ZAKLJUČAK

O POSTUPKU OGLAŠAVANJA INTERNOG KONKURSA ZA POPUNJAVANJE IZVRŠILAČKIH RADNIH MESTA U DRŽAVNOJ UPRAVI

("Sl. glasnik RS", br. 75/2006)

I

Ovaj zaključak odnosi se na postupak oglašavanja internog konkursa za popunjavanje izvršilačkih radnih mesta u državnoj upravi.

II

1. Radi sprovođenja internog konkursa za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta u ministarstvima, posebnim organizacijama, službama Vlade i stručnim službama upravnih okruga, rukovodilac organa najpre imenuje konkursnu komisiju od najmanje tri člana, od kojih je jedan član državni službenik iz Službe za upravljanje kadrovima.

2. Konkursna komisija određuje, saglasno Pravilniku o stručnim osposobljenostima, znanjima i veštinama koje se proveravaju u izbornom postupku, načinu njihove provere i merilima za izbor na radna mesta ("Službeni glasnik RS", broj 64/06), kakve se stručne osposobljenosti, znanja i veštine kandidata vrednuju u izbornom postupku i način na koji se proveravaju.

3. Potom rukovodilac organa donosi rešenje o popunjavanju izvršilačkog radnog mesta. Rešenje o popunjavanju izvršilačkog radnog mesta dostavlja se Službi za upravljanje kadrovima. Službi za upravljanje kadrovima uz rešenje o popunjavanju izvršilačkog radnog mesta dostavljaju se: a) dokazi o tome da su ispunjeni uslovi za popunjavanje radnog mesta (da je radno mesto predviđeno pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta i dokaz da se popunjavanje radnog mesta uklapa u doneseni kadrovski plan, odnosno da su u budžetu za 2006. godinu obezbeđena sredstva za popunjavanje radnog mesta ili da je Vlada dala saglasnost za popunjavanje radnog mesta); b) izjava rukovodioca organa da se radno mesto popunjava internim konkursom i v) svi podaci koji su potrebni za oglašavanje internog konkursa.

Podaci koji su potrebni za oglašavanje internog konkursa su: naziv i sedište organa u kome se popunjava radno mesto; naziv i zvanje radnog mesta koje se popunjava sa opisom poslova radnog mesta; uslovi za rad na radnom mestu; mesto rada; napomena da pravo da učestvuju na internom konkursu imaju samo državni službenici koji su zaposleni u ministarstvima, posebnim organizacijama, službama Vlade i stručnim službama upravnih okruga; napomena da državni službenici iz navedenih organa imaju pravo da učestvuju na internom konkursu samo ako rade na radnom mestu koje je razvrstano u isto zvanje kao radno mesto koje se popunjava ili ako ispunjavaju uslove za napredovanje na radno mesto koje je razvrstano u zvanje kao radno mesto koje se popunjava (uslovi za napredovanje određeni su članom 88. stav 1. Zakona o državnim službenicima) ili ako su neraspoređeni; stručne osposobljenosti, znanja i veštine koje je konkursna komisija odredila da će se vrednovati u izbornom postupku i način njihove provere; rok u kome se podnose prijave na interni konkurs; ime i prezime lica zaduženog za davanje obaveštenja o internom konkursu; adresa na koju se podnose prijave za interni konkurs i podaci o dokazima koji se prilažu uz prijavu na interni konkurs.

III

1. Služba za upravljanje kadrovima, u roku od tri dana od dana kada je primila rešenje o popunjavanju izvršilačkog radnog mesta i dokaze i podatke, utvrđuje da li su ispunjeni uslovi za popunjavanje radnog mesta i o tome pismeno obaveštava rukovodioca organa u kome se popunjava radno mesto.

2. Ako su ispunjeni uslovi za popunjavanje radnog mesta, Služba za upravljanje kadrovima oglašava interni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta u roku od četiri dana.

Rok od četiri dana za oglašavanje internog konkursa počinje da teče narednog dana od dana kad Služba za upravljanje kadrovima primi rešenje o popunjavanju izvršilačkog radnog mesta; dokaze i sve podatke koji se dostavljaju uz to rešenje.

3. Rok za podnošenje prijava na interni konkurs je osam dana. Rok za podnošenje prijava na interni konkurs počinje da teče narednog dana od dana kada Služba za upravljanje kadrovima oglasi interni konkurs na svojoj web stranici.

IV

Ovaj zaključak objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".