ODLUKA

O OSNIVANJU KOORDINACIONOG TELA ZA SPROVOĐENJE SPORAZUMA O PITANJIMA SUKCESIJE

("Sl. glasnik RS", br. 51/2006)

1. Za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije, koji je potpisan 29. juna 2001. godine u Beču i ratifikovan Zakonom o potvrđivanju Sporazuma o pitanjima sukcesije ("Službeni list SRJ - Međunarodni ugovori", broj 6/02) - (u daljem tekstu: Sporazum) osniva se Koordinaciono telo za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije (u daljem tekstu: Koordinaciono telo).

2. Koordinaciono telo donosi odluke vezane za ostvarivanje prava i obaveza Republike Srbije prema Sporazumu i usvaja platforme za pregovore o primeni Sporazuma, koje će voditi ovlašćeni predstavnici Republike Srbije.

3. U Koordinaciono telo imenuju se:

1) Mlađan Dinkić, ministar finansija;

2) Vuk Drašković, ministar spoljnih poslova;

3) Zoran Stanković, ministar odbrane;

4) Milan Parivodić, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom;

5) Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije.

Radom Koordinacionog tela rukovodi Mlađan Dinkić, ministar finansija.

4. Koordinaciono telo podnosi izveštaj o svom radu nadležnom odboru svakih 60 dana, a Vladi svakih 90 dana.

5. Obrazuje se Stručna grupa koja će vršiti stručne poslove vezane za ostvarivanje prava i obaveza Republike Srbije prema Sporazumu, a pre svega pripremati predloge odluka iz nadležnosti Koordinacionog tela i predloge platformi za pregovore o primeni Sporazuma koje će voditi ovlašćeni predstavnici Republike Srbije.

Smernice za rad Stručnoj grupi daje Koordinaciono telo.

Predsednika i članove Stručne grupe imenuje Vlada posebnim rešenjem.

6. Stručnu i administrativno-tehničku podršku radu Koordinacionog tela pruža Ministarstvo finansija.

7. Koordinaciono telo donosi poslovnik o svom radu.

8. Prestaju da rade Komisija za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije i Ekspertska grupa za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije (u daljem tekstu: Komisija i Ekspertska grupa), koje su obrazovane Odlukom o obrazovanju Komisije za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije i Ekspertske grupe za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije ("Službeni list SCG", br. 14/05, 15/05, 46/05 i 53/05).

9. Koordinaciono telo preuzima predmete i arhivsku građu i registraturski materijal kome nije istekao rok čuvanja od Komisije i Ekspertske grupe.

10. Prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije i Ekspertske grupe za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije ("Službeni list SCG", br. 14/05, 15/05, 46/05 i 53/05).

11. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".