UPUTSTVO

O NAČINU KORIŠĆENJA I POSTUPKU NABAVKE PREDMETA KOJI SE KORISTE ZA PROTOKOLARNE POTREBE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 6/2007)

1. U skladu sa međunarodnom i domaćom protokolarnom praksom, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Gradonačelnik Grada Novog Sada i članovi Gradskog veća Grada Novog Sada (u daljem tekstu: funkcioneri), prilikom susreta sa diplomatskim predstavnicima stranih zemalja, zvaničnih susreta sa stranim i domaćim delegacijama koje posećuju Grad Novi Sad, tokom boravka zvaničnih delegacija Grada Novog Sada u zemlji i inostranstvu ili drugih susreta sa istaknutim inostranim i domaćim političkim, privrednim ili javnim ličnostima, kao i za izuzetna dostignuća i rezultate ostvarene u nauci, kulturi, umetnosti, sportu i drugim oblastima, povodom obeležavanja značajnih jubileja i u drugim prilikama, kada je to od značaja za Grad Novi Sad, povodom novogodišnjih, božićnih i uskršnih praznika, mogu pojedincima i institucijama poklanjati predmete u skladu sa ovim uputstvom.

2. Za protokolarne potrebe mogu se koristiti predmeti koji izražavaju ili predstavljaju simbole i kulturne, istorijske, tradicionalne, turističke, ekonomske, nacionalne i druge specifičnosti Grada Novog Sada i predmeti drugih prigodnih sadržaja.

Kao predmeti za protokolarne potrebe mogu se koristiti monografije i druge štampane publikacije, umetnički predmeti, slike, knjige, vino ili druga alkoholna pića, konditorski, odnosno drugi proizvodi (mogu se koristiti kao predmeti samo u slučaju kada se radi o vrhunskim proizvodima koji reprezentuju nacionalne specifičnosti), nosači tonskih i video zapisa, rokovnici, agende, kalendari, pribor za pisanje, časovnici i drugi predmeti koji ispunjavaju uslove iz stava 1. ove tačke.

3. Predmeti koji sadrže grb Grada Novog Sada mogu se koristiti u skladu sa odlukom Skupštine Grada Novog Sada, kojom se uređuje njegova upotreba.

4. Nabavka predmeta za protokolarne potrebe vrši se u skladu sa aktom koji donosi Gradonačelnik Grada Novog Sada na predlog Službe Skupštine Grada i Službe Gradonačelnika Grada Novog Sada, uz prethodno mišljenje člana Gradskog veća zaduženog za kulturu.

Nabavka predmeta za protokolarne potrebe vrši se u skladu sa zakonom koji reguliše postupak javne nabavke.

5. Služba Skupštine Grada Novog Sada - Sektor za skupštinske poslove stara se o predmetima za protokolarne potrebe predsednika Skupštine Grada Novog Sada, a Služba Gradonačelnika Grada Novog Sada - Kabinet Gradonačelnika Grada Novog Sada, stara se o predmetima za protokolarne potrebe Gradonačelnika Grada Novog Sada i članova Gradskog veća Grada Novog Sada.

Službe iz stava 1. ove tačke, vode evidenciju o njihovom korišćenju i na zahtev funkcionera stavljaju ih na raspolaganje u skladu sa ovim uputstvom.

6. Izuzetno, u slučajevima održavanja značajnih skupova, međunarodnog ili domaćeg karaktera, čiji su organizatori organi Grada, mogu se za učesnike skupa obezbediti predmeti sa radnom namenom (mape za dokumenta, beležnice, pribor za pisanje).

Troškove nabavke predmeta iz prethodnog stava snose organizatori skupa iz stava 1. ove tačke, ukoliko za tu namenu imaju odobrena i obezbeđena sredstva.

Izgled i karakter predmeta iz stava 1. ove tačke, ne mogu biti u suprotnosti sa ovim uputstvom.

7. Ovo uputstvo stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".