", ŠG "Banat" Pančevo i skupštine opština: Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Kovin i Pančevo.

Član 6

Po jedan primerak grafičkih prikaza iz člana 3. stav 2. ove Odluke čuva se trajno u Skupštini AP Vojvodine, skupštinama opština: Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Kovin i Pančevo, u ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma, u Republičkoj agenciji za prostorno planiranje i u JP za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje "Zavod za urbanizam Vojvodine" Novi Sad, a po dva primerka u Pokrajinskom sekretarijatu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Analitička dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Pokrajinskom sekretarijatu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Član 7

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3. stav 2. Odluke imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja i urbanizma.

Član 8

Prostorni i urbanistički planovi, planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove Odluke u roku od 2 godine od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni i urbanistički planovi, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove Odluke, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom Odlukom.

Član 9

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana područja posebne namene specijalnog rezervata prirode Deliblatska peščara, objavljen je u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 8/2006 od 31. maja 2006. godine, str. 286-342.