UREDBA
O OSNIVANJU SLUŽBE KOORDINACIONOG CENTRA SRBIJE ZA KOSOVO I METOHIJU

("Sl. glasnik RS", br. 61/2006 - prečišćen tekst)

Sadržina Uredbe

Član 1

Ovom uredbom osniva se Služba Koordinacionog centra Srbije za Kosovo i Metohiju (u daljem tekstu: Služba Koordinacionog centra) i propisuje njeno uređenje i delokrug.

Služba Koordinacionog centra je služba Vlade.

Delokrug Službe Koordinacionog centra

Član 2

Služba Koordinacionog centra obavlja stručne, administrativne, informatičke, finansijsko-materijalne, računovodstvene i prateće pomoćno-tehničke poslove za potrebe Koordinacionog centra Srbije za Kosovo i Metohiju (u daljem tekstu: Koordinacioni centar).

Direktor Službe Koordinacionog centra

Član 3

Službom Koordinacionog centra rukovodi direktor Službe Koordinacionog centra.

Predsednik Koordinacionog centra je po položaju direktor Službe Koordinacionog centra.

Direktor Službe Koordinacionog centra odgovoran je za vođenje Službe Koordinacionog centra Vladi i predsedniku Vlade.

Zamenik i pomoćnici direktora Službe Koordinacionog centra

Član 4

Direktor Službe Koordinacionog centra može da ima zamenika, koga sam predlaže, a koga postavlja Vlada na pet godina.

Direktor Službe Koordinacionog centra ima pomoćnike, koje postavlja Vlada na pet godina, na njegov predlog.

Zamenik i pomoćnici direktora Službe Koordinacionog centra su državni službenici na položaju.

Položaj postavljenih lica u Službi Koordinacionog centra

Član 5

Dok zamenici i pomoćnici direktora Službe Koordinacionog centra ne budu postavljeni kao državni službenici - zamenici i pomoćnici direktora Službe Koordinacionog centra rade prema propisima koji važe na dan kad budu postavljeni, uključujući i pravila za slučaj prestanka dužnosti.

Napomene

Prečišćen tekst Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog centra Srbije za Kosovo i Metohiju obuhvata:
1. Uredbu o osnivanju Službe Koordinacionog centra Srbije i Crne Gore i Republike Srbije za Kosovo i Metohiju ("Službeni glasnik RS", broj 77/05 - osnovni tekst), iz koje je izostavljen član 5, kojim je utvrđen rok za donošenje pravilnika i kojim je uređeno preuzimanje zaposlenih, opreme i sredstava od ranijeg organa, član 6. stav 2. kojim su uređena pravila za postavljenje zamenika i pomoćnika direktora Službe koja su važila do stupanja na snagu zakona kojim se uređuje položaj državnih službenika, član 7, kojim je uređeno kada prestaje da važi raniji propis, i član 8, kojim je uređeno kada ta uredba stupa na snagu,
2. Uredbu o izmenama Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog centra Srbije i Crne Gore i Republike Srbije za Kosovo i Metohiju ("Službeni glasnik RS", broj 53/06), iz koje je izostavljen član 4, kojim je dato ovlašćenje za utvrđivanje i dostavljanje na objavljivanje prečišćenog teksta Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog centra Srbije i Crne Gore i Republike Srbije za Kosovo i Metohiju, i član 5, kojim je uređeno kada ta uredba stupa na snagu.