ODLUKA

O ODREĐIVANJU KONCESIONARA ZA FINANSIRANJE, PROJEKTOVANJE, IZGRADNJU, KORIŠĆENJE I ODRŽAVANJE AUTOPUTSKOG PRAVCA OD HORGOŠA DO POŽEGE

("Sl. glasnik RS", br. 96/2006)

1. Određuje se za koncesionara konzorcijum FCC CONSTRUCTION - ALPINE MAYREDER, kome se ustupa pravo finansiranja, projektovanja, izgradnje, korišćenja i održavanja autoputskog pravca od Horgoša do Požege, i to:

LOT1:

BEOGRAD - POŽEGA: finansiranje, projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje dela autoputa E-763 od Beograda do Požege, u dužini od oko 148 km;

LOT2:  

HORGOŠ - NOVI SAD: finansiranje, projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje dela autoputa E-75 od Horgoša km 1 + 100 do Novog Sada km 108+000, u dužini od 106,9 km, i to:

 

1) finansiranje, projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada u dužini od 106,9 km,

 

2) korišćenje i održavanje postojeće desne trake autoputa od Horgoša do Novog Sada u dužini 106,9 km.

LOT3:

NOVI SAD – BEOGRAD: korišćenje i održavanje dela autoputa od Novog Sada km 108+000 do Beograda (Batajnica ciglana) km 176+000, u dužini od 68 km i to:

 

1) korišćenje do kraja 2008. godine,

 

2) korišćenje i održavanje od 2009. godine.

Koncesija se daje na rok od 25 godina.

2. Vlada će, posebnim rešenjem, imenovati pregovaračku komisiju koja će sa koncesionarom iz tačke 1. stav 1. ove odluke, utvrđivati sadržinu ugovora o koncesiji, u skladu sa uslovima utvrđenim Odlukom o davanju koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje autoputskog pravca od Horgoša do Požege ("Službeni glasnik RS", broj 80/05) i Zakonom o koncesijama i koja će u ime Vlade sa koncesionarom utvrditi tekst Ugovora o koncesiji.

3. Ugovor o koncesiji za finansiranje, projektovanje, izgradnju, korišćenje i održavanje autoputskog pravca od Horgoša do Požege, zaključiće Vlada i koncesionar iz tačke 1. stav 1. ove odluke, u skladu sa Zakonom o koncesijama.

4. Ministarstvo za kapitalne investicije dostaviće svim učesnicima na javnom tenderu za finansiranje, projektovanje, izgradnju, korišćenje i održavanje autoputskog pravca od Horgoša do Požege, u pismenoj formi, obrazloženo obaveštenje o rezultatima tog javnog tendera.

5. Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".