UREDBA

O RATIFIKACIJI PROTOKOLA O IZMENI ČLANA 11. KONVENCIJE O RIBARENJU U VODAMA DUNAVA, POTPISANE U BUKUREŠTU 28. JANUARA 1958. GODINE

("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori", br. 8/86)

ČLAN 1

Ratifikuje se Protokol o izmeni člana 11. Konvencije o ribarenju u vodama Dunava, potpisane u Bukureštu 28. januara 1958. godine, potpisan 24. maja 1984. godine u Bukureštu, u originalu na srpskohrvatskom, bugarskom, češkom, mađarskom, rumunskom i ruskom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Protokola u originalu na srpskohrvatskom jeziku glasi:

 

PROTOKOL
O IZMENI ČLANA 11. KONVENCIJE O RIBARENJU U VODAMA DUNAVA, POTPISANE U BUKUREŠTU 29. JANUARA 1958. GODINE

Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Narodne Republike Bugarske, Socijalističke Republike Čehoslovačke, Narodne Republike Mađarske, Socijalističke Republike Rumunije i Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika, smatrale su svrsishodnim, na osnovu iskustva Mešovite komisije, da se izmeni član 11. Konvencije o ribarenju u vodama Dunava, potpisane u Bukureštu 29. januara 1958. godine,

Dogovorile su se o sledećem:

Član 1

Paragraf 2. člana 11. Konvencije o ribarenju u vodama Dunava, potpisane u Bukureštu 29. januara 1958. godine, imaće sledeći tekst:

"Mešovita komisija će se sastajati najmanje jedan put u dve godine, na teritoriji jedne od strana ugovornica putem rotiranja."

Član 2

Ovaj protokol podleži ratifikaciji i stupiće na snagu na dan deponovanja poslednjeg instrumenta ratifikacije Vladi Socijalističke Republike Rumunije.

Protokol je sačinjen u Bukureštu, 24. maja 1984. godine u jednom primerku na srpskohrvatskom, bugarskom, češkom, mađarskom, rumunskom i ruskom jeziku i svaki tekst ima istu važnost.

 

 

Za Vladu

 

Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije,

 

Miloš Melovski, s. r.

 

 

 

Za Vladu

 

Narodne Republike Bugarske,

 

(potpis nečitak)

 

 

 

Za Vladu

 

Socijalističke Republike Čehoslovačke,

 

(potpis nečitak)

 

 

 

Za Vladu

 

Narodne Republike Mađarske,

 

(potpis nečitak)

 

 

 

Za Vladu

 

Socijalističke Republike Rumunije,

 

(potpis nečitak)

 

 

 

Za Vladu

 

Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika,

 

(potpis nečitak)

ČLAN 3

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".