PRAVILNIK

O USLUGAMA ISHRANE I SMEŠTAJA U MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA

("Sl. glasnik RS", br. 53/2006)

Član 1

Ovim pravilnikom se bliže uređuju vrste usluga ishrane i smeštaja koje Ministarstvo unutrašnjih poslova (u daljem tekstu: Ministarstvo) pruža policijskim službenicima zaposlenima u Ministarstvu (u daljem tekstu: zaposleni), polaznicima obrazovnih programa u Ministarstvu i svojim korisnicima po ugovoru (u daljem tekstu: korisnici).

Usluge ishrane i smeštaja organizuju se u restoranima ishrane, prodajnim mestima i objektima za odmor i rekreaciju Uprave za poslove ishrane i smeštaja, kao jedne od organizacionih jedinica Ministarstva.

Član 2

Prilikom pružanja usluga ishrane i smeštaja Ministarstvo ostvaruje dopunska sredstva u skladu sa zakonom, i to:

- pružanjem usluga ishrane zaposlenima i korisnicima u restoranima ishrane i drugim prodajnim mestima Uprave za poslove ishrane i smeštaja;

- pružanjem usluga ishrane i smeštaja (pansionska i vanpansionska usluga) zaposlenima i korisnicima u objektima za odmor i rekreaciju Uprave za poslove ishrane i smeštaja;

- kroz uslugu ishrane zaposlenima i korisnicima u reprezentativnim objektima - restoranima Uprave za poslove ishrane i smeštaja.

Član 3

Ministarstvo pruža usluge ishrane i smeštaja svojim zaposlenima i polaznicima obrazovnih programa i bez ostvarivanja dopunskih sredstava, u skladu sa zakonom.

Usluge ishrane i smeštaja čijim pružanjem Ministarstvo ne ostvaruje dopunska sredstva su:

- ishrana i smeštaj učenika - kadeta Srednje škole unutrašnjih poslova;

- ishrana i smeštaj polaznika osnovnih kurseva koje organizuje Ministarstvo u cilju osposobljavanja svojih zaposlenih;

- ishrana i smeštaj polaznika specijalističkih i stručnih kurseva, seminara i obuka koje organizuje Ministarstvo u cilju stručnog osposobljavanja, obrazovanja i usavršavanja svojih zaposlenih;

- ishrana i smeštaj zaposlenih angažovanih na posebnim, specijalnim i vanrednim bezbednosnim poslovima i zadacima;

- ishrana i smeštaj zaposlenih u pripravnosti;

- ishrana zaposlenih u otežanim uslovima rada.

Član 4

Za usluge iz čl. 2. i 3. ovog pravilnika primenjivaće se važeći cenovnici do donošenja novih, u skladu sa propisom iz člana 182. stav 3. Zakona o policiji.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".