REŠENJE

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA PRAVILNIK O KORIŠĆENJU BAZENA SPORTSKOG CENTRA "SAJMIŠTE" U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 30/2006)

I. Daje se saglasnost na Pravilnik o korišćenju bazena Sportskog centra "Sajmište" u Novom Sadu, koji je Upravni odbor Javnog preduzeća "Sportski i poslovni centar Vojvodina" Novi Sad doneo na 26. sednici od 17. avgusta 2006. godine.

II. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".

* * *

Na osnovu člana 13. stav 1. Odluke o uređenju, zaštiti i održavanju zelenih površina i javnih plaža ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 23/2001 i 6/2002) i člana 23. stav 2. tačka 8. Statuta Javnog preduzeća "Sportski i poslovni centar Vojvodina" Novi Sad, od 6. juna 2005. godine, Upravni odbor Javnog preduzeća "Sportski i poslovni centar Vojvodina" Novi Sad, na 26. sednici od 17. avgusta 2006. godine, donosi

PRAVILNIK
O KORIŠĆENJU BAZENA SPORTSKOG CENTRA "SAJMIŠTE" U NOVOM SADU

Član 1

Ovim pravilnikom uređuju se bliži uslovi za korišćenje, radno vreme i održavanje reda na bazenu Sportskog centra "Sajmište" u Novom Sadu (u daljem tekstu: Bazen).

Član 2

Kupališna sezona na Bazenu traje od 10. juna do 10. septembra tekuće godine.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, Upravni odbor Javnog preduzeća "Sportski i poslovni centar Vojvodina" Novi Sad (u daljem tekstu: Upravni odbor), može da odredi drugačiji period trajanja kupališne sezone.

Član 3

Radno vreme Bazena određuje se posebno za radne dane, dane vikenda, kao i za vreme održavanja sportskih, kulturnih i drugih manifestacija na Bazenu.

Radno vreme Bazena određuje se, u skladu sa stavom 1. ovog člana, posebnom odlukom Upravnog odbora.

Obaveštenje o radnom vremenu ističe se na vidnom mestu na ulazu na Bazen.

Član 4

Bazen mogu da koriste građani, sportska udruženja, klubovi i druga lica (u daljem tekstu: korisnici).

Korišćenje Bazena organizovano je po smenama.

Član 5

Motorna vozila, bicikli i ostala prevozna sredstva ostavljaju se na posebno označenim mestima za parkiranje, van prostora Bazena.

Član 6

Za korišćenje Bazena plaća se ulaznica.

Ulaznica za Bazen može da bude dnevna i sezonska.

Obaveštenje o ceni ulaznice ističe se na vidnom mestu kod ulaza na Bazen.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, ulaznicu ne plaćaju lica kojima Javno preduzeće "Sportski i poslovni centar Vojvodina" Novi Sad (u daljem tekstu: Preduzeće), izda posebnu propusnicu.

Član 7

Pri ulasku na Bazen korisnik pokazuje ovlašćenom radniku Preduzeća ulaznicu ili posebnu propusnicu iz člana 6. stav 4. ovog pravilnika.

Ulaznica se koristi za jedan ulazak na Bazen.

Član 8

Prilikom ulaska na prostor Bazena korisnik je dužan da odeću, obuću i druge lične stvari (u daljem tekstu: stvari), ostavi u zajedničkoj garderobi.

Stvari se predaju ovlašćenom radniku Preduzeća, a kao dokaz dobija se pločica sa garderobnim brojem (u daljem tekstu: garderobni broj).

Korisnik je obavezan da prilikom preuzimanja stvari preda garderobni broj ovlašćenom radniku Preduzeća.

Ukoliko korisnik izgubi garderobni broj, Preduzeće ne snosi obavezu materijalne nadoknade za eventualan nestanak ili oštećenje stvari ostavljenih u garderobi.

Član 9

Preduzeće nema obavezu materijalne nadoknade za nestanak ili oštećenje stvari koje nisu ostavljene u zajedničkoj garderobi, a koje su unete u kupališne prostore Bazena.

Član 10

Ulazak u predbazenski prostor, odnosno garderobu Bazena, dozvoljen je najranije 15 minuta pre početka smene.

Korisnici su obavezni da napuste kupališni prostor Bazena najkasnije 15 minuta po završetku smene, a garderobu najkasnije 30 minuta po završetku smene.

Član 11

Lice zaduženo za obuku ili trenažni proces (trener, učitelj plivanja) dočekuje sportske korisnike ispred ili u garderobi Bazena.

Pratioci sportskih korisnika ne mogu da ulaze na kupališni prostor Bazena.

Izuzetno od stava 2. ovog člana, pratioci mogu da uđu na kupališni prostor Bazena po odobrenju dežurnog radnika i da borave na posebno određenom mestu, ne remeteći trenažni rad ili obuku.

Član 12

Korisnik je dužan da na kupališni deo Bazena ulazi u prigodnoj obući (plastične papuče i slično), isključivo kroz dezo-prostor.

Pre ulaska u vodu, obavezno je prethodno korišćenje tuša.

Član 13

Korisnik je dužan da Bazen koristi u skladu sa njegovom namenom i uslovima propisanim ovim pravilnikom. U suprotnom, korisnik može da bude udaljen sa prostora Bazena, bez prava nadoknade za plaćenu ulaznicu.

Korisnik Bazena je obavezan da nadoknadi štetu nastalu njegovim nesavesnim korišćenjem prostora, opreme i inventara, kao i eventualnu štetu prouzrokovanu trećim licima.

Član 14

Pored obaveza predviđenih Odlukom o uređenju, zaštiti i održavanju zelenih površina i javnih plaža, na prostoru Bazena nije dozvoljeno:

1. prljanje ili oštećenje Bazena i ostavljanje stvari, drugih predmeta i raznog otpada koji mogu ozlediti korisnike (staklene flaše i sl.),

2. premeštanje, oštećenje i prljanje poslovnih objekata i inventara Bazena,

3. korišćenje dečijeg bazena "brčkavca" od strane osoba starijih od 10 godina,

4. skakanje u bazene,

5. uznemiravanje drugih korisnika i narušavanje njihove bezbednosti na bilo koji način,

6. ulazak na Bazen bez propisane ulaznice, i

7. drugo ponašanje koje ometa korisnike i red na Bazenu.

Član 15

Odredbe o uslovima za korišćenje Bazena iz ovog pravilnika, ističu se na vidnom mestu na ulazu i u garderobi Bazena.

Član 16

Stupanjem na snagu ovog pravilnika, prestaje da važi Pravilnik o načinu rada i održavanju reda na bazenu u krugu Sportskog centra "Sajmište", donet 4. juna 1997. godine.

Član 17

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada", a objaviće se po dobijanju saglasnosti od Gradonačelnika Grada novog Sada.