REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA ENERGETIKU I MINERALNE SIROVINE IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2006. GODINI ZA IZRADU PROJEKTNO-TEHNIČKE DOKUMENTACIJE GASIFIKACIJE ZA NERAZVIJENE OPŠTINE NA TERITORIJI AP VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 16/2006)

I

Ovim rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava planiranih Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2006. godinu ("Službeni list APV", broj: 19/05, 01/06, 7/06 i 14/06), za izradu projektno-tehničke dokumentacije gasifikacije za nerazvijene opštine na teritoriji AP Vojvodine.

II

Program iz tačke I ovog rešenja čini njegov sastavni deo.

III

Ovo rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA ENERGETIKU I MINERALNE SIROVINE OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2006. GODINI ZA IZRADU PROJEKTNO-TEHNIČKE DOKUMENTACIJE GASIFIKACIJE ZA NERAZVIJENE OPŠTINE NA TERITORIJI AP VOJVODINE

I

Cilj Programa je izrada idejnih projekata gasifikacije za nerazvijene opštine na teritoriji AP Vojvodine u skladu sa Programom gasifikacije AP Vojvodine i Strategijom razvoja energetike Republike Srbije do 2015. godine.

Strategijom razvoja energetike Republike Srbije do 2015. godine predviđena je gasifikacija oko 400 hiljada novih domaćinstava u Republici Srbiji do 2015. godine sa ciljem da se smanji potreba za električnom energijom za grejanje. Izrada projekata gasifikacije doprinela bi boljem iskorišćenju već postojećeg transportnog sistema prirodnog gasa odnosno povećanju njegove energetske efikasnosti. Korišćenje prirodnog gasa kao energenta doprinosi i očuvanju životne sredine.

II

Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2006. godinu ("Službeni list AP Vojvodine", broj 19/05, 01/06, 7/06, 14/06), član 5., razdeo 6 - Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, funkcionalna klasifikacija 430 - Gorivo i energija, pozicija 118, ekonomska klasifikacija 463 - Donacije i transferi ostalim nivoima vlasti, izvor finansiranja 12 04 - Primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine-prihodi od privatizacije i Godišnjeg finansijskog plana primanja i izdataka Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine za 2006. godinu na ekonomskoj klasifikaciji 4632 - Kapitalne donacije i transferi ostalim nivoima vlasti, planirana su sredstva u iznosu od 3.000.000,00 dinara za izradu idejnih projekata gasifikacije za nerazvijene opštine na teritoriji AP Vojvodine.

III

Raspored sredstava za realizaciju Programa izrade idejnih projekata gasifikacije za nerazvijene opštine na teritoriji AP Vojvodine je sledeći:

1. Opština Mali Iđoš, Mali Iđoš, Ulica Maršala Tita 32, ukupan iznos od 2.300.000,00 dinara će koristiti za izradu projekta gasifikacije i razvoj komunalne infrastrukture.

2. Opština Opovo, Opovo, Ulica Borisa Kidriča 10, ukupan iznos od 700.000,00 dinara će koristiti za izradu projekta gasifikacije.

IV

Isplatu sredstava za realizaciju Programa vršiće Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine.