ODLUKA

O NAKNADI ZA RAD ČLANOVA ŽALBENIH KOMISIJA

("Sl. glasnik RS", br. 29/2007 - prečišćen tekst)

1. Ovom odlukom određuje se naknada za rad članova žalbenih komisija, izuzev predsednika Žalbene komisije Vlade i predsednika Žalbene komisije pravosuđa.

2. Naknada za rad članova žalbenih komisija određuje se u mesečnom iznosu.

Mesečni iznos naknade za rad članova žalbenih komisija jeste 60% osnovne plate višeg savetnika u prvom platnom razredu.

Predsednicima žalbenih komisija mesečni iznos naknade za rad članova uvećava se za 15%.

3. Predsedniku i članu žalbene komisije mesečni iznos naknade pripada samo ako su tokom celog meseca angažovani u radu žalbene komisije.

Ako predsednik i član žalbene komisije tokom celog meseca nisu angažovani u radu žalbene komisije, pripada im srazmerni deo mesečnog iznosa naknade određen prema broju dana angažovanja.

4. Evidenciju o angažovanju članova žalbenih komisija vode predsednici žalbenih komisija, a naknadu isplaćuje organ koji je članove žalbene komisije imenovao. Naknadu za rad članova Žalbene komisije Vlade isplaćuje Služba za upravljanje kadrovima, a naknadu za rad članova Žalbene komisije pravosuđa isplaćuje Vrhovni sud Srbije.

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o naknadi za rad članova žalbenih komisija obuhvata:

1. Odluku o naknadi za rad članova žalbenih komisija ("Službeni glasnik RS", broj 79/06 - osnovni tekst), iz koje je izostavljena tačka 5, kojom je utvrđeno kad ta odluka stupa na snagu,

2. Odluku o izmeni Odluke o naknadi za rad članova žalbenih komisija ("Službeni glasnik RS", broj 6/07), iz koje je izostavljena tačka 2, kojom je dato ovlašćenje za utvrđivanje i dostavljanje na objavljivanje prečišćenog teksta Odluke o naknadi za rad članova žalbenih komisija, kao i tačka 3, kojom je utvrđeno kada ta odluka stupa na snagu.