ZAKON

O PRESTANKU VAŽENJA ZAKONA O OSNIVANJU NOVINSKO-IZDAVAČKE USTANOVE "BRATSTVO"

("Sl. glasnik RS", br. 62/2006)

Član 1

Zakon o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo" ("Službeni glasnik RS", broj 53/95) prestaje da važi danom stupanja na snagu ovog zakona.

Član 2

Novinsko-izdavačka ustanova "Bratstvo", osnovana Zakonom o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo", prestaje sa radom danom upisa u sudski registar Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo", koju će osnovati Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine, u skladu sa zakonom.

Danom početka rada Novinsko-izdavačka ustanova "Bratstvo" koju će osnovati Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine preuzeće prava, obaveze, sredstva, zaposlene i dokumentaciju Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo" osnovane Zakonom o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo", sa stanjem na dan 15. aprila 2006. godine.

Sredstva u državnoj svojini koja je koristila Novinsko-izdavačka ustanova "Bratstvo" osnovana Zakonom o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo" ostaju u državnoj svojini i koriste se u skladu sa zakonom.

Do upisa u sudski registar Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo" koju će osnovati Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine, Novinsko-izdavačka ustanova "Bratstvo" osnovana Zakonom o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove "Bratstvo" nastavlja sa radom u skladu sa propisima po kojima je osnovana.

Član 3

Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".