ODLUKA

O NAČINU PRIVATIZACIJE JAVNE VETERINARSKE SLUŽBE

("Sl. glasnik RS", br. 108/2006)

1. Ovom odlukom uređuje se način privatizacije javne veterinarske službe, i to: veterinarskih stanica osnovanih Zakonom o zdravstvenoj zaštiti životinja ("Službeni glasnik RS", br. 37/91, 50/92, 33/93, 52/93, 53/93 - dr. zakon, 67/93 - dr. zakon, 48/94 - dr. zakon, 53/95, 52/96, 25/00 i 101/05 - dr. zakon) i centara za reprodukciju životinja: Stočarsko-veterinarskog centra za reprodukciju i veštačko osemenjavanje "Krnjača" sa sedištem u Beogradu, Stočarsko veterinarskog centra za reprodukciju i veštačko osemenjavanje "Velika Plana" sa sedištem u Velikoj Plani i Naučnog instituta za reprodukciju i veštačko osemenjavanje domaćih životinja "Temerin" sa sedištem u Temerinu (u daljem tekstu: javne veterinarske službe).

2. Privatizacija javne veterinarske službe vrši se na način kojim se obezbeđuje kontinuitet u obavljanju veterinarske delatnosti.

Kontinuitet u obavljanju veterinarske delatnosti iz stava 1. ove tačke obezbeđuje se u periodu koji ne može biti kraći od sedam godina od dana zaključivanja ugovora o prodaji kapitala.

3. Privatizacija javne veterinarske službe vrši se u skladu sa propisima kojima se uređuje privatizacija, odnosno prodajom kapitala putem javne aukcije.

4. Kod privatizacije javne veterinarske službe prodajom kapitala putem javne aukcije, kapital za prenos akcija zaposlenima bez naknade iznosi 30% kapitala koji se privatizuje.

5. Prodaja kapitala javne veterinarske službe vrši se svim zainteresovanim licima.

6. Javne veterinarske službe prospekt za privatizaciju dostaviće Agenciji za privatizaciju u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".