ODLUKA

O RATIFIKACIJI SPORAZUMA IZMEĐU JUGOSLAVIJE I UJEDINJENE ARAPSKE REPUBLIKE O UKIDANJU VIZA ZA NOSIOCE DIPLOMATSKIH PUTNIH ISPRAVA

("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori i drugi sporazumi", br. 9/65)

1. Ratifikuje se Sporazum između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Ujedinjene Arapske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih putnih isprava, zaključen u Beogradu razmenom nota 6. februara 1965. godine, koji u originalu na engleskom jeziku i u prevodu na srpskohrvatskom jeziku glasi:

AMBASADA UJEDINJENE
ARAPSKE REPUBLIKE

Br. 915/1/KR

Beograd, 6. februara 1965.

Ambasada Ujedinjene Arapske Republike izražava svoje poštovanje Državnom sekretarijatu za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i ima čast da izvesti da je Vlada Ujedinjene Arapske Republike spremna da ukine ulazne, izlazne i tranzitne vize za nosioce diplomatskih putnih isprava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, pod uslovom da je Vlada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije spremna da ukine ulazne, izlazne i tranzitne vize za nosioce diplomatskih putnih isprava Ujedinjene Arapske Republike.

Ova nota, zajedno sa potvrdnim odgovorom Državnog sekretarijata za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, smatraće se kao Sporazum između Vlade Ujedinjene Arapske Republike i Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije o uzajamnom ukidanju viza za nosioca diplomatskih putnih isprava dveju zemalja.

Sporazum će stupiti na snagu i primenjivaće se od 25. februara 1965. godine.

Ambasada Ujedinjene Arapske Republike koristi i ovu priliku da Državnom sekretarijatu za inostrane poslove ponovi izraze svog najdubljeg poštovanja.

Državnom sekretarijatu
za inostrane poslove
Beograd

DRŽAVNI SEKRETARIJAT
ZA INOSTRANE POSLOVE

Br. 8208/IV

Beograd, 6. februara 1965.

Državni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije izražava svoje poštovanje Ambasadi Ujedinjene Arapske Republike i ima čast da potvrdi prijem ambasadine Note br. 915/1/KR od 6. februara, koja glasi:

"Ambasada Ujedinjene Arapske Republike izražava svoje poštovanje Državnom sekretarijatu za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i ima čast da izvesti da je Vlada Ujedinjene Arapske Republike spremna da ukine ulazne, izlazne i tranzitne vize za nosioce diplomatskih putnih isprava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, pod uslovom da je Vlada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije spremna da ukine ulazne, izlazne i tranzitne vize za nosioce diplomatskih putnih isprava Ujedinjene Arapske Republike.

Ova nota, zajedno sa potvrdnim odgovorom Državnog sekretarijata za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, smatraće se kao sporazum između Vlade Ujedinjene Arapske Republike i Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije o uzajamnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih putnih isprava dve zemlje.

Sporazum će stupiti na snagu i primenjivaće se od 25. februara 1965. godine.

Ambasada Ujedinjene Arapske Republike koristi i ovu priliku da Državnom sekretarijatu za inostrane poslove ponovi izraze svog najdubljeg poštovanja."

Državni sekretarijat za inostrane poslove Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije ima čast da saopšti da Vlada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije prihvata predlog Vlade Ujedinjene Arapske Republike o uzajamnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih isprava Ujedinjene Arapske Republike odnosno Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Državni sekretarijat za inostrane poslove koristi i ovu priliku da Ambasadi Ujedinjene Arapske Republike ponovi izraze svog najdubljeg poštovanja.

Ambasadi
Ujedinjene Arapske Republike
Beograd

2. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".