ZAKLJUČAK VLADE

O PRESTANKU DUŽNOSTI ONIMA KOJI SU SE ZATEKLI NA DUŽNOSTI 1. JULA 2006. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 69/2006)

1. Pomoćnicima ministra, sekretarima ministarstava, direktorima organa uprave u sastavu ministarstva, pomoćnicima direktora organa uprave u sastavu ministarstva, direktorima posebnih organizacija, zamenicima i pomoćnicima direktora posebnih organizacija, direktorima službi Vlade, zamenicima i pomoćnicima direktora službi Vlade i Generalnog sekretara Vlade, Republičkom javnom pravobraniocu, zamenicima Republičkog javnog pravobranioca i načelniku upravnog okruga, koji su se na dužnosti zatekli 1. jula 2006. godine, dužnost prestaje na način koji je utvrđen propisima koji su važili na dan kada su postavljeni.

2. Ako je neka od navedenih dužnosti upražnjena ili ako postane upražnjena (ostavkom, razrešenjem itd.), popunjava se kao položaj jedino posle sprovedenog javnog konkursa za popunjavanje položaja.

Javni konkurs sprovodi se i u slučaju da dužnost nije upražnjena, tako da se položaj popuni do 1. jula 2007. godine. Ako se položaj, posle sprovedenog javnog konkursa, ne popuni do 1. jula 2007. godine, postavljenim licima čija radna mesta postaju položaji dužnost prestaje po sili zakona 1. jula 2007. godine.

3. Javni konkurs otpočinje tako što lice koje je nadležno da Vladi predloži kandidata za postavljenje na položaj donosi, prema Uredbi o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u državnim organima ("Službeni glasnik RS", broj 3/06), rešenje o popunjavanju položaja javnim konkursom i dostavlja ga Službi za upravljanje kadrovima.

4. Rešenje o popunjavanju položaja direktora posebne organizacije i direktora službe Vlade koji je odgovoran predsedniku Vlade - donosi predsednik Vlade.

Rešenje o popunjavanju položaja pomoćnika ministra, sekretara ministarstva, direktora organa uprave u sastavu ministarstva i pomoćnika direktora organa uprave u sastavu ministarstva - donosi ministar.

Rešenje o popunjavanju položaja zamenika i pomoćnika direktora posebne organizacije - donosi direktor posebne organizacije.

Rešenje o popunjavanju položaja direktora službe Vlade koji je odgovoran Generalnom sekretaru Vlade - donosi Generalni sekretar Vlade.

Rešenje o popunjavanju položaja zamenika i pomoćnika Generalnog sekretara Vlade - donosi Generalni sekretar Vlade.

Rešenje o popunjavanju položaja zamenika i pomoćnika direktora službe Vlade - donosi direktor službe Vlade.

Rešenje o popunjavanju položaja Republičkog javnog pravobranioca - donosi ministar pravde.

Rešenje o popunjavanju položaja zamenika Republičkog javnog pravobranioca - donosi Republički javni pravobranilac.

Rešenje o popunjavanju položaja načelnika upravnog okruga - donosi ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

5. Ovaj zaključak primenjuje se samo na prvo postavljenje na položaje.

6. Ovaj zaključak objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".