ODLUKA

O IZRADI IZMENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA PODRUČJA INFRASTRUKTURNOG KORIDORA NIŠ-GRANICA REPUBLIKE MAKEDONIJE

("Sl. glasnik RS", br. 59/2006)

1. Pristupa se izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Republike Makedonije ("Službeni glasnik RS", broj 77/02).

2. Ciljevi izmena i dopuna Prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Republike Makedonije (u daljem tekstu: Prostorni plan) su usklađivanje Prostornog plana sa Zakonom o planiranju i izgradnji u delu kojim se uređuje donošenje regulacionih planova kojima se razrađuje Prostorni plan, kao i sa stečenim obavezama vezanim za postojeće objekte u koridoru autoputa koje nisu uzete u obzir prilikom njegovog donošenja, a za koje su izdate građevinske i upotrebne dozvole koje su postale pravosnažne pre donošenja Prostornog plana, i to: stanice za snabdevanje gorivom motornih vozila pored magistralnog puta broj 1. Beograd-Skoplje, deonica Leskovac-Preševo sa desne strane na km 964+000 i stanice za snabdevanje gorivom motornih vozila i motela sa restoranom pored magistralnog puta broj 1. Beograd-Skoplje, deonica Leskovac-Preševo sa leve strane kod km 964+600.

3. Izmene i dopune Prostornog plana obuhvataju deo teritorije opštine Bujanovac, i to celu katastarsku opštinu Biljača.

4. Koncepcija izmena i dopuna Prostornog plana biće zasnovana na planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji, kao i na rezultatima dosadašnjih istraživanja i važećim dokumentima u Republici Srbiji.

5. Nosilac izrade izmena i dopuna Prostornog plana je Republička agencija za prostorno planiranje.

6. Ministarstva, posebne organizacije, javna preduzeća i ustanove nadležne za poslove koji su od značaja za izmene i dopune Prostornog plana, dostaviće u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove odluke sve raspoložive podatke i dokumentaciju iz delokruga svog rada nosiocu izrade izmena i dopuna Prostornog plana.

7. Rok za izradu i donošenje izmenjenog i dopunjenog Prostornog plana je mesec dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

8. Sredstva za izradu izmena i dopuna Prostornog plana obezbeđena su Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2006. godinu ("Službeni glasnik RS", br. 106/05 i 108/05 - ispravka) u okviru sredstava koja su određena za Republičku agenciju za prostorno planiranje.

9. Predlog akta kojim se utvrđuju izmene i dopune Prostornog plana biće izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u zgradi skupštine opštine Bujanovac.

10. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".