ODLUKA

O OSNIVANJU MEDICINSKE ŠKOLE U VELIKOM ROPOTOVU

("Sl. glasnik RS", br. 27/2007)

1. Osniva se Medicinska škola u Velikom Ropotovu, kao stručna škola za obavljanje delatnosti u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

2. Škola će poslovati pod nazivom: Medicinska škola u Velikom Ropotovu, sa potpunom odgovornošću.

Sedište Medicinske škole (u daljem tekstu: Škola) je u Velikom Ropotovu - Kosovska Kamenica.

3. Na osnivanje, organizaciju i rad Škole primenjuju se propisi o javnim službama, srednjoj školi i Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

4. Sredstva za početak rada i obavljanje delatnosti Škole obezbeđuju se u skladu sa zakonom.

5. Škola će ostvarivati nastavne planove i programe srednjeg obrazovanja propisane za srednje stručne škole u području rada zdravstvo i socijalna zaštita, počev od školske 2007/2008. godine.

Nastavni plan i program ostvaruje se na srpskom jeziku.

6. Do konstituisanja školskog odbora poslove školskog odbora obavljaće privremeni školski odbor čije će članove imenovati Vlada posebnim rešenjem.

7. Do imenovanja direktora Škole njegove poslove će obavljati i vršiti njegova ovlašćenja vršilac dužnosti direktora koga će imenovati Vlada posebnim rešenjem.

8. Privremeni školski odbor:

1) doneće statut Škole do 1. septembra 2007. godine;

2) doneće godišnji program rada Škole;

3) obavljaće i druge poslove iz nadležnosti školskog odbora utvrđene zakonom.

Privremeni školski odbor prestaje sa radom kada se imenuje školski odbor u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

9. Opšti akti Škole doneće se u roku od 30 dana od dana donošenja statuta Škole.

10. Učenici koji su započeli sticanje srednjeg obrazovanja i vaspitanja u izdvojenom odeljenju Medicinske škole u Prištini u Velikom Ropotovu, nastaviće sticanje srednjeg obrazovanja i vaspitanja u Školi, počev od školske 2007/2008. godine.

11. Danom početka rada Škola preuzima sve zaposlene iz izdvojenog odeljenja Medicinske škole u Prištini u Velikom Ropotovu.

12. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".