ODLUKA

O OSNIVANJU SPECIJALNE BOLNICE ZA REUMATSKE BOLESTI NOVI SAD

("Sl. list AP Vojvodine", br. 11/2006)

Član 1

Osniva se Specijalna bolnica za reumatske bolesti Novi Sad (u daljem tekstu: Specijalna bolnica) za obavljanje zdravstvene delatnosti u oblasti reumatologije.

Osnivač Specijalne bolnice je Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine, sa sedištem u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 16.

Član 2

Naziv Specijalne bolnice je: "Specijalna bolnica za reumatske bolesti Novi Sad".

Sedište Specijalne bolnice je u Novom Sadu, Ulica Futoška 68.

Član 3

Specijalna bolnica je zdravstvena ustanova sa svojstvom pravnog lica.

Na osnivanje, organizaciju i rad Specijalne bolnice primenjuju se propisi o javnim službama i zdravstvenoj zaštiti.

Član 4

Specijalna bolnica u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti obavlja specijalističko-konsultativnu i stacionarnu zdravstvenu delatnost u oblasti reumatologije, laboratorijsku i drugu dijagnostiku, kao i farmaceutsku zdravstvenu delatnost preko bolničke apoteke.

Specijalna bolnica u skladu sa propisima koji uređuju oblast turizma može pružati i usluge iz turizma.

Član 5

Sredstva za osnivanje i početak rada Specijalne bolnice čine sredstva, imovina, prava i obaveze Zavoda za reumatizam Novi Sad u Novom Sadu, utvrđena finansijskim izveštajima na dan 30. juna 2006. godine sačinjenim u skladu sa propisima o računovodstvu.

Finansijske izveštaje utvrdiće Upravni odbor Zavoda za reumatizam Novi Sad u Novom Sadu, koji prestaje sa radom početkom rada Specijalne bolnice.

Poslovne promene nastale između 30. juna 2006. godine i dana upisa Specijalne bolnice u sudski registar obuhvataju se u poslovnim knjigama Specijalne bolnice.

Član 6

Specijalna bolnica počinje sa radom danom upisa u sudski registar.

Član 7

Danom početka rada Specijalna bolnica preuzima sredstva, imovinu, prava i obaveze Zavoda za reumatizam Novi Sad u Novom Sadu, preuzima zaposlene u Zavodu za reumatizam Novi Sad u Novom Sadu i u svom radu primenjuje akta Zavoda za reumatizam Novi Sad u Novom Sadu.

Član 8

Organi Specijalne bolnice su direktor, Upravni i Nadzorni odbor koje imenuje i razrešava Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 9

Do imenovanja direktora Specijalne bolnice poslove i ovlašćenja direktora Specijalne bolnice obavljaće direktor Zavoda za reumatizam Novi Sad u Novom Sadu dr Milijanka Lazarević.

Član 10

U vršenju poslova i ovlašćenja direktora Specijalne bolnice dr Milijanka Lazarević:

1. predstavlja i zastupa Specijalnu bolnicu u osnivanju;

2. organizuje i rukovodi radom Specijalne bolnice u osnivanju;

3. izvršava odluke privremenog Upravnog odbora Specijalne bolnice i preduzima mere za njihovo sprovođenje;

4. stara se o zakonitosti rada i odgovoran je za zakonitost rada Specijalne bolnice u osnivanju; i

5. vrši druge poslove utvrđene zakonom.

Član 11

Do imenovanja predsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Specijalne bolnice poslove i ovlašćenja privremenog Upravnog i Nadzornog odbora Specijalne bolnice vršiće predsednik i članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za reumatizam Novi Sad u Novom Sadu.

Član 12

Privremeni Upravni odbor će doneti Statut Specijalne bolnice i druge opšte akte potrebne za upis Specijalne bolnice u sudski registar i obaviti druge poslove iz nadležnosti Upravnog odbora, u skladu sa zakonom.

Član 13

Privremeni Upravni odbor doneće Statut Specijalne bolnice i dostaviti ga Izvršnom veću Autonomne Pokrajine Vojvodine na saglasnost u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine imenovaće predsednika i članove Upravnog i Nadzornog odbora Specijalne bolnice u roku od 3 meseca od dana stupanja na snagu ove odluke.

Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine imenovaće direktora Specijalne bolnice u roku od 2 meseca od imenovanja predsednika i članova Upravnog odbora Specijalne bolnice.

Član 14

Ovom odlukom zamenjuje se Odluka o osnivanju Specijalne bolnice za reumatske bolesti sa sedištem u Novom Sadu broj: 022-00341/2006 koju je Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine donelo 28. juna 2006. godine.

Član 15

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".