UPUTSTVO

ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA NARODNE POSLANIKE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE NA TERITORIJI REPUBLIKE CRNE GORE

("Sl. glasnik RS", br. 113/2006)

Posebni izvodi iz biračkog spiska birača koji imaju boravište u Crnoj Gori

Član 1

Republička izborna komisija prikuplja podatke o biračima koji imaju boravište u Crnoj Gori ili će 21. januara 2007. godine boraviti u Crnoj Gori i tako dobijene podatke dostavlja Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dostavlja Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije do 5. januara 2007. godine overene posebne izvode iz biračkog spiska za svako biračko mesto u Crnoj Gori.

Republička izborna komisija prosleđuje overene posebne izvode iz biračkog spiska, zajedno sa ostalim izbornim materijalom, biračkim odborima u Republici Crnoj Gori.

Biračka mesta

Član 2

Biračka mesta u Republici Crnoj Gori određuje Republička izborna komisija na predlog Ministarstva spoljnih poslova, posle pribavljene saglasnosti nadležnih organa Republike Crne Gore.

Predlozi za određivanje biračkih mesta dostavljaju se Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije do 25. decembra 2006. godine u 24,00 časa.

Birački odbori

Član 3

Stalni sastav biračkog odbora u Republici Crnoj Gori čine predsednik i dva člana, koji imaju zamenike. Stalni sastav biračkih odbora imenuje se najkasnije do 10. januara 2007. godine u 24,00 časa.

Stalni sastav biračkih odbora imenuje Republička izborna komisija, tako što se za predsednika imenuje predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a njegov zamenik i ostali članovi i zamenici se imenuju iz reda birača državljana Republike Srbije koji borave u Crnoj Gori, na predlog Koordinatora Republičke izborne komisije.

Prošireni sastav biračkog odbora čine predstavnici podnosilaca izbornih lista koji su određeni u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika.

Predaja izbornog materijala pre glasanja

Član 4

Koordinator Republičke izborne komisije predaje izborni materijal za glasanje u Republici Crnoj Gori neposredno predsednicima biračkih odbora, u sedištu Ministarstva spoljnih poslova. Predsednici biračkih odbora prenose izborni materijal na biračka mesta u Republici Crnoj Gori na način na koji se dostavlja diplomatska pošiljka, a kojim je osigurana bezbednost izbornog materijala.

O primopredaji izbornog materijala pre glasanja s Koordinatora Republičke izborne komisije na predsednike biračkih odbora sačinjavaju se zapisnici na propisanim obrascima.

Predaja izbornog materijala posle glasanja

Član 5

Pošto birački odbor utvrdi rezultate glasanja na biračkom mestu u Republici Crnoj Gori, predsednik biračkog odbora predaje propisani izborni materijal neposredno Koordinatoru Republičke izborne komisije u sedištu Republičke izborne komisije, na način koji je predviđen za dostavljanje diplomatskih pošiljki i tako da izborni materijal može da bude blagovremeno računarski obrađen radi saopštavanja rezultata izbora.

O primopredaji izbornog materijala posle glasanja s predsednika biračkih odbora na Koordinatora Republičke izborne komisije sačinjavaju se zapisnici na propisanim obrascima.

Primena ostalih propisa

Član 6

Na sve ostale radnje u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike na teritoriji Republike Crne Gore u svemu se primenjuju Zakon o izboru narodnih poslanika, drugi propisi i uputstva Republičke izborne komisije.

Stupanje na snagu

Član 7

Ovo uputstvo stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".