ODLUKA

O OBJAVLJIVANJU ODLUKA I DRUGIH AKATA ORGANA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 15/92 i 1/93 - ispr.)

Član 1

Statut, odluke i opšti akti Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: akti Skupštine) kao i akti Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine i pokrajinskih organa uprave, kad je tim aktima predviđeno (u daljem tekstu: akti Izvršnog veća i pokrajinskih organa uprave), objavljuju se na način utvrđen ovom odlukom.

Član 2

Akti Skupštine i Izvršnog veća i pokrajinskih organa uprave objavljuju se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine" u tekstu koji je utvrdio donosilac tog akta.

Član 3

Akti Skupštine, Izvršnog veća i pokrajinskih organa objavljuju se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine" na osnovu naloga donosioca akta.

Uz nalog za objavljivanje se, istovremeno, sa tekstom na srpskom jeziku, dostavlja i autentični tekst akta na mađarskom, slovačkom, rumunskom i rusinskom jeziku.

Član 4

Sekretar Skupštine stara se o objavljivanju akata Skupštine, a o objavljivanju akata Izvršnog veća odnosno pokrajinskih organa uprave stara se sekretar Izvršnog veća odnosno starešina pokrajinskih organa.

Član 5

Skupština, Izvršno veće i pokrajinski organi uprave, dužni su da, odmah po objavljivanju akata o čijem se objavljivanju staraju, utvrdi da li su ta akta objavljena u izvornom tekstu, i ako utvrde da tekst objavljen u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine" ne odgovara izvornom tekstu, objaviće njegovu ispravku.

Član 6

Ispravke akata Skupštine, Izvršnog veća odnosno pokrajinskih organa uprave koji su objavljeni u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine", a ne odgovaraju izvornom tekstu daju sekretar Skupštine, sekretar Izvršnog veća odnosno starešina pokrajinskog organa.

Član 7

"Službeni list Autonomne Pokrajine Vojvodine", koji je na osnovu člana 25. Zakona o štampi i drugim vidovima informacija, registrovan kao novina pod matičnim brojem 90 u Pokrajinskom izvršnom veću - Ured za informacije, broj 304-3-64-67 od 1964. godine, a čiji je osnivač Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine i Pokrajinsko izvršno veće, nastavlja sa radom u skladu sa ovom odlukom kao "Službeni list Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Član 8

"Službeni list Autonomne Pokrajine Vojvodine" izdaje Pokrajinski sekretarijat za ostvarivanje prava nacionalnih manjina, upravu i propise (u daljem tekstu: izdavač).

"Službeni list Autonomne Pokrajine Vojvodine" izlazi po potrebi.

Član 9

"Službeni list Autonomne Pokrajine Vojvodine" ima odgovornog urednika koga imenuje Izvršno veće.

Član 10

Izdavač utvrđuje način i redosled objavljivanja akata u pojedinim brojevima "Službenog lista Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Član 11

Izdavač obezbeđuje da se, ako to odredi organ koji je doneo akt, podaci u vezi s tim aktom čuvaju kao tajna, do objavljivanja tog akta u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Član 12

Izdavač će, kad smatra da opšta i druga akta pokrajinskih organa uprave nisu u saglasnosti sa Statutom Pokrajine, odlukom Skupštine Pokrajine i aktom Izvršnog veća, ukazati pre objavljivanja tog akta, Izvršnom veću na tu nesaglasnost i predložiti izvršnom veću da ono, u okviru svoje nadležnosti, preduzme odgovarajuće mere.

Član 13

Izdavač određuje dan izlaženja "Službenog lista Autonomne Pokrajine Vojvodine" oblik lista i izgled naslovne strane i obavlja administrativno-tehničke poslove u vezi izdavanja "Službenog lista Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Izdavač ugovorom, uz prethodnu saglasnost Izvršnog veća, uređuje odnose sa preduzećem koje štampa "Službeni list Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Član 14

U "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine" mogu se, uz naknadu, objavljivati i opšti akti drugih organa i organizacija i oglasi.

Član 15

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".