ZAKON

O PRESTANKU VAŽENJA ZAKONA O POLICIJSKOJ AKADEMIJI

("Sl. glasnik RS", br. 64/2006)

Član 1

Prestaje da važi Zakon o Policijskoj akademiji ("Službeni glasnik RS", br. 36/98 i 101/05 - dr. zakon).

Član 2

Prava, obaveze, sredstva, potreban broj zaposlenih, dokumentaciju i predmete Policijske akademije preuzima Kriminalističko-policijska akademija, koja je osnovana odlukom Vlade, na način utvrđen tom odlukom.

Zaposlene koji ne budu preuzeti u smislu stava 1. ovog člana preuzeće Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa aktom ministra unutrašnjih poslova.

Danom upisa u sudski registar Kriminalističko-policijske akademije, briše se iz sudskog registra Policijska akademija.

Član 3

Do stupanja na snagu akta Vlade kojim se bliže uređuje položaj nastavnika i studenata u pogledu osobenosti vezanih za ciljeve i prirodu policijskog obrazovanja, u smislu člana 40. stav 7. Zakona o visokom obrazovanju ("Službeni glasnik RS", broj 76/05), u pogledu prava, obaveza i odgovornosti iz radnih odnosa zaposlenih na Kriminalističko-policijskoj akademiji primenjivaće se propisi koji su se, do stupanja na snagu ovog zakona, primenjivali na zaposlene na Policijskoj akademiji.

Član 4

Studenti upisani na osnovne i postdiplomske studije na Policijskoj akademiji, do stupanja na snagu ovog zakona, nastavljaju započete studije na Kriminalističko-policijskoj akademiji, po započetom nastavnom planu i programu.

Studenti iz stava 1. ovog člana mogu da se opredele da nastave studije po novom studijskom programu Kriminalističko-policijske akademije.

Član 5

Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".