REŠENJE

O UTVRĐIVANJU REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI ZABRANE SAOBRAĆAJA ZA TERETNA MOTORNA VOZILA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 24/2006)

1. Ovim rešenjem utvrđuje se režim saobraćaja u zoni zabrane saobraćaja za teretna motorna vozila, koja je omeđena sledećim ulicama: Partizanskom, Temerinskom, Venizelosovom, Marka Miljanova, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, ulicama Cara Dušana, Hajduk Veljkovom, Rumenačkom, i Kornelija Stankovića, (u daljem tekstu: zona zabrane).

2. Izuzetno, Gradska uprava za saobraćaj i puteve može u zoni zabrane da odobri prolaz, odnosno prolaz i zaustavljanje teretnih motornih vozila bez priključnih vozila:

- javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad i javnih preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija, kojima se vrše intervencije, u vremenu od 00,00 do 24,00 sata,

- kojima se vrši snabdevanje preduzeća, prodavnica, ugostiteljskih objekata i radnji, u vremenu od 5,00 do 15,00 sati, i to sopstvenim vozilom ili na osnovu ugovora o snabdevanju, i

- za potrebe rušenja, građenja, izvođenja radova na adaptaciji i održavanju objekata i selidbi, u vremenu od 8,00 do 18,00 sati.

3. Odobrenje za prolaz, odnosno prolaz i zaustavljanje u zoni zabrane iz tačke 2. ovog rešenja, izdaje Gradska uprava za saobraćaj i puteve.

4. Ovo rešenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".