OBAVEZNO UPUTSTVO

OPŠTINSKIM KOMISIJAMA ZA SPROVOĐENJE REPUBLIČKOG REFERENDUMA RADI POTVRĐIVANJA NOVOG USTAVA REPUBLIKE SRBIJE

("Sl. glasnik RS", br. 88/2006 i 89/2006)

1. Prilikom predlaganja predsednika, zamenika predsednika, članova i zamenika članova glasačkih odbora za sprovođenje republičkog referenduma radi potvrđivanja novog Ustava Republike Srbije, opštinske komisije su dužne da predlože sastav glasačkih odbora koji odražava stranački sastav Narodne skupštine, odnosno srazmernu zastupljenost stranaka u Narodnoj skupštini (Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka, Stranka G17 PLUS, Socijalistička partija Srbije, Nova Srbija i samostalni poslanici 9+9 i Srpski pokret obnove).

U opštinama u kojima predstavnici stranaka nacionalnih manjina imaju većinu u skupštini opštine, ona stranka nacionalne manjine koja ima najviše odbornika od ukupnog broja odbornika ima pravo na jednog člana glasačkog odbora i njegovog zamenika.

2. Pomeraju se rokovi za predlaganje i određivanje sastava glasačkih odbora iz tačke 1. ovog uputstva, tako da su opštinske komisije dužne da podnesu predlog, umesto do 15. oktobra 2006. godine u 24,00 časa, do 17. oktobra 2006. godine u 24,00 časa, a Republička izborna komisija je dužna da obrazuje glasačke odbore do 19. oktobra 2006. godine u 24,00 časa.

3. Ovo uputstvo stupa na snagu danom donošenja.

4. Ovo uputstvo objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Samostalna odredba Odluke o dopuni
Obaveznog uputstva opštinskim komisijama za sprovođenje republičkog referenduma
radi potvrđivanja novog Ustava Republike Srbije

("Sl. glasnik RS", br. 89/2006)

2. Ovo uputstvo stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom glasniku Republike Srbije".