PRAVILNIK
O OBLIKU, IZGLEDU I VELIČINI OZNAKE UPOZORENJA ZABRANE SLUŽENJA ALKOHOLNIH PIĆA MALOLETNIM LICIMA I OČIGLEDNO PIJANIM LICIMA, I RASPOREDA, POČETKA I ZAVRŠETKA RADNOG VREMENA U UGOSTITELJSKIM, TRGOVINSKIM I ZANATSKIM OBJEKTIMA NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 1/2007)

Član 1

Ovim Pravilnikom bliže se određuje oblik, izgled i veličina oznake upozorenja o zabrani služenja i prodaje alkoholnih pića, odnosno rasporeda, početka i završetka radnog vremena u ugostiteljskim, trgovinskim i zanatskim objektima na teritoriji grada Kragujevca.

Član 2

Oznaka upozorenja, iz člana 1. ovog Pravilnika, u prodavnicama prehrambenih proizvoda, mora biti istaknuta na vidnom mestu pored kase, a u ugostiteljskim objektima na vidnom mestu unutar šanka.

Član 3

Oznaka upozorenja, iz člana 1. ovog Pravilnika, za prodavnice prehrambenih proizvoda, sadržana je na formatu A4, a za ugostiteljske objekte na formatu A3.

Član 4

Sadržina upozorenja, glasi:

"U P O Z O R E NJ E

Preduzetnik koji pri prometu alkoholnih pića, koja se troše na licu mesta, daje alkoholna pića očigledno pijanom licu ili maloletnom licu koje nije navršilo 16 godina života, čini prekršaj iz člana 11. Zakona o javnom redu i miru ("Sl. glasnik RS", broj 51/92 i 101/95)".

Član 5

Oznaka o rasporedu, početku i završetku radnog vremena za ugostiteljske, trgovinske i zanatske objekte na teritoriji grada Kragujevca mora biti istaknuta na ulaznim vratima objekta u veličini primerenoj za objekat.

Član 6

Zadužuje se Gradska uprava za privredne resurse da obezbedi štampanje oznake upozorenja u formatima bliže označenim u članu 3. ovog Pravilnika.

Član 7

Zadužuje se Gradska uprava za razvoj gradskih resursa i nadzor, Odeljenje za inspekcijski nadzor, za distribuciju oznaka upozorenja vlasnicima prodavnica prehrambenih proizvoda odnosno ugostiteljskih objekata.

Član 8

Pravilnik o obliku, izgledu i veličini oznake upozorenja zabrane služenja alkoholnih pića maloletnim licima i očigledno pijanim licima, i rasporeda, početka i završetka radnog vremena u ugostiteljskim, trgovinskim i zanatskim objektima na teritoriji grada Kragujevca, objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".