ODLUKA

O PREUZIMANJU OSNIVAČKIH PRAVA NAD KLINIČKO-BOLNIČKIM CENTROM "DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ - DEDINJE", BEOGRAD

("Sl. list grada Beograda", br. 24/2006)

Član 1

Grad Beograd preuzima od Republike Srbije osnivačka prava nad Kliničko-bolničkim centrom "Dr Dragiša Mišović - Dedinje", Beograd (u daljem tekstu: Kliničko-bolnički centar), sa sedištem u Beogradu, ulica Heroja Milana Tepića broj 1, danom donošenja ove odluke.

Član 2

Osnivačka prava iz člana 1. ove odluke vrši Skupština grada Beograda, kao nadležni organ osnivača, i to:

- daje saglasnost na Statut,

- imenuje i razrešava direktora i zamenika direktora,

- imenuje i razrešava predsednika i članove Upravnog odbora i Nadzornog odbora,

- uređuje nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena,

- vrši i druga osnivačka prava u skladu sa zakonom.

Član 3

Sredstva za finansiranje Kliničko-bolničkog centra, za namene utvrđene zakonom, obezbeđuju se u budžetu grada Beograda, počev od 1. januara 2007. godine.

Sredstva iz stava 1. ovog člana prenose se Kliničko-bolničkom centru u skladu sa ugovorom koji zaključuju gradonačelnik grada Beograda i nadležni organ Kliničko-bolničkog centra.

Član 4

Kliničko-bolnički centar dostaviće Skupštini grada Beograda na saglasnost Statut, usaglašen sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti (u daljem tekstu: Zakon) i ovom odlukom, u roku od 30 dana od dana donošenja ove odluke.

Član 5

Do imenovanja direktora Kliničko-bolničkog centra u skladu sa Zakonom i Statutom Kliničko-bolničkog centra, dužnost direktora obavljaće asist. dr Đorđe Bajec, u svojstvu vršioca dužnosti direktora.

Do imenovanja predsednika i članova Upravnog odbora i Nadzornog odbora, u skladu sa Zakonom i Statutom Kliničko-bolničkog centra, nastavljaju sa radom Upravni odbor i Nadzorni odbor ove ustanove, imenovani do dana donošenja ove odluke.

Član 6

Lice koje obavlja dužnost vršioca dužnosti direktora Kliničko-bolničkog centra podneće nadležnom organu prijavu za upis u registar promene osnivača Kliničko-bolničkog centra, u roku od sedam dana od dana donošenja ove odluke i po izvršenom upisu odmah će obavestiti organizacionu jedinicu Gradske uprave nadležnu za poslove zdravstva.

Organizaciona jedinica iz stava 1. ovog člana obavestiće ministarstvo nadležno za poslove zdravlja o donošenju ove odluke odmah, a najkasnije u roku od 15 dana od dana upisa promene osnivača u registar.

Član 7

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Beograda".