PRAVILNIK

O UTVRĐIVANJU MERILA ZA VREDNOVANJE ZNAČAJA RADNOG MESTA, REZULTATA RADA I KVALITETA OBAVLJENOG POSLA, RADI REŠAVANJA STAMBENIH POTREBA ZAPOSLENIH LICA U ORGANIMA GRADA NOVOG SADA, GRADSKIM UPRAVAMA, POSEBNIM ORGANIZACIJAMA I SLUŽBAMA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 6/2007)

 

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se merila za vrednovanje značaja radnog mesta, rezultata rada i kvaliteta obavljenog posla, radi utvrđivanja reda prvenstva za rešavanje stambenih potreba zaposlenih lica (u daljem tekstu: zaposleno lice), u organima Grada Novog Sada, gradskim upravama, posebnim organizacijama i službama.

Član 2

Zaposlenom licu, prema značaju radnog mesta koje se utvrđuje na osnovu akta o raspoređivanju, pripada:

Zaposlenim licima u organima Grada Novog Sada, gradskim upravama, posebnim organizacijama i službama (osim imenovanih i postavljenih lica), raspoređenim na poslovima za čije je obavljanje predviđena:

- visoka stručna sprema

130 bodova

- viša stručna sprema

100 bodova

- srednja stručna sprema

80 bodova

- ostalim zaposlenim licima

60 bodova

Zaposlenim licima iz stava 2. ovog člana, po osnovu rukovođenja, pripada dodatni broj bodova;

- za visoku stručnu spremu

20 bodova 

- za višu stručnu spremu

10 bodova

- za srednju stručnu spremu

5 bodova

Član 3

Rezultat rada i kvalitet obavljenog posla vrednuje se do 100 bodova.

O rezultatima rada i kvalitetu obavljenog posla, kao i o broju bodova zaposlenog lica odlučuje starešina gradske uprave, posebne organizacije i službe u kojoj je lice zaposleno.

Član 4

O rešavanju stambenih potreba zaposlenih lica odlučuje stambena komisija.

Broj članova stambene komisije iz stava 1. ovog člana, njihov mandat i ovlašćenje za potpisivanje ugovora koji se zaključuje na osnovu konačne i pravnosnažne odluke komisije, utvrđuje Gradonačelnik Grada Novog Sada, aktom o izboru članova komisije.

Član 5

Stručne, administrativne i tehničke poslove za potrebe stambene komisije iz člana 4. ovog pravilnika, obavlja Gradska uprava za opšte poslove.

Član 6

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o bližem utvrđivanju uslova za rešavanje stambenih potreba izabranih, imenovanih, postavljenih i zaposlenih lica u organima Grada Novog Sada ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 23/2002).

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".