ODLUKA
O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA ZDRAVSTVO I SOCIJALNU POLITIKU OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2006. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 4/2006 i 1/2007)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava planiranih Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2006. godinu ("Službeni list APV", broj 19/2005) u okviru razdela 15 - Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku, funkcionalna klasifikacija 760 Zdravstvo neklasifikovano na drugom mestu, ostvarenih iz prihoda od privatizacije, u cilju podsticanja razvoja zdravstvenih ustanova koje u obavljanju zdravstvene delatnosti koriste prirodni faktor lečenja (gas, mineralnu vodu, peloid i dr.) i koje pružaju usluge iz turizma na teritoriji AP Vojvodine, obim sredstava za sprovođenje ovog Programa, kao i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

Član 2

Program iz člana 1. ove Odluke čini njen sastavni deo.

Član 3

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".

 

PROGRAM RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA ZDRAVSTVO I SOCIJALNU POLITIKU OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2006. GODINI

I

Cilj Programa je podsticanje razvoja šest zdravstvenih ustanova koje u obavljanju zdravstvene delatnosti koriste prirodni faktor lečenja na teritoriji AP Vojvodine, radi unapređenja mogućnosti korišćenja postojećih kapaciteta i ostvarivanja povoljnog uticaja na razvoj turizma, i to poboljšanjem stanja objekta i opreme, što će doprineti podizanju kvaliteta usluga za postojeće korisnike usluga i stvoriti mogućnosti za uspostavljanje i pružanje usluga iz turizma.

Raspored i korišćenje sredstava utvrđenih Programom zasniva se na identifikovanim prioritetnim potrebama zdravstvenih ustanova koje u obavljanju zdravstvene delatnosti koriste prirodni faktor lečenja na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine za adaptacijom i rekonstrukcijom objekata i nabavkom savremene medicinske i terapeutske opreme.

II

Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2006. godinu ("Službeni list AP Vojvodine", broj 19/2005) u okviru razdela 15 - Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku, funkcionalna klasifikacija 760 Zdravstvo neklasifikovano na drugom mestu, planirana su sredstva u iznosu od 300.000.000,00 dinara ostvarenih iz prihoda od privatizacije u 2006. godini.

III

Raspored sredstava za realizaciju Programa po zdravstvenim ustanovama koje u obavljanju zdravstvene delatnosti koriste prirodni faktor lečenja na teritoriji AP Vojvodine je sledeći:

1. Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Rusanda" sa sedištem u Melencima, u ulici Banja Rusanda bb, ukupan iznos od 50.000.000,00 dinara će koristiti za:

- rekonstrukciju kuhinje,

- saniranje krova na objektima Banje,

- rekonstrukciju kotla za centralno grejanje,

- rekonstrukciju kotlarnice kapaciteta 4 MW, i

- izvođenje radova nadogradnje kuhinje i nabavke opreme za kuhinju.

2. Specijalna bolnica za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" Stari Slankamen, sa sedištem u Starom Slankamenu, u ulici Dr Borivoja Gnjatića broj 50, ukupan iznos od 40.000.000,00 dinara će koristiti za:

- rekonstrukciju bolničkog objekta u bolničke apartmane (18 apartmana),

- adaptaciju zgrade "Veliki hotel", i

- rekonstrukciju i adaptaciju tavanskog prostora u objektu "Nove bolnice" radi izmeštanja postojeće kuhinje i trpezarije u tavanski prostor.

3. Dom zdravlja Apatin, Centar za specijalizovanu rehabilitaciju "Banja Junaković" Apatin sa sedištem u Apatinu, u ulici Nušićeva bb, ukupan iznos od 30.000.000,00 dinara će koristiti za:

- rekonstrukciju grejanja na celom objektu Banje,

- sanaciju krova i smeštajnog dela,

- nabavku i ugradnju opreme za signalizaciju požara, i

- nabavku dve četvoroćelijske kade, četiri kade za podvodnu masažu i jedne Habart kade.

4. Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju i rekreaciju "Termal" Vrdnik, sa sedištem u Vrdniku, u ulici Karađorđeva broj 6, ukupan iznos od 118.000.000,00 dinara će koristiti za:

- gasifikaciju objekta sa izgradnjom nove podstanice,

- rekonstrukciju soba i kupatila što obuhvata krečenje, farbanje stolarije, obnovu kupatila, promenu itisona, tehnološko osavremenjavanje apartmana i dr.,

- rekonstrukciju kuhinje koja predstavlja kompletnu građevinsku adaptaciju i zamenu postojeće opreme,

- renoviranje zatvorenog bazena,

- realizaciju Velnes programa sa izgradnjom teretane, saune i ostalih sadržaja,

- adaptaciju krova,

- nabavku medicinske opreme,

- nabavku računara sa softverom,

- krečenje objekta, i

- renoviranje kongresne sale.

5. Zavod za reumatizam Novi Sad, sa sedištem u Novom Sadu, u ulici Bulevar revolucije broj 14, ukupan iznos od 32.000.000,00 dinara će koristiti za:

- nabavku stacionarnog digitalnog RTG aparata sa Flat panel Detektorom (FD) za univerzalne radiografije sa podno montiranom cevi i vertikalnim Bucky zidnim stativom, i

- nabavku ultrazvučnog aparata za dijagnostiku zglobova i mekih tkiva sa dve sonde i sondom linearnom.

6. Zavod za specijalnu rehabilitaciju "Banja Kanjiža" Kanjiža sa sedištem u Kanjiži, u ulici Narodnog parka bb, ukupan iznos od 30.000.000,00 dinara će koristiti za:

- nabavku neophodne medicinske opreme,

- nabavku agregata za proizvodnju struje,

- nabavku opreme za vešernicu, restoran i bazen,

- remont i ugradnju hidrauličnog lifta u holu i kuhinji,

- nabavku osam klima uređaja,

- popravku i krečenje fasade objekta "Abella",

- krečenje unutrašnjih zidova,

- nabavku itisona,

- nabavku kreveta sa dušecima, renoviranje soba (brave na ulaznim vratima i tuš kade sa baterijama), i

- nabavku računara sa serverom.

IV

Isplatu sredstava za realizaciju Programa vršiće Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku.