ODLUKA
O NAČINU SPROVOĐENJA PRINUDNE NAPLATE S RAČUNA KLIJENTA

("Sl. glasnik RS", br. 58/2004, 116/2004, 122/2004, 109/2005, 8/2006, 42/2006 i 67/2006)

1. Ovom odlukom utvrđuje se način sprovođenja prinudne naplate s računa klijenta koji se vodi kod banke u skladu s čl. od 47. do 49. Zakona o platnom prometu (u daljem tekstu: Zakon).

Pod klijentom, u smislu ove odluke, podrazumeva se dužnik - pravno lice koji ima račun kod banke, uključujući i banku koja ima račun kod Narodne banke Srbije, kao i fizičko lice koje obavlja delatnost a s čijeg se računa vrši prinudna naplata.

1a Za izvršenje osnova i naloga za prinudnu naplatu koriste se sva dinarska sredstva klijenta koja se kao depozit po viđenju vode na dinarskim računima kod banke, kao i dinarska protivvrednost deviznih sredstava kod banke, osim sredstava čije je izvršenje izuzeto zakonom, sudskom odlukom ili odlukom drugog nadležnog organa - sredstva koja se vode na posebnom računu (donacije i humanitarna pomoć, životno osiguranje, prihodi od privatizacije, sredstva za formiranje robnih rezervi, sredstva samodoprinosa, sudski depoziti i sredstva budžeta za isplatu premija, subvencija i regresa), oročenih sredstava, kao i sredstava izdvojene devizne obavezne rezerve obračunate na iznos obaveza po osnovu devizne štednje položene kod banaka posle 30. juna 2001. godine.

2. Osnovi za prinudnu naplatu iz člana 47. stav 1. tač. 1. i 2. Zakona (izvršna rešenja poreskih, carinskih i drugih nadležnih organa, izvršna sudska rešenja, drugi izvršni naslovi i zakonska ovlašćenja) dostavljaju se Narodnoj banci Srbije - Direkciji za registre i prinudnu naplatu - organizacionoj jedinici u Kragujevcu koja obavlja poslove prijema osnova i naloga prinudne naplate (u daljem tekstu: organizaciona jedinica).

Posle prijema osnova za prinudnu naplatu iz stava 1. ove tačke, organizaciona jedinica je obavezna da bez odlaganja sprovede postupak provere podataka za nesmetano sprovođenje prinudne naplate, odnosno proveri:

1) da li je u pitanju osnov za naplatu iz člana 47. stav 1. tač. 1. i 2. Zakona za čije je izvršenje propisana njena nadležnost (nalog Narodnoj banci Srbije);

2) da osnov za prinudnu naplatu sadrži utvrđene podatke za izvršenje.

Pod utvrđenim podacima za izvršenje u smislu stava 2. odredba pod 2. ove tačke podrazumevaju se:

- naziv donosioca rešenja, broj i datum rešenja; naziv, brojevi tekućih računa, poreski i matični broj dužnika; naziv, adresa i tekući račun poverioca; iznos obaveze (glavni dug, kamata i troškovi); iznos na koji se i period za koji se obračunava kamata (od kog i do kog datuma teče rok za obračun kamate), po kojoj se kamatnoj stopi i kojom metodom vrši obračun kamate; potpis i pečat organa koji je doneo rešenje; ako je poverilac fizičko lice koje ne obavlja delatnost - naziv banke, broj njegovog tekućeg računa;

- propisan model i poziv na broj odobrenja za osnove po kojima se nalaže naplata u korist računa propisanih planom računa za uplatu javnih prihoda, kao i oznaka da žalba ne odlaže prinudnu naplatu; prinudna naplata carine i ostalih carinskih dažbina sprovodi se i na osnovu deklaracije po kojoj je izvršeno carinjenje (koja sadrži klauzulu izvršnosti ako se u postupku carinjenja ne donosi rešenje), kao i na osnovu obračuna carinskih dažbina u putničkom prometu;

- klauzula izvršnosti za rešenja o izvršenju doneta na osnovu izvršne isprave, kao i za rešenja doneta na osnovu menice i čeka s protestom i povratnim računom (kad je to potrebno za zasnivanje potraživanja), u kojim se slučajevima rešenje izvršava pre pravnosnažnosti, odnosno da je rešenje pravnosnažno kad je sudsko rešenje o izvršenju doneto na osnovu verodostojne isprave - fakture (uključujući i obračun kamate), javne isprave, izvoda iz overenih poslovnih knjiga, privatne isprave overene u skladu sa zakonom i isprave koja ima značaj javne isprave prema posebnim propisima;

- rešenje nadležnog organa o zabrani raspolaganja sredstvima dužnika, kao i rešenje suda o određivanju privremene, odnosno prethodne mere: naziv, matični i poreski broj dužnika, kao i nalog da Narodna banka Srbije sprovede rešenje.

Ako osnov za prinudnu naplatu sadrži podatke za nesmetano sprovođenje te naplate, organizaciona jedinica sprovodi prinudnu naplatu.

Ako osnov za prinudnu naplatu nije iz stava 1. ove tačke ili ne sadrži sve podatke iz stava 2. te tačke - istog dana se vraća izdavaocu, uz propratno pismo u kome se navode razlozi vraćanja.

3. Organizaciona jedinica vodi evidenciju o primljenim i vraćenim osnovima za prinudnu naplatu prema redosledu iz člana 47. stav 1. tač. 1. i 2. Zakona i datumu njihovog prijema, koja sadrži sledeće podatke:

- redni broj,

- datum prijema osnova,

- naziv, matični i poreski broj dužnika,

- broj računa za izvršenje,

- naziv donosioca, naziv i broj osnova,

- naziv poverioca-primaoca i broj njegovog računa,

- iznos na koji glasi osnov,

- datum konačnog izvršenja osnova,

- napomenu uz vraćeni osnov, razlog za to i datum,

- datum zabrane.

Pored evidencije iz stava 1. ove tačke, organizaciona jedinica vodi i evidenciju o primljenim nalozima iz člana 47. stav 1. tačka 3. Zakona.

4. Posle unosa osnova za prinudnu naplatu iz tačke 2. ove odluke za dužnike koji kod organizacione jedinice nemaju evidentirane obaveze do stupanja na snagu te odluke, Narodna banka Srbije - Odeljenje za prinudnu naplatu (u daljem tekstu: Odeljenje) istog dana, elektronskom porukom SMT 719, nalaže banci koja je označena kao prva u tom osnovu da odmah izvrši nalog za prinudnu naplatu sa svih dinarskih računa dužnika kod te banke.

Banka je obavezna da elektronsku poruku SMT 719 izvrši u celosti, a ne delimično i da o tome obavesti Odeljenje elektronskom porukom SMT 720. Ako na računu, odnosno računima dužnika nema sredstava za izvršenje naloga iz stava 1. ove tačke ili ih nema dovoljno, banka je dužna da po svim elektronskim porukama SMT 719 koje nije izvršila o tome odmah obavesti Odeljenje elektronskom porukom SMT 720 sa iznosom 0,00. Kad primi ispravnu/neispravnu elektronsku poruku SMT 720 sa iznosom 0,00, Odeljenje stornira nalog iz stava 1. ove tačke i svim bankama šalje elektronsku poruku SMT 711, odnosno SMT 713 - da blokiraju sve dinarske i devizne račune tog dužnika i da, dok traje blokada matičnog broja, ne mogu otvarati nove račune tom dužniku.

Ako banka izvrši nalog iz stava 1. ove tačke i pošalje neispravnu elektronsku poruku SMT 720, Odeljenje šalje banci elektronsku poruku SMT 796 s kôdom greške. Ako banka ne otkloni grešku i ne dostavi ispravnu elektronsku poruku SMT 720, Odeljenje stornira nalog iz tog stava u 9.15 časova narednog radnog dana i svim bankama šalje elektronsku poruku SMT 711, odnosno SMT 713 - da blokiraju sve dinarske i devizne račune tog dužnika i da, dok traje blokada matičnog broja, ne mogu otvarati nove račune tom dužniku.

Ako se osnov za prinudnu naplatu ne izvrši s računa koji je naveden u tom osnovu a odnosi se na matični broj koji je isti za veći broj dužnika (sindikati, skupštine stanara, udruženja građana, verske organizacije i dr.) - prinudna naplata se dalje sprovodi dostavljanjem banci dužnika naloga, na Obrascu 8, koji je odštampan uz ovu odluku i njen je sastavni deo.

5. Nakon blokiranja računa dužnika, banke su obavezne da elektronskom porukom SMT 718 odmah dostave informaciju o stanju sredstava na računima klijenta (dinarskim, depozitnim i deviznim), kao i o svim narednim promenama stanja sredstava.

Elektronska poruka SMT 718, u polju 71830 ima oznaku DDV (dinarski depozit po viđenju) i podatak o ukupnom iznosu dinara na depozitnom avista računu.

Elektronska poruka SMT 718, u polju 71830, ima oznaku DPD (dinarska protivvrednost deviza) i podatak o ukupnom iznosu dinarske protivvrednosti deviza, i to po kupovnom kursu banke za devize iz važeće kursne liste u trenutku slanja poruke. Elektronske poruke SMT 718 koje sadrže dinarsku protivvrednost deviznih sredstava Narodna banka Srbije prima od banaka svakog radnog dana od 9.30 do 16.00 časova.

Banka u postupku prinudne naplate, i to za dužnika koji nema otvoren dinarski račun kod te banke, u elektronskoj poruci SMT 718, u polje 71820 upisuje dinarski račun koji je otvoren za prenos dinarske protivvrednosti deviza s deviznih računa klijenta, odnosno za prenos dinara s depozitnih avista računa. Ovaj račun se ne prijavljuje u jedinstveni registar računa banaka (RIR), koji vodi Narodna banka Srbije, i na kraju dana saldo na tom računu mora biti nula.

Zahtev za prenos sredstava s blokiranog računa Odeljenje (porukom SMT 719) daje svim bankama u kojima dužnik ima sredstva na dinarskim računima, i to srazmerno stanju na tim računima. Ako na dinarskim računima nema sredstava za izvršenje naloga za prinudnu naplatu ili ih nema dovoljno, izvršenje se nalaže svim bankama kod kojih dužnik ima otvorene devizne račune, i to srazmerno stanju sredstava na tim računima.

Banke su dužne da, na osnovu primljene elektronske poruke SMT 719, odmah prenesu sredstva s računa dužnika na račun naveden u toj poruci i o tome elektronskom porukom SMT 720 odmah obaveste Odeljenje.

Ako banka ne izvrši nalog iz stava 4. ove tačke ili ne pošalje ispravnu elektronsku poruku SMT 720 najkasnije narednog radnog dana do 14 časova, Odeljenje stornira ranije poslatu elektronsku poruku SMT 719 i šalje novu elektronsku poruku SMT 719, prema informaciji o stanju sredstava iz nove elektronske poruke SMT 718.

6. Nalog za prinudnu naplatu iz člana 47. stav 1. tačka 3. Zakona (dospele hartije od vrednosti, menice ili ovlašćenja koje je dužnik dao svojoj banci i svom poveriocu) dostavlja se banci dužnika navedenoj u tom nalogu, koja vrši formalno-pravnu kontrolu ispravnosti tog naloga.

Ako na računu dužnika ima sredstava, banka dužnika nalog iz stava 1. ove tačke odmah izvršava u celosti, a ako tih sredstava nema ili ih nema dovoljno - banka ne izvršava nalog delimično, već o tome elektronskom porukom SMT 710 odmah obaveštava organizacionu jedinicu i dostavlja joj kopije dospelih hartija od vrednosti, menica ili ovlašćenja, za čiju verodostojnost odgovara ovlašćeni radnik banke dužnika i ta banka.

Posle prijema kopija iz stava 2. ove tačke, organizaciona jedinica proverava da li su podaci za identifikaciju iz naloga banke dostavljenog elektronskom porukom SMT 710 (poziv na broj zaduženja, račun dužnika i račun poverioca) identični s podacima iz primljenih hartija od vrednosti, menica ili ovlašćenja. Ako se ustanovi da su podaci iz elektronske poruke SMT 710 identični s podacima iz primljenih hartija od vrednosti, menica i ovlašćenja - organizaciona jedinica sprovodi prinudnu naplatu u skladu s tačkom 5. ove odluke. U suprotnom, organizaciona jedinica odmah šalje banci elektronsku poruku SMT 796 s kôdom 39, a banka je dužna da dostavi novu elektronsku poruku SMT 710, odnosno novu elektronsku poruku SMT 710 i novu kopiju hartije od vrednosti, menice ili ovlašćenja. Sve elektronske poruke SMT 710 za koje do 16,30 časova tog radnog dana nije primila kopije hartija od vrednosti, menica ili ovlašćenja - organizaciona jedinica vratiće bankama istog dana, i to elektronskom porukom SMT 796 s kôdom 39.

Posle izvršenja naloga po osnovu primljenih hartija od vrednosti, menica ili ovlašćenja iz stava 2. ove tačke, Odeljenje šalje bankama elektronsku poruku SMT 796 s kôdom 37 - nalog u celosti izvršen.

6a Ako je banka dužnika menicu s meničnim jemstvom - avalom banke i nalog za naplatu primila od meničnog poverioca (imalac menice) - pravnog ili fizičkog lica koje obavlja delatnost, dužna je da, pre izvršenja tog naloga, proveri da li menica sadrži sve elemente propisane zakonom kojim se uređuje menica i da li je podneta u roku dospeća, kao i da proveri podneti nalog za naplatu. Uz menicu i nalog za naplatu s računa meničnog dužnika, imalac menice podnosi nalog za naplatu s računa banke avaliste i pismenu izjavu da se, ako na računima meničnog dužnika nema sredstava za isplatu menice ili ih nema dovoljno, prinudna naplata sprovede s računa meničnog dužnika ili s računa banke avaliste (u daljem tekstu: pismena izjava).

Menični poverilac (imalac menice) dužan je da menicu podnese na naplatu banci kod koje se vodi račun meničnog dužnika najkasnije na dan dospeća ili na jedan od naredna dva radna dana, a ako na menici nije označen rok dospeća, smatra se da dospeva po viđenju pod uslovom da je podneta na naplatu u roku od godinu dana od dana izdavanja.

Ako banka, posle izvršene provere iz stava 1. ove tačke, utvrdi neispravnost menice ili naloga za naplatu, vraća ih podnosiocu, uz pismeno obrazloženje razloga zbog kojih se menica ne može isplatiti.

6b Kada je proverom iz tačke 6a. ove odluke utvrđena ispravnost menice i naloga za naplatu, menica se isplaćuje prenosom sredstava s jednog ili s više računa meničnog dužnika kod banke na račun meničnog poverioca - ako na njima ima dovoljno sredstava za isplatu menice. Banka naplaćuje menicu i na njenu poleđinu upisuje isplaćeni iznos, potpisuje je, overava pečatom i dostavlja dužniku s čijeg je računa izvršena isplata. Ako na računu meničnog dužnika kod banke nema dovoljno sredstava za isplatu te menice, banka nalog za naplatu ne izvršava delimično, već o tome elektronskom porukom SMT 710 odmah obaveštava Odeljenje - radi izvršenja sa svih računa dužnika, a menicu, nalog za naplatu na teret meničnog dužnika, kao i podatak da je reč o menici sa avalom banke - odmah dostavlja Odeljenju. Ta banka dostavlja Odeljenju i nalog za naplatu na teret računa banke avaliste, kao i pismenu izjavu.

Posle prijema podataka, menice, naloga za naplatu i pismene izjave iz stava 1. ove tačke, Odeljenje pokreće postupak prinudne naplate s računa meničnog dužnika kod drugih banaka. Ako na tim računima ima dovoljno sredstava za isplatu menice, Odeljenje sprovodi postupak naplate menice, na njenoj poleđini upisuje isplaćeni iznos, menicu potpisuje i overava pečatom i dostavlja je dužniku s čijeg je računa izvršena isplata, a ako sredstava nema dovoljno - isplatu vrši do visine raspoloživih sredstava u skladu sa zakonom kojom se uređuje menica, na poleđini menice upisuje da je menica delimično isplaćena, navodi datum i iznos isplate i ovu konstataciju overava potpisom i pečatom, a menicu, nalog za naplatu na teret računa banke avaliste i pismenu izjavu dostavlja Sektoru za platni sistem Narodne banke Srbije - orgnizacionoj jedinici nadležnoj za nadgledanje platnog sistema, radi naplate s računa banke avaliste.

Banka koja je primila menicu s meničnim jemstvom - avalom banke kod koje proverom iz tačke 6a ove odluke nije utvrđena verodostojnost pečata i potpisa meničnog dužnika, ili je menični dužnik u blokadi na dan dospeća menice - može tu menicu isplatiti poveriocu ako je ta banka istovremeno i avalista po toj menici. Ako banka ovu menicu ne isplati, dostavlja je na prinudnu naplatu.

Na način iz stava 3. ove tačke banka postupa i kad je menični dužnik subjekt privatizacije za koga je doneta odluka o restrukturiranju, zatim dok traje prekid postupka prinudnog izvršenja, kao i kad je nad njim pokrenut postupak stečaja.

7. Unosom osnova i primljenih naloga za prinudnu naplatu iz člana 47. Zakona, Odeljenje istovremeno formira nalog za naplatu naknade usluga prinudnog izvršenja, koja se naplaćuje u skladu sa odlukom kojom je utvrđena jedinstvena tarifa po kojoj se naplaćuje naknada za usluge koje vrši Narodna banka Srbije.

8. Posle konačnog izvršenja osnova i naloga za prinudnu naplatu iz tač. 5. i 6. ove odluke, bankama se šalje elektronska poruka SMT 712, odnosno SMT 714 o deblokadi matičnog broja dužnika.

9. Organizaciona jedinica zastaje s naplatom osnova za prinudnu naplatu ako od donosioca primi rešenje ili zaključak o odlaganju izvršenja do isteka roka naznačenog u tom rešenju ili zaključku, odnosno obustavlja prinudnu naplatu ako od izdavaoca osnova primi rešenje ili zaključak o obustavi izvršenja. Ako je reč o nalogu iz člana 47. stav 1. tačka 3. Zakona, prinudna naplata se obustavlja na zahtev poverioca.

10. Posle dostavljanja rešenja suda o otvaranju postupka prinudnog poravnanja nad dužnikom, organizaciona jedinica zastaće sa izvršenjem prinudne naplate po osnovama i nalozima za prinudnu naplatu do donošenja rešenja kojim se postupak prinudnog poravnanja odobrava ili obustavlja.

Organizaciona jedinica zastaje sa izvršenjem osnova i naloga za prinudnu naplatu i kod dužnika za koga je sud doneo rešenje o određivanju privremene mere obezbeđenja obustave isplate s računa u toku prethodnog postupka za utvrđivanje uslova za otvaranje postupka stečaja.

11. Organizaciona jedinica neće postupati po osnovima i nalozima za prinudnu naplatu kod dužnika za koga od nadležnog suda dobije rešenje da je nad njim otvoren stečajni, odnosno likvidacioni postupak ili je nad njim odobreno prinudno poravnanje, u kom se slučaju ti osnovi i nalozi vraćaju izdavaocima, odnosno podnosiocima.

U slučaju iz stava 1. ove tačke, izvršiće se samo izvršne isprave i nalozi koji se odnose na troškove i takse u toku postupaka iz tog stava.

12. (Brisana)

13. Ako su u rešenju o izvršenju, odnosno u drugom osnovu za prinudnu naplatu navedena dva ili više dužnika koji solidarno odgovaraju (svako od njih odgovara za obavezu, a kada jedan plati, ostali se oslobađaju obaveze), naplata će se izvršiti u celini - prema redosledu dužnika određenom u rešenju o izvršenju. Ako taj redosled nije određen, naplata se vrši prema redosledu po kome su dužnici navedeni u rešenju o izvršenju.

14. Ako je odlukom nadležnog organa (suda, Poreske uprave) naložena zabrana raspolaganja sredstvima, organizaciona jedinica unosi datum zabrane, a Odeljenje elektronski obaveštava banke kod kojih klijent ima otvorene račune da blokiraju sredstva na tim računima, a druge banke obaveštava da ne mogu otvarati račune tom dužniku dok traje zabrana raspolaganja.

Posle dobijanja odluke o obustavi zabrane raspolaganja, organizaciona jedinica briše datum zabrane, a Odeljenje elektronski obaveštava banke da deblokiraju račune dužnika.

15. Ako je pravno lice koje ima evidentirane a neizvršene osnove i naloge za prinudnu naplatu prestalo da postoji zbog statusne promene (spajanje, pripajanje, podela ili drugi način predviđen zakonom), ti se nalozi izvršavaju posle objavljivanja rešenja nadležnog registarskog organa.

16. Osnovi za prinudnu naplatu primljeni do 31. decembra 2002. godine izvršavaju se prema redovima prioriteta utvrđenim propisima koji su važili do tog datuma.

17. Postupci prinudne naplate započeti do dana početka primene ove odluke, koji do tog dana nisu okončani - okončaće se po propisima koji su važili do tog dana.

18. Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o načinu prinudne naplate sa računa klijenta ("Službeni list SRJ", br. 29/2002 i 67/2002) i Uputstvo za sprovođenje Odluke o načinu prinudne naplate sa računa klijenta ("Službeni list SRJ", br. 67/2002 i 7/2003 i "Službeni glasnik RS", broj 28/2003).

19. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS", a primenjivaće se od 1. juna 2004. godine.

 

Samostalna odredba Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o načinu sprovođenja prinudne naplate s računa klijenta

("Sl. glasnik RS", br. 116/2004)

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS".

 

Samostalna odredba Odluke o dopuni
Odluke o načinu sprovođenja prinudne naplate s računa klijenta

("Sl. glasnik RS", br. 122/2004)

2. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS".

 

Samostalna odredba Odluke o izmenama
Odluke o načinu sprovođenja prinudne naplate s računa klijenta

("Sl. glasnik RS", br. 109/2005)

8. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS".

 

Samostalna odredba Odluke o izmenama
Odluke o načinu sprovođenja prinudne naplate s računa klijenta

("Sl. glasnik RS", br. 67/2006)

3. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku RS”, a primenjuje se od 7. avgusta 2006. godine.

 

 

Obrazac 8

NARODNA BANKA SRBIJE
DIREKCIJA ZA REGISTRE I PRINUDNU NAPLATU
Odeljenje za prinudnu naplatu
Odsek za prijem osnova i naloga prinudne naplate u Kragujevcu

Mesto i datum: _______________
Broj: ________________________

Na osnovu člana 48. Zakona o platnom prometu, NALAŽE SE
_____________________________________________________
(naziv banke)

________
(mesto

a) da, na osnovu izvršnog naslova _______________________________________ ________________________ ________________,
                                                                                 (naziv donosioca i mesto)                                       (broj)                               (datum)

odmah blokira sve račune koji se vode kod banke za:
_____________________________________________________ _________________________________ ________________________,
                                        (naziv dužnika)                                                                   (matični broj)                                            (PIB)

osim sredstava čije je izvršenje izuzeto sudskom odlukom, odnosno odlukom drugog nadležnog organa (član 48. stav 6. Zakona o platnom prometu);

b) da odmah prenese sredstva po blokadi, i to:

1) za prinudnu naplatu troškova postupka

Naziv dužnika

Šifra
plaćanja

 

 

Iznos troškova postupka

 

 

290

 

din.

 

 

 

 

 

 

 

 


Naziv izdavaoca, broj i datum
izvršnog rešenja

 

Račun dužnika

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Model i poziv na broj (zaduženja) - broj rešenja

 

 

 

 

 


Naziv poverioca

 

 

 

 

Račun poverioca

 

 


 

 

Model i poziv na broj (odobrenja) - broj rešenja

 

 

 

 

 

 

2) za prinudnu naplatu glavnog duga i kamate:

Naziv dužnika

Šifra
plaćanja

 

 

Iznos glavnog duga
a kamatom do ____

 

 

290

 

din.

 

 

 

 

 

 

 

 


Naziv izdavaoca, broj i datum
izvršnog rešenja

 

Račun dužnika

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Model i poziv na broj (zaduženja) - broj rešenja

 

 

 

 

 


Naziv poverioca

 

 

 

 

Račun poverioca

 

 


 

 

Model i poziv na broj (odobrenja) - broj rešenja

 

 

 

 

 

 

3) za prinudnu naplatu naknade za izvršenje osnova:

Naziv dužnika

Šifra
plaćanja

 

 

I z n o s

 

 

253

 

din.

 

= 1.000,00

 

 

 

 

 

 


Svrha plaćanja

 

Račun dužnika

Tarifa prinudne naplate

 

 

 

 

 


 

 

Model i poziv na broj (zaduženja) - broj rešenja

 

 

 

 

 


Naziv poverioca

 

 

NBS - Prinudna naplata

 

Račun poverioca

 

980-606-61


 

 

Model i poziv na broj (odobrenja)

 

 

 

 

71000-000-049

 

4) za prinudnu naplatu naknade za obračun kamate po rešenju:

Naziv dužnika

Šifra
plaćanja

 

 

I z n o s

 

 

253

 

din.

 

 

 

 

 

 

 

 


Svrha plaćanja

 

Račun dužnika

Tarifa prinudne naplate

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Model i poziv na broj (zaduženja) - broj rešenja

 

 

 

 

 


Naziv poverioca

 

 

NBS - Prinudna naplata

 

Račun poverioca

 

980-606-61


 

 

Model i poziv na broj (odobrenja)

 

 

 

 

71000-000-50

 

v) da nas odmah nakon što izvršite sve što je navedeno - o tome pismeno obavestite i istovremeno deblokirate račune dužnika.

 

ŠEF ODSEKA                 
___________________________
(ime i prezime)               

M. P.