PRAVILNIK
O BLIŽIM ELEMENTIMA ZA TRAJNU BAZU PODATAKA O LICIMA KOJA ULAZE U IGRAČNICU

("Sl. glasnik RS", br. 14/2007)

Član 1

Ovim pravilnikom određuju se bliži elementi za trajnu bazu podataka o licima koja ulaze u igračnicu.

Član 2

Priređivač igara na sreću u igračnicama (u daljem tekstu: priređivač) vodi trajnu bazu podataka o licima koja ulaze u igračnicu u skladu sa Zakonom o igrama na sreću ("Službeni glasnik RS", br. 84/04 i 85/05 - u daljem tekstu: Zakon) i ovim pravilnikom.

Član 3

Identifikaciju lica koja ulaze u igračnicu, ovlašćeno lice priređivača vrši na osnovu ličnog dokumenta sa fotografijom.

Član 4

Priređivač vodi trajnu bazu podataka o licima koja su identifikovana na ulazu u igračnicu, osim lica zaposlenih u igračnici i uniformisanih i drugih ovlašćenih lica zaposlenih u državnim organima i organima jedinica pokrajinske autonomije i lokalne samouprave, koja imaju pristup u igračnicu samo za vršenje svoje službene dužnosti.

Član 5

Trajna baza podataka o licima iz člana 4. ovog pravilnika sadrži sledeće elemente:

1) ime i prezime;

2) podatke o prebivalištu;

3) naziv države i prebivalište, ako je strani državljanin;

4) JMBG, odnosno registarski broj pasoša;

5) datum i vreme ulaska u igračnicu;

6) datum i vreme izlaska iz igračnice.

Član 6

Podaci propisani članom 5. ovog pravilnika predstavljaju poslovnu tajnu, i priređivač ih ne može saopštiti drugim licima, osim u slučajevima predviđenim zakonom.

Član 7

Priređivač vodi trajnu bazu podataka putem računara, a u slučaju kvara računarskog sistema, dužan je da do otklanjanja kvara obezbedi vođenje trajne baze podataka iz člana 2. ovog pravilnika u pismenom obliku, tako da sadrži sve elemente propisane članom 5. ovog pravilnika.

Član 8

O kvaru na računarskom sistemu u kojem vodi trajnu bazu podataka iz člana 2. ovog pravilnika, priređivač je dužan da obavesti Upravu za igre na sreću u roku od 24 časa od nastanka kvara.

Član 9

Priređivač je dužan da, po otklanjanju kvara na računarskom sistemu, sve podatke iz baze podataka o licima koja ulaze u igračnicu, koju je vodio u pismenom obliku, unese u bazu podataka koju vodi putem računara.

Član 10

Priređivač je dužan da čuva trajnu bazu podataka o licima koja ulaze u igračnicu, najmanje pet godina, saglasno članu 9. stav 2. Zakona.

Član 11

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".