REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA KORIŠĆENJA SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA PRIVREDU OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2006. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 17/2006)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava u iznosu od 2.000.000,00 dinara planiranih Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2006. godinu ("Službeni list APV", broj: 19/05, 1/06, 7/06 i 14/06) u okviru razdela 04 Pokrajinski sekretarijat za privredu, funkcionalna klasifikacija 473 - turizam, broj pozicije 69-3 Razvoj receptivnog turizma, ekonomska klasifikacija 4819 - Dotacije ostalim neprofitnim institucijama.

II

Program o korišćenju sredstava čini sastavni deo ovog Rešenja.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM RASPOREDA KORIŠĆENJA SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA PRIVREDU OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2006. GODINI

Pokrajinski sekretarijat za privredu će, u cilju stvaranja uslova za unapređenje receptivnog turizma u AP Vojvodini, a posebno u cilju podizanja kvaliteta receptivne turističke ponude u oblasti nautičkog turizma u AP Vojvodini, finansirati izradu Studije mreže prihvatnih nautičkih objekata na Tisi u AP Vojvodini (pristani, marine i dr.). Studija će utvrditi kriterijume za lokaciju prihvatnih nautičkih objekata, definisati njihovu mrežu, kapacitet, kategorizaciju, i sl. imajući u vidu potrebe regiona i lokalnih samouprava. Izradom ove Studije obezbediće se uslovi za intenzivnu privrednu saradnju i lakšu komunikaciju regiona - klastera Vojvodine sa susednim zemljama. Pored toga Studija će biti i sastavni deo neophodne dokumentacije za apliciranje na konkurs za dobijanje finansijskih sredstava iz programa koji podstiču prekograničnu saradnju kao i drugih institucija koje finansiraju nautički turizam.

• Izrada Studije mreže prihvatnih nautičkih objekata na Tisi u AP Vojvodini (pristani, marine i sl.)

Ova Studija će definisati optimalne lokacije na reci Tisi i predstavljaće polazni stručni osnov za izgradnju marina i ostale nautičke infrastrukture. Organi lokalnih samouprava opština koje se nalaze na Tisi u AP Vojvodini iskazali su interes za izradom ovakve Studije, kao polazne stručne planske i urbanističke osnove za buduće investitore.

Organi lokalne samouprave opština na Tisi su spremni da sufinansiraju izradu Studije, dok bi Pokrajinski sekretarijat za privredu učestvovao u izradi Studije sa iznosom od 2.000.000,00 dinara.

2.000.000,00 dinara

UKUPNO: 2.000.000,00 DINARA