PRAVILNIK

O USLOVIMA, KRITERIJUMIMA I MERILIMA ZA ZAKLJUČIVANJE UGOVORA SA DAVAOCIMA ZDRAVSTVENIH USLUGA I ZA UTVRĐIVANJE NAKNADE ZA NJIHOV RAD ZA 2007. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 115/2006, 12/2007 - ispr. i 30/2007)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovim pravilnikom uređuju se uslovi, kriterijumi i merila za zaključivanje ugovora o pružanju zdravstvene zaštite (u daljem tekstu: ugovor) između Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljem tekstu: Republički zavod), odnosno filijala i zdravstvenih ustanova, privatne prakse i drugih pravnih lica (u daljem tekstu: davaoci zdravstvenih usluga) i za utvrđivanje naknade za njihov rad.

Iznos planiranih naknada za rad davaoca zdravstvenih usluga za 2007. godinu utvrđuje se Predračunom sredstava za 2007. godinu (u daljem tekstu: Predračun sredstava) kojim su obuhvaćena sredstva utvrđena Predračunom sredstava za period januar-mart 2007. godine.

Predračun sredstava iz stava 2. ovog člana odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

II USLOVI ZA ZAKLJUČIVANJE UGOVORA SA DAVAOCIMA ZDRAVSTVENIH USLUGA

Član 2

Uslovi za zaključivanje ugovora sa davaocima zdravstvenih usluga su:

1) da zdravstvena ustanova iz Plana mreže zdravstvenih ustanova (u daljem tekstu: Plan mreže) ispunjava zakonom propisane uslove za rad;

2) da zdravstvena ustanova koja nije u Planu mreže i drugi oblik zdravstvene službe (u daljem tekstu: privatna praksa) ima rešenje Ministarstva zdravlja kojim je utvrđena ispunjenost uslova za početak rada i obavljanja zdravstvene delatnosti, odnosno za obavljanje određenih poslova zdravstvene delatnosti;

3) da je davalac zdravstvenih usluga upisan u registar kod nadležnog organa;

4) da u prethodne tri godine davaocu zdravstvenih usluga nadležna inspekcija nije izdala rešenje o zabrani rada, odnosno obavljanja delatnosti;

5) da u prethodnoj godini davaocu zdravstvenih usluga nije bilo zabranjeno obavljanje određenih poslova u okviru delatnosti;

6) da davalac zdravstvenih usluga ima radno vreme koje zadovoljava potrebe osiguranih lica sa područja filijale na kojoj je sedište davaoca zdravstvenih usluga, odnosno radno vreme koje je usklađeno sa zdravstvenom službom na tom području;

7) da davalac zdravstvenih usluga samo van radnog vremena pruža usluge drugim korisnicima, vanstandardne usluge i usluge licima na lični zahtev.

Član 3

Uslov za zaključivanje ugovora sa davaocima zdravstvenih usluga je i da davalac zdravstvenih usluga dostavi Republičkom zavodu, odnosno filijali na čijem području davalac zdravstvenih usluga ima sedište, ponudu u obliku plana rada za godinu za koju se zaključuje ugovor (u daljem tekstu: Plan rada) koji je usklađen sa Predračunom sredstava.

Plan rada sačinjava se po metodologiji za izradu plana rada zdravstvenih ustanova koju utvrđuje nadležna zdravstvena ustanova osnovana za teritoriju Republike koja obavlja delatnost javnog zdravlja.

Obim usluga iskazan u Planu rada ne može biti manji od obima izvršenih usluga u 2006. godini.

U okviru Plana rada iz stava 1. ovog člana posebno se iskazuje plan rada za period januar-mart 2007. godine, koji je usklađen sa Predračunom sredstava za period januar - mart 2007. godine.

Član 4

Uslov za zaključivanje ugovora sa zdravstvenom ustanovom je da zdravstvena ustanova donese program racionalizacije koji obuhvata:

1) nabavku lekova i medicinskih sredstava do nivoa optimalnih potreba, a u skladu sa zakonom kojim se uređuju javne nabavke;

2) sprovođenje racionalne dijagnostike;

3) optimalne zalihe medicinskih sredstava, kao i lekova u skladu sa racionalnom farmakoterapijom u lečenju osiguranih lica;

4) mere za obezbeđivanje što višeg kvaliteta zdravstvene zaštite, uz maksimalno vođenje računa o korišćenju materijalnih i kadrovskih resursa;

5) mere za stalno praćenje potrošnje lekova, krvi i produkata od krvi i medicinskih sredstava po osiguranom licu;

6) vođenje evidencija izvršenih servisa i radova na opremi, kroz servisnu knjižicu o izvršenim radovima, zamenjenim delovima i garantnom roku;

7) vođenje evidencija o korišćenju vozila za prevoz bolesnika i ostalih vozila;

8) ostale mere racionalizacije koje definiše zdravstvena ustanova.

Zdravstvena ustanova ostvariće pravo na stimulativni deo naknade za rad, pod sledećim uslovima:

1) da ostvari plan rada za tekuću godinu;

2) da nije imala zahteva za povraćaj sredstava, u smislu člana 26. ovog pravilnika;

3) da nije imala nenamenskog trošenja sredstava, i

4) da nema neizmirene, a dospele obaveze na dan 31. decembra 2007. godine.

Član 5

Uslov za zaključivanje ugovora sa zdravstvenom ustanovom je i da zdravstvena ustanova radi sprovođenja programa racionalizacije zaključi ugovor sa ovlašćenim ponuđačem kojeg izabere Republički zavod, u skladu sa zakonom kojim se uređuju javne nabavke, za nabavku:

1) citostatika sa Liste lekova (Lista C - lekovi sa posebnim režimom izdavanja);

2) lekova: eritropoetina, pegilovanog interferona alfa, interferona beta, lekova za lečenje od hemofilije;

3) vakcina;

4) pejsmejkera, kardioverter defibrilatora, stentova u karidologiji, valvula, graftova, ugradnog materijala u ortopediji;

5) materijala za dijalizu;

6) drugih lekova i medicinskih sredstava i pomagala, i

7) usluga osiguranja imovine i lica.

Izuzetno, ukoliko Republički zavod ne sprovede postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača radi javne nabavke lekova i medicinskih sredstava iz stava 1. ovog člana, zdravstvena ustanova može samostalno sprovesti postupak javne nabavke.

III KRITERIJUMI I MERILA ZA UTVRĐIVANJE NAKNADE ZA RAD PO PREDRAČUNU SREDSTAVA KAO OSNOVA ZA ZAKLJUČIVANJE UGOVORA SA DAVAOCIMA ZDRAVSTVENIH USLUGA

Član 6

Zdravstvenim ustanovama koje obavljaju zdravstvenu delatnost na primarnom nivou - domovima zdravlja, kriterijumi za utvrđivanje naknade za rad su:

1) ugovoreni broj radnika,

2) Uredba o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama ("Službeni glasnik RS", broj 106/06) (u daljem tekstu: Uredba o koeficijentima),

3) projekcija rasta cene rada i koeficijenata za zaposlene u zdravstvenim ustanovama za 2007. godinu,

4) dodatni koeficijenti (za dežurstvo, prekovremeni rad, minuli rad, pripravnost i druga prava) prema tipu zdravstvene ustanove, a u skladu sa Odlukom Upravnog odbora Republičkog zavoda od 21. jula 2006. godine,

5) troškovi prevoza na rad i sa rada utvrđeni na nivou Predračuna sredstava za 2006. godinu i uvećani za 8%.

Kriterijumi za utvrđivanje naknade domovima zdravlja za lekove i sanitetski i medicinski potrošni materijal su prosečni troškovi po pregledu i po delatnostima zdravstvene zaštite.

Primenom kriterijuma iz stava 2. ovog člana utvrđen je udeo troškova za lekove i sanitetski i medicinski potrošni materijal u strukturi cene pregleda koji predstavlja osnov za utvrđivanja naknade domovima zdravlja za lekove i sanitetski i medicinski potrošni materijal.

Naknada za troškove energenata i ostale materijalne i ostale troškove utvrđena je na nivou Predračuna sredstava za 2006. godinu i uvećana za 8%.

Pored naknada utvrđenih u ovom članu, zdravstvenim ustanovama koje obavljaju zdravstvenu delatnost na primarnom nivou, a koje u svom sastavu imaju stacionar, utvrđena je naknada za lekove, sanitetski i medicinski potrošni materijal i ishranu pacijenata po kriterijumima koji su za ove namene utvrđeni za zdravstvene ustanove sekundarnog nivoa.

Domovima zdravlja koji imaju manji broj ugovorenih radnika u odnosu na normativ utvrđen Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene delatnosti u zdravstvenim ustanovama i drugim oblicima zdravstvene službe ("Službeni glasnik RS", broj 43/06) (u daljem tekstu: Pravilnik), utvrđuje se stimulativni deo naknade. Stimulativni deo se utvrđuje kroz odnos potrebnog broja radnika koji je utvrđen Pravilnikom i stvarnog broja radnika.

Kriterijumi za zaključivanje ugovora za 2007. godinu sa ostalim zdravstvenim ustanovama koje obavljaju delatnost na primarnom nivou su:

1) naknada za rad po kriterijumima iz stava 1. ovog člana,

2) naknada za lekove, sanitetski i medicinski potrošni materijal, prevoz i energente, ostale materijalne i ostale troškove, utvrđena je na nivou Predračuna sredstava za 2006. godinu, i uvećana:

- za lekove - 10%

- za sanitetski i medicinski potrošni materijal - 20%

- za prevoz i energente, ostale materijalne i ostale troškove - 8%.

Naknada za vakcine, po vrsti i količini, utvrđena je za zdravstvene ustanove primarnog nivoa na osnovu objedinjenog plana obavezne imunizacije kojeg utvrđuje zdravstvena ustanova koja obavlja poslove javnog zdravlja za područje Republike.

Kriterijum za zaključivanje ugovora sa zdravstvenom ustanovom koja obavlja zdravstvenu delatnost na primarnom nivou i koja u svom sastavu ima apoteku, utvrđuje se ovim pravilnikom u poglavlju - Ugovaranje sa Apotekom.

Pored naknade za lekove, zdravstvenim ustanovama koje obavljaju zdravstvenu delatnost na primarnom nivou, biće obezbeđena sredstva po osiguranom licu za lekove oktreotid i lanreotid za medicinske indikacije neuroendokrini karcinom i tireotrofni i somatotrofni tumori hipofize, ukoliko se terapija pruža u toj zdravstvenoj ustanovi, a na osnovu prethodne saglasnosti filijale.

Član 7

Kriterijum za zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama iz člana 6. ovog pravilnika je i okvirna vrednost, koju utvrđuje filijala, do koje lekari zdravstvene ustanove mogu propisivati lekove na recept i određena pomagala koja se izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Okvirna vrednost se utvrđuje na osnovu broja lekarskih recepata u 2006. godini i broja stanovnika koji gravitiraju toj zdravstvenoj ustanovi.

Ukoliko se u zdravstvenoj ustanovi propišu lekovi u vrednosti manjoj od okvirne za propisivanje lekova na lekarski recept, uz odgovarajuću i racionalnu farmakoterapiju, zdravstvenoj ustanovi po oceni filijale pripada 10% od iznosa planiranih, a neutrošenih sredstava na ime stimulacije.

Ukoliko se u zdravstvenoj ustanovi propišu lekovi u iznosu većem od okvirne vrednosti sredstava za propisivanje lekova na lekarski recept, zdravstvena ustanova je dužna da filijali dostavi obrazloženje o razlozima za propisivanje lekova iznad planiranih sredstava (po vrsti i količini lekova).

Ukoliko filijala ne prihvati razloge za propisivanje lekova na lekarski recept u iznosu većem od okvirne vrednosti, zdravstvena ustanova je dužna da sačini program mera racionalizacije za smanjenje propisivanja lekova, koji se izdaju na teret zdravstvenog osiguranja, za narednih šest meseci.

Filijala je obavezna da zdravstvenoj ustanovi dostavlja mesečni izveštaj o vrednosti propisanih, odnosno izdatih lekova i određenih pomagala u toj zdravstvenoj ustanovi.

U visini osporenih lekarskih recepata, filijala će vršiti umanjenje naknade za rad onoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj su propisani osporeni lekarski recepti.

Član 8

Kriterijum za zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama iz člana 6. ovog pravilnika je i okvirna vrednost do koje lekari zdravstvene ustanove mogu upućivati osigurana lica u zavode za javno zdravlje radi pružanja zdravstvenih usluga iz oblasti mikrobiologije, parazitologije i virusologije.

Okvirnu vrednost sredstava iz stava 1. ovog člana, filijala utvrđuje prema broju stanovnika koji gravitira zdravstvenoj ustanovi koja upućuje osigurana lica u zavod za javno zdravlje za pružanje usluga iz stava 1. ovog člana.

Ukoliko zdravstvena ustanova upućivanjem osiguranih lica u zavode za javno zdravlje ostvari veću vrednost od okvirne vrednosti sredstava za usluge mikrobiologije, parazitologije i virusologije, zdravstvena ustanova je obavezna da filijali dostavi obrazloženje o razlozima povećanih troškova u odnosu na ugovorena sredstva.

Ukoliko filijala ne prihvati razloge iz obrazloženja, povećani troškovi iz oblasti mikrobiologije, parazitologije i virusologije padaju na teret sredstava zdravstvene ustanove koja je uputila osigurana lica.

Zavod za javno zdravlje je u obavezi da mesečno dostavlja filijali podatke o broju uputa po vrsti usluga i po zdravstvenim ustanovama.

Član 9

Kriterijumi za zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama koje obavljaju stomatološku zdravstvenu delatnost na primarnom i sekundarnom nivou, kao i za utvrđivanje naknade za rad za 2007. godinu su:

1) vrsta i obim stomatoloških usluga koje se pružaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, u skladu sa članom 41. Zakona o zdravstvenom osiguranju i opštim aktom o sadržaju i obimu prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i participaciji za 2007. godinu;

2) kadrovi koji su potrebni za pružanje stomatoloških usluga iz tačke 1. ovog stava, na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja;

3) cene po Cenovniku stomatoloških usluga, koji utvrđuje Republički zavod.

Cene iz stava 1. tačka 3. ovog člana obuhvataju: naknadu za rad, troškove za medicinska sredstva, lekove i indirektne troškove po kriterijumima primenjenim za ustanove primarne zdravstvene zaštite, odnosno sekundarne zdravstvene zaštite.

Zdravstvenim ustanovama koje obavljaju stomatološku zdravstvenu delatnost na tercijarnom nivou, naknada za rad i za ishranu pacijenata utvrđena je po kriterijumima za zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa, a naknada za lekove, sanitetski i medicinski potrošni materijal, ostale materijalne i ostale troškove, utvrđena je na nivou sredstava utvrđenih Predračunom sredstava za 2006. godinu.

Zdravstvene ustanove iz stava 3. ovog člana, izvršene usluge na tercijarnom nivou fakturišu po cenama iz Cenovnika zdravstvenih usluga u zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji (u daljem tekstu: Cenovnik).

Zdravstvenim ustanovama iz st. 1. i 3. ovog člana, pripada naknada u visini vrednosti ispostavljenih faktura za pružene stomatološke usluge osiguranim licima.

Zdravstvenim ustanovama kojima je Predračunom sredstava za stomatološko zdravstvenu zaštitu za 2007. godinu utvrđena naknada za organizovanje neprekidne hitne stomatološke zdravstvene zaštite u trajanju od 24 časa pripada tako utvrđena naknada, a koja ne zavisi od planiranog obima rada.

Član 10

Osnov za zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama sekundarnog i tercijarnog nivoa za 2007. godinu su sredstva utvrđena Predračunom sredstava za 2006. godinu, i to za sledeće namene:

1) lekove u zdravstvenim ustanovama;

2) krv i krvne produkte;

3) sanitetski i medicinski potrošni materijal.

Naknada iz stava 1. tač. 1. i 3. ovog člana utvrđena je iznad sredstava za ove namene utvrđenih Predračunom sredstava za 2006. godinu kod onih zdravstvenih ustanova kod kojih je došlo do povećanja ili smanjenja kapaciteta, uvođenja novih medicinskih procedura i povećanja prosečne iskorišćenosti kapaciteta po grupacijama zdravstvenih ustanova.

Kriterijum za utvrđivanje naknade za implantate je izvršeni obim rada zdravstvene ustanove za period januar-septembar 2006. godine sveden na godišnji nivo uz obezbeđenje mesečnih zaliha prema obimu izvršenog rada i broja lica na listi čekanja.

Kriterijumi za utvrđivanje naknade za dijalize i dijalizni materijal su prosečni mesečni broj dijaliza po pacijentu, broj lica na dijalizi i cene dijaliznog materijala po vrstama dijaliza utvrđene opštim aktom Republičkog zavoda, za eritropoetin 112 ampula na godišnjem nivou za 50% od ukupnog broja lica na dijalizi i nivo sredstava utvrđenih Predračunom sredstava za 2006. godinu za ove namene.

Zdravstvena ustanova je obavezna da zavodu za javno zdravlje dostavi mesečni izveštaj o svakoj promeni lica na dijalizi za prethodni mesec.

Kriterijumi za utvrđivanje naknade za lekove za hemofiliju i citostatike su broj osiguranih lica koji koriste ove lekove i utrošak tih lekova po osiguranom licu, koje određuje Centralna komisija za hemofiliju Ministarstva zdravlja.

Kriterijum za utvrđivanje naknade za ishranu pacijenata u zdravstvenim ustanovama sekundarnog i tercijarnog nivoa je naknada utvrđena Predračunom sredstava za 2006. godinu i uvećana za 7,5%.

Izuzetno, kriterijum za utvrđivanje naknade za ishranu pacijenata u klinikama i institutima koji se bave lečenjem dece, zbog specifičnosti ishrane dece - odojčadi, je cena za ishranu pacijenata utvrđena za 2007. godinu ostalim zdravstvenim ustanovama, uvećana za 12%.

Izuzetno, kriterijum za utvrđivanje naknade za ishranu pacijenata u specijalnim bolnicama za psihijatrijske bolesti koje nemaju sopstvenu proizvodnju hrane je cena ishrane pacijenata koja je za 2007. godinu utvrđena zdravstvenim ustanovama koje nemaju sopstvenu proizvodnju hrane, uvećana za 10%.

Član 11

Kriterijumi za zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama iz člana 10. ovog pravilnika kao i utvrđivanje naknade za rad za 2007. godinu su:

1) ugovoreni broj radnika,

2) Uredba o koeficijentima,

3) projekcija rasta cene rada i koeficijenata za zaposlene u zdravstvenim ustanovama za 2007. godinu,

4) dodatni koeficijenti (za dežurstvo, prekovremeni rad, minuli rad, pripravnost i druga prava) prema tipu zdravstvene ustanove, a u skladu sa Odlukom Upravnog odbora Republičkog zavoda od 21. jula 2006. godine,

5) troškovi prevoza na rad i sa rada utvrđeni na nivou Predračuna sredstava za 2006. godinu i uvećani za 8%,

6) ostali direktni i indirektan troškovi neophodni za izvršavanje ugovorenog plana rada.

U okviru naknade za ostale troškove filijale će utvrditi sredstva za tekuće održavanje opreme prema procentu učešća troškova održavanja u ostalim troškovima u 2006. godini. Osnov za utvrđivanje učešća su troškovi iz programa racionalizacije ostvareni u 2006. godini.

Kliničkim centrima koji iz objektivnih razloga ne mogu izvršiti određene zdravstvene usluge, utvrđuju se, u okviru ostalih troškova, sredstva za ugovore koje će klinički centri zaključiti sa drugim zdravstvenim ustanovama u 2007. godini.

Član 12

Za određene vrste zdravstvenih usluga koje će utvrditi Republički zavod i koje se pružaju na sekundarnom ili tercijarnom nivou zdravstvene delatnosti, u okviru ili preko ugovorene naknade, zdravstvenoj ustanovi prenosiće se sredstva po pružanju tih zdravstvenih usluga, a po cenama koje utvrdi Republički zavod.

Član 13

Pored ugovorene naknade, zdravstvenoj ustanovi obezbeđuju se i sredstva za usluge pružene osiguranim licima sa liste čekanja iz oblasti kardiologije, kardiohirurgije, ortopedije i oftalmologije, izvršene iznad obima utvrđenog Planom rada, po cenama, odnosno naknadama koje utvrđuje Republički zavod, a u visini ispostavljene fakture po osiguranom licu.

Naknada za izvršene usluge iz stava 1. ovog člana, pružene osiguranim licima sa liste čekanja, čini naknadu iznad ugovorene naknade.

Član 14

Za izvršene usluge iz člana 13. ovog pravilnika iz oblasti kardiologije i kardiohirurgije, zdravstvenoj ustanovi priznaje se cena za izvršenu uslugu i to:

1) koronarografija-kateterizacija - 37.233,00 dinara,

2) revaskularizacija miokarda PTCA (bez uračunate cene stenta) - 111.997,00 dinara,

3) revaskularizacija miokarda koronarnim premošćenjem (bay-pass) - 223.448,00 dinara,

4) inplantacija valvule (bez uračunate cene valvule) - 252.193,00 dinara.

U iznos cena iz stava 1. ovog člana uračunati su troškovi rada stručnog tima, lekova, krvi i krvnih derivata, sanitetskog i potrošnog medicinskog materijala i bolesničkih dana sadržanih u strukturi cene.

Za usluge iz oblasti kardiologije i kardiohirurgije, pored cena iz stava 1. ovog člana, zdravstvenoj ustanovi priznaje se vrednost ugradnog materijala i to: stentova ili valvula, po cenama koje su utvrđene ugovorom zaključenim sa izabranim dobavljačem u postupku javne nabavke koju je sproveo Republički zavod.

Član 15

Za izvršene usluge iz člana 13. ovog pravilnika iz oblasti ortopedije, zdravstvenoj ustanovi priznaje se naknada:

1) za ugradnju endoproteze kuka (cementne) - 28.583,00 dinara,

2) za ugradnju endoproteze kuka (bezcementne) - 30.149,00 dinara,

3) za ugradnju endoproteze kolena - 31.857,00 dinara,

4) za ugradnju unutrašnjeg fiksatora kičme (po tipu - Miami-Moss) - 91.656,00 dinara.

U iznos naknada iz stava 1. ovog člana uračunati su troškovi lekova, krvi i krvnih derivata i sanitetskog i medicinskog potrošnog materijala.

Za usluge iz oblasti ortopedije zdravstvenoj ustanovi pored naknade iz stava 1. ovog člana priznaje se vrednost implantata, a po cenama koje su utvrđene ugovorom zaključenim sa izabranim dobavljačem u postupku javne nabavke.

Član 16

Za izvršene usluge iz člana 13. ovog pravilnika iz oblasti oftalmologije, zdravstvenoj ustanovi priznaje se naknada:

1) za ugradnju intraokularnih fleksibilnih sočiva - 18.000,00 dinara,

2) za ugradnju intraokularnih rigidnih sočiva - 11.000,00 dinara.

U iznos naknada iz stava 1. ovog člana uračunati su troškovi lekova, sanitetskog i medicinskog potrošnog materijala i sočiva.

Član 17

Zdravstvenoj ustanovi se obezbeđuje i naknada za zdravstvene usluge veštačke oplodnje i za asistiranu ljudsku reprodukciju, i to za:

1) Klasični metod veštačke oplodnje - IVF - 271.384,00 dinara;

2) Metod veštačke oplodnje - In vitro maturacija jajne ćelije - 285.676,00 dinara;

3) Metod veštačke oplodnje - ICSI - mikrofertilizacija - 287.174,00 dinara.

U iznos naknade za zdravstvene usluge iz stava 1. ovog člana uračunati su troškovi: lekova, anestetika, hormona, medijuma, krvi i krvnih derivata i sanitetskog i medicinskog potrošnog materijala.

Član 18

Zdravstvene usluge iz člana 14-17. ovog pravilnika fakturišu se po ceni, odnosno u visini naknade utvrđene ovim pravilnikom.

Član 19

Pored naknade utvrđene u čl. 10. i 11. ovog pravilnika, zdravstvenoj ustanovi sekundarnog i tercijarnog nivoa pripadaju sredstva iznad ugovorene naknade po pruženoj zdravstvenoj usluzi osiguranim licima za lekove i medicinska sredstva potrebna po osiguranom licu i to za: transplantaciju bubrega, jetre i kostne srži, endovaskularno lečenje intrakranijalnih aneurizmi, lekovi za decu do 18 godina koja su obolela od fenilketonurije, cistične fibroze, biološke terapije za lečenje dece obolele od poliartikularnog juvenilnog artritisa uzrasta od 4 do 26 godina života, kao i posle navršenih 26 godina života u slučaju kada je lečenje biološkom terapijom započeto pre navršenih 26 godina života, imatinib-mesilat za lečenje hronične mijeloidne leukemije, kao i za lekove za ambulantno lečenje osiguranih lica rezistentnih na klasične depo antipsihotike (risperidon injekcije sa produženim dejstvom).

Član 20

Zdravstvenoj ustanovi koja pruži osiguranom licu zdravstvenu uslugu iz člana 14. ovog pravilnika, u slučaju akutnog infarkta miokarda, pripada naknada iznad ugovorene naknade po cenama iz ovog pravilnika, u skladu sa sprovedenom procedurom.

Član 21

Republički zavod može da zaključi poseban ugovor sa zdravstvenom ustanovom kojoj je Ministarstvo zdravlja dalo saglasnost za izvođenje "pilot projekta".

Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje se na osnovu ocene i mišljenja Ministarstva zdravlja o sprovođenju "pilot projekta", a po kriterijumima koji se definišu u skladu sa elementima koji su utvrđeni u "pilot projektu" za tekuću godinu za koju se "pilot projekat" sprovodi.

Član 22

Ocenu o usaglašenosti plana rada zdravstvene ustanove sa utvrđenom naknadom za rad daje filijala uz prethodno mišljenje nadležne zdravstvene ustanove koja obavlja zdravstvenu delatnost javnog zdravlja i Komore zdravstvenih ustanova.

Ocenu o usaglašenosti plana rada sa utvrđenom naknadom za rad zdravstvene ustanove koja obavlja delatnost javnog zdravlja osnovane za teritoriju Republike, daje Republički zavod uz prethodno mišljenje Komore zdravstvenih ustanova.

Ocenu o usaglašenosti plana rada sa utvrđenom naknadom za rad zdravstvene ustanove koja obavlja delatnost javnog zdravlja daje filijala, uz prethodno mišljenje zdravstvene ustanove osnovane za teritoriju Republike koja obavlja delatnost javnog zdravlja i Komore zdravstvenih ustanova.

Član 23

Po donošenju ocene o usaglašenosti plana rada zdravstvene ustanove sa utvrđenom naknadom, filijala zaključuje ugovor.

Član 24

Sastavni deo ugovora za 2007. godinu je spisak ugovorenih radnika (u daljem tekstu: Spisak zaposlenih) u zdravstvenoj ustanovi.

Zdravstvena ustanova je obavezna da tokom godine filijali sa kojom je zaključila ugovor dostavlja podatke o promenama u Spisku zaposlenih.

Spisak zaposlenih sadrži: ime i prezime radnika sa matičnim brojem, stručnu spremu, radno mesto na koje su raspoređeni za obavljanje poslova i zadataka u zdravstvenoj ustanovi po organizacionim jedinicama i službama, odnosno odeljenjima.

Promene u spisku ugovorenog broja zaposlenih iz stava 1. ovog člana vrše se isključivo uz saglasnost Komisije za racionalizaciju kadrova u zdravstvenim ustanovama koju obrazuje ministar nadležan za poslove zdravlja.

Sastavni deo ugovora za ustanove u kojima rade lekari ovlašćeni za propisivanje lekova na recept je ažuriran izvod iz Registra lekara koji imaju pravo propisivanja lekova na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Član 25

Sastavni deo ugovora sa zdravstvenom ustanovom je Lista čekanja sačinjena u skladu sa Objašnjenjem za praćenje kvaliteta rada u zdravstvenim ustanovama, broj 011-00-00018/04-03 od 7. aprila 2004. godine, koje je doneo ministar nadležan za poslove zdravlja, a koju zdravstvena ustanova dostavlja filijali do prvog u mesecu za taj mesec.

Član 26

Zdravstvena ustanova sa kojom je filijala zaključila ugovor o pružanju zdravstvene zaštite mora u skladu sa Zakonom o zdravstvenom osiguranju (u daljem tekstu: Zakon) obezbediti potrebne lekove, medicinska sredstva, implantate i medicinsko-tehnička pomagala koja su utvrđena kao pravo iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Ukoliko filijala utvrdi da je zdravstvena ustanova, suprotno odredbama Zakona, naplatila od osiguranog lica zdravstvenu uslugu, zahtevala da sama nabavi lek, medicinsko sredstvo, implantat i medicinsko-tehničko pomagalo, naložiće zdravstvenoj ustanovi da osiguranom licu izvrši povraćaj sredstava za naplaćenu uslugu, nabavljeni lek, medicinsko sredstvo, implantat i medicinsko-tehničko pomagalo.

Zdravstvena ustanova ima pravo da podnese prigovor filijali u vezi naloga za povraćaj sredstava.

Ugovorena naknada zdravstvenoj ustanovi za 2007. godinu umanjiće se za sve iznose refundiranih sredstava osiguranim licima.

Član 27

Ugovorena naknada zdravstvenoj ustanovi se umanjuje za iznos planiranog učešća u troškovima zdravstvene zaštite koji je predviđen Predračunom sredstava.

Zdravstvena ustanova je dužna da od osiguranog lica naplati iznos propisanog učešća u troškovima zdravstvene zaštite.

Član 28

Davaoci zdravstvenih usluga za izvršene zdravstvene usluge ispostavljaju filijali fakture, u skladu sa aktom za fakturisanje koji donosi Republički zavod.

Član 29

Zdravstvena ustanova je obavezna da filijali dostavi fakturu za pružene zdravstvene usluge, pojedinačno za svako osigurano lice kod kojeg je nastupila bolest, povreda ili smrt, koji su prouzrokovani upotrebom motornog vozila, nesprovođenjem mera bezbednosti i zdravlja na radu (povreda na radu ili profesionalna bolest), u tuči i dr., a u cilju pokretanja postupka za naknadu štete Republičkom zavodu, u smislu odredbi Zakona.

Član 30

Zdravstvena ustanova koja obavlja zdravstvenu delatnost na primarnom nivou, dostavlja filijali Republičkog zavoda mesečni izveštaj o pruženim uslugama osiguranim licima, u skladu sa metodologijom planiranja za 2007. godinu, do petog u mesecu za prethodni mesec, na posebno propisanom obrascu. Mesečni izveštaj zdravstvena ustanova sačinjava na osnovu dnevnih evidencija po službama.

IV UGOVARANJE SA APOTEKOM

Član 31

Ugovaranje sa apotekom iz Plana mreže za snabdevanje lekovima i određenim pomagalima svih osiguranih lica vrši se na osnovu procene broja i vrednosti realizovanih lekarskih recepata, broja i starosne strukture osiguranih lica koji gravitiraju toj apoteci.

Ugovorena naknada apoteci iz stava 1. ovog člana obuhvata:

1) cene lekova koje su utvrđene Pravilnikom o Listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja;

2) troškove prometa na malo za izdate lekove na lekarski recept u iznosu 12% koji se obračunavaju na veleprodajnu cenu leka.

Izuzetno od stava 2. tačke 2) ovog člana za lekove na lekarski recept koji se koriste za lečenje HIV infekcije Republički zavod priznaje troškove prometa na malo od 6% na veleprodajnu cenu lekova.

Ugovorena naknada apoteci za izdata pomagala obuhvata i troškove prometa na malo za izdata pomagala u apoteci u iznosu od 4% koji se obračunavaju na nabavnu cenu pomagala.

Uz naknadu iz st. 2., 3. i 4. ovog člana, priznaje se i obračunati porez na dodatu vrednost, u skladu sa zakonom o PDV.

Član 32

Apoteka je obavezna da obezbedi potrebnu količinu i asortiman lekova sa Liste lekova za osigurana lica Republičkog zavoda primenjujući načela ekonomičnosti i efikasnosti utvrđena zakonom kojim se uređuje zdravstveno osiguranje.

Član 33

Apoteka koja je zaključila ugovor sa filijalom obavezna je da ima informacioni sistem koji omogućava fakturisanje izdatih lekova i pomagala u elektronskoj formi prema aplikativnom softveru Republičkog zavoda.

Apoteka sa kojom je filijala zaključila ugovor, dužna je da obezbedi obradu lekarskih recepata i obrazaca za propisivanje pomagala koji omogućuju filijali Republičkog zavoda kontrolu ispravnosti izdavanja lekova i pomagala kao i fakturisanja sa odgovarajućim podacima po osiguranim licima, zdravstvenim ustanovama, lekarima, vrsti, poreklu, ceni leka i drugim podacima koje utvrdi Republički zavod.

Član 34

Ugovor sa apotekom iz Plana mreže i apotekom osnovanom kao privatna praksa (u daljem tekstu: apoteka) za snabdevanje lekovima i određenim pomagalima svih osiguranih lica, zaključuje filijala na čijem je području sedište apoteke.

Apoteka osnovana kao privatna praksa zaključuje sa filijalom ugovor u skladu sa aktom koji donosi Upravni odbor Republičkog zavoda.

Član 35

Apoteka je obavezna da prioritetno izda propisani lek na lekarskom receptu.

Izuzetno, u slučaju da apoteka ne raspolaže lekom propisanim na lekarski recept, apoteka može izdati drugi lek kao zamenu, istog generičkog sastava, iste ili niže cene, ako lekar izričito nije napisao da se izda samo propisani lek.

Apoteka je obavezna da vodi podatke o vrsti i količini lekova koje je izdala u skladu sa stavom 2. ovog člana i da o tome dostavlja filijali tromesečni izveštaj.

Član 36

Za lekove izdate na lekarski recept i određena pomagala, apoteka ispostavlja fakturu Republičkom zavodu preko filijale koja je utvrdila svojstvo osiguranom licu.

Uz fakturu iz stava 1. ovog člana dostavljaju se lekarski recepti i obrasci za propisivanje određenih pomagala.

Faktura se ispostavlja u elektronskoj formi prema aplikativnom softveru Republičkog zavoda.

U ispostavljenoj fakturi, iskazuje se i iznos participacije za izdate lekove sa Liste lekova i za taj iznos se umanjuje obaveza prema apoteci.

V UGOVARANJE SA ZDRAVSTVENOM USTANOVOM KOJA OBAVLJA ZDRAVSTVENU DELATNOST SPECIJALIZOVANE REHABILITACIJE

Član 37

Ugovor sa zdravstvenom ustanovom koja obavlja zdravstvenu delatnost specijalizovane rehabilitacije (u daljem tekstu: RH centar) zaključuje filijala na čijem je području sedište RH centra, za pružanje usluga stacionarne specijalizovane rehabilitacije svim osiguranim licima kao i bolničkog lečenja.

Pored usluga iz stava 1. ovog člana filijala može ugovoriti pružanje i ambulantno-polikliničkih usluga koje se ne obezbeđuju po vrsti i obimu u drugim zdravstvenim ustanovama na području te filijale.

Član 38

Naknada za vršenje zdravstvenih usluga specijalizovane rehabilitacije utvrđena je na osnovu potrebnog broja b.o. dana za potrebe osiguranih lica po cenama koje utvrđuje Upravni odbor Republičkog zavoda, naknada za ambulantno-polikliničke usluge po cenama iz Cenovnika, a naknada za bolničko lečenje u zavisnosti od tipa bolnice po kriterijumima iz ovog pravilnika za sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

Član 39

RH centar za izvršene usluge ispostavlja fakturu filijali koja je uputila osigurano lice na lečenje.

VI UGOVARANJE ZDRAVSTVENIH USLUGA SA OSTALIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

Član 40

Ugovor sa zdravstvenom ustanovom koja obavlja zdravstvenu delatnost iz oblasti virusologije, vakcine i seruma i sa zdravstvenim ustanovama koje obavljaju delatnost transfuzije krvi i zdravstvenim ustanovama koje obavljaju delatnost sudske medicine, za zdravstvene usluge koje pružaju osiguranim licima koje nisu ugovorene sa drugim zdravstvenim ustanovama, zaključuje filijala na čijem području se nalazi zdravstvena ustanova za sva osigurana lica Republičkog zavoda.

Usluge iz stava 1. ovog člana utvrđuju se prema Planu rada koji je sastavni deo ugovora.

Član 41

Naknada za zdravstvene ustanove iz člana 40. ovog pravilnika utvrđuje se za broj i vrstu usluga prema Planu rada zdravstvene ustanove, za zdravstvene usluge koje se pružaju osiguranim licima, po cenama iz Cenovnika.

Za izvršene usluge zdravstvena ustanova iz stava 1. ovog člana ispostavlja fakturu filijali koja je uputila osigurano lice, a kopiju računa dostavlja filijali na čijem je području sedište zdravstvene ustanove.

Član 42

Republički zavod zaključuje ugovor sa zdravstvenom ustanovom za:

1) izradu plana kontinuiranog snabdevanja i neophodnih zaliha vakcina i seruma protiv besnila;

2) koordinaciju rada sa antirabičnim jedinicama;

3) za usluge laboratorijske dijagnostike besnila.

VII UGOVARANJE SA ZDRAVSTVENOM USTANOVOM KOJA OBAVLJA DELATNOST JAVNOG ZDRAVLJA

Član 43

Sa zdravstvenom ustanovom koja obavlja delatnost javnog zdravlja ugovor zaključuje filijala na čijem je području sedište zdravstvene ustanove, i to za:

1) zdravstvene usluge mikrobiologije, parazitologije i virusologije;

2) zdravstvene usluge epidemiologije;

3) zdravstvene usluge davanja osiguranim licima antirabičnih vakcina i humanog antirabičnog imunoglobulina, vakcina protiv hepatitisa B i distribucije vakcina protiv gripa;

4) poslove i zadatke socijalne medicine.

Ugovorena naknada za usluge iz stava 1. ovog člana utvrđuje se na osnovu procentualnog učešća pojedinih zdravstvenih usluga i delatnosti, koje su prioritetne za očuvanje zdravlja osiguranih lica, a do nivoa naknade utvrđene predračunom sredstava.

Zdravstvenoj ustanovi iz stava 1. ovog člana sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici ugovorena naknada za 2007. godinu, utvrđuje se za:

1) plate za ugovoreni broj radnika sa stanjem na dan 31. decembra 2006. godine, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, 05 broj 02-4586/2003-001 od 17. jula 2003. godine;

2) troškove prevoza na rad i sa rada, i

3) troškove laboratorijskog materijala za usluge mikrobiologije.

Član 44

Zdravstvena ustanova koja obavlja delatnost javnog zdravlja, za izvršene zdravstvene usluge ispostavlja fakturu filijali koja je uputila osigurano lice u tu zdravstvenu ustanovu.

Zdravstvena ustanova koja obavlja delatnost javnog zdravlja, ispostavlja fakturu filijali za čije potrebe su izvršeni pojedinačni poslovi i zadaci utvrđeni u članu 43. stav 1. tačka 4. ovog pravilnika.

VIII UGOVARANJE SA USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE

Član 45

Ugovor sa ustanovom socijalne zaštite zaključuje filijala na čijem području je sedište te ustanove.

Član 46

Naknada za ustanovu socijalne zaštite utvrđuje se u visini sredstava utvrđenih Finansijskim planom za 2007. godinu, a do donošenja standarda kadrova potrebnih za pružanje zdravstvenih usluga iz obaveznog zdravstvenog osiguranja osiguranim licima smeštenim u ustanovu socijalne zaštite.

Faktura se ispostavlja filijali koja je utvrdila svojstvo osiguranog lica smeštenog u toj ustanovi.

IX UGOVARANJE SA OSTALIM SUBJEKTIMA

Član 47

Republički zavod će, u skladu sa zakonom kojim se uređuju javne nabavke, izvršiti izbor ponuđača sa kojima će zaključiti ugovore za snabdevanje osiguranih lica medicinsko-tehničkim pomagalima u 2007. godini, koja su utvrđena opštim aktom Republičkog zavoda kojim se uređuje pravo na pomagala, a do visine sredstava utvrđenih Finansijskim planom Republičkog zavoda.

Ponuđač sa kojim se zaključi ugovor obavezan je da osiguranom licu obezbedi medicinsko-tehničko pomagalo po utvrđenim standardima, kao i usluge održavanja utvrđene opštim aktom iz stava 1. ovog člana.

Član 48

Ponuđač iz člana 47. ovog pravilnika za izdata medicinsko-tehnička pomagala i izvršene usluge, ispostavlja fakturu filijali koja je utvrdila svojstvo osiguranog lica i overila obrazac za propisivanje pomagala.

X ZAKLJUČIVANJE UGOVORA SA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA KOJE NISU U PLANU MREŽE I SA PRIVATNOM PRAKSOM

Član 49

Filijala Republičkog zavoda može zaključiti ugovor o pružanju zdravstvenih usluga sa davaocima zdravstvenih usluga koji nisu u Planu mreže. Ugovor se može zaključiti za broj i vrstu zdravstvenih usluga koje se ne mogu obezbediti u okviru postojećih kapaciteta zdravstvenih ustanova iz Plana mreže, uz mišljenje zdravstvene ustanove osnovane za teritoriju Republike koja obavlja delatnost javnog zdravlja i saglasnosti ministarstva nadležnog za poslove zdravlja.

Ugovor sa nosiocem zdravstvene službe iz stava 1. ovog člana zaključuje se primenom cena pojedinačnih zdravstvenih usluga, koje utvrđuje Republički zavod ili za izvršenje programa za određeni broj usluga iskazanih po službama i organizacionim jedinicama, za potrebe osiguranih lica.

Član 50

Izuzetno od člana 49. stav 2. ovog pravilnika sa zavodom za zaštitu zdravlja radnika (u daljem tekstu: ZZZR) utvrđuje se naknada za pružanje zdravstvene zaštite osiguranim licima na način utvrđen članom 6. stav 7. ovog pravilnika.

Član 51

ZZZR je dužan da plan rada usaglasi sa visinom naknade utvrđene ugovorom.

Usaglašenost plana rada sa ugovorenom naknadom ceni filijala na čijem je području sedište ZZZR uz mišljenje zdravstvene ustanove koja je osnovana za teritoriju Republike za obavljanje delatnosti javnog zdravlja i Komore zdravstvenih ustanova.

Član 52

Za potrebe osiguranih lica, filijala može zaključiti ugovor i sa privatnom praksom o propisivanju lekova sa Liste lekova, ali samo ukoliko privatna praksa pruža zdravstvenu zaštitu iz delatnosti doma zdravlja, odnosno obavlja određene poslove iz primarne zdravstvene zaštite.

Ugovor sa privatnom praksom iz stava 1. ovog člana, zaključuje se za propisivanje lekova iz oblasti: opšte medicine, ginekologije, pedijatrije i stomatologije.

Lekaru u privatnoj praksi sa kojom filijala zaključi ugovor iz stava 1. ovog člana, Republički zavod dodeljuje identifikacioni broj.

Filijala je u obavezi da prati i analizira potrošnju lekova propisanih od strane lekara u privatnoj praksi sa kojima je zaključen ugovor.

XI OBRAČUN PRIPADAJUĆE NAKNADE ZA IZVRŠENE ZDRAVSTVENE USLUGE

Član 53

Obračun pripadajućih naknada po zaključenom ugovoru vrši filijala na čijem je području sedište zdravstvene ustanove, odnosno koja je zaključila ugovor sa zdravstvenom ustanovom, po isteku kalendarskog tromesečja kumulativno za protekli period od početka godine, kao i po isteku godine koji se utvrđuje kao konačan godišnji obračun.

Obračun sredstava iz stava 1. ovog člana vrši se za šest meseci i po konačnom obračunu, na osnovu:

1) ocene izvršenja plana rada zdravstvenih usluga;

2) izvršenih i fakturisanih zdravstvenih usluga, izdatih lekova na recept, ostalih preuzetih obaveza;

3) ostvarivanja Finansijskog plana Republičkog zavoda za godinu za koju su zaključeni ugovori;

4) izveštaja o kontroli izvršavanja ugovornih obaveza.

Obračun sredstava iz stava 1. ovog člana za prvo tromesečje i za devet meseci vrši se na osnovu parametara iz stava 2. tač. 2. i 3. ovog člana.

Ako zdravstvena ustanova nije izvršila ugovoreni obim zdravstvenih usluga, naknada se srazmerno umanjuje u narednom tromesečju.

Ukoliko filijala posle izmirenja utvrđenih obaveza raspolaže na podračunu slobodnim sredstvima, ta sredstva može uz saglasnost Direkcije Republičkog zavoda preneti zdravstvenoj ustanovi na svom području za sprovođenje zdravstvene zaštite za sve ugovorene namene osim za plate i prevoz, a konačnim godišnjim obračunom sa zdravstvenom ustanovom utvrđuje se ukupno pripadajuća naknada za pruženu zdravstvenu zaštitu osiguranim licima.

Saglasnost iz stava 5. ovog člana za filijale sa područja Autonomne pokrajine Vojvodine daje Pokrajinski zavod, o čemu obaveštava Direkciju Republičkog zavoda.

Konačnim godišnjim obračunom filijala utvrđuje ukupno pripadajuću naknadu zdravstvenim ustanovama i drugim davaocima zdravstvenih usluga za sprovođenje ugovora.

XII IZMENE UGOVORA

Član 54

Ugovorne strane imaju pravo da pokrenu inicijativu za izmenu ugovora nakon izvršenog periodičnog obračuna.

Izuzetno, u slučajevima uvođenja novih metoda u lečenju i dijagnostici, izmene u kapacitetima i promene ugovorenog broja radnika, ugovorne strane mogu pokrenuti inicijativu za izmenu ugovora od trenutka nastanka promene, odnosno mimo perioda utvrđenog u stavu 1. ovog člana.

Član 55

Ako postupak za izmenu ugovora pokreće davalac zdravstvenih usluga, obrazloženu inicijativu dostavlja Filijali sa kojom je zaključio ugovor.

Filijala nakon izvršene analize osnovanosti podnetog zahteva za izmenu ugovora, inicijativu dostavlja Republičkom zavodu sa svojim obrazloženim mišljenjem i stavom.

Član 56

Inicijativu za izmenu ugovora razmatra Komisija za pripremu predloga za izmenu ugovora o pružanju i finansiranju zdravstvene zaštite (u daljem tekstu: Komisija), koju obrazuje direktor Republičkog zavoda.

Član 57

Ako Komisija oceni da je inicijativa davaoca zdravstvenih usluga osnovana, predlaže Upravnom odboru Republičkog zavoda da donese odluku o prihvatanju inicijative.

Ako Komisija oceni da inicijativa nije osnovana, obaveštava davaoca zdravstvenih usluga o razlozima odbijanja inicijative.

Ako Upravni odbor Republičkog zavoda, donese odluku o prihvatanju inicijative zaključuje se ugovor o izmeni ugovora o pružanju i finansiranju zdravstvene zaštite.

XIII PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 58

Zdravstvenim ustanovama koje se u toku 2007. godine izdvoje iz zdravstvenog centra i postanu samostalne zdravstvene ustanove, naknada se utvrđuje na osnovu kriterijuma iz ovog pravilnika, a prema tipu zdravstvene ustanove.

Član 59

Primenom uslova, kriterijuma i merila iz ovog pravilnika, zaključuju se ugovori za 2007. godinu, s tim da se za period januar-mart 2007. godine utvrđuju sredstva do visine sredstava utvrđenih Privremenim finansijskim planom Republičkog zavoda za period januar-mart 2007. godine.

Rok za zaključivanje ugovora iz stava 1. ovog člana je 30 dana od dana početka primene ovog pravilnika.

Ukoliko davalac zdravstvenih usluga ne zaključi ugovor o pružanju zdravstvene zaštite do roka utvrđenog u stavu 2. ovog člana zdravstvenoj ustanovi i drugom davaocu zdravstvenih usluga iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja plaćaće se samo troškovi pruženih zdravstvenih usluga hitne medicinske pomoći, u skladu sa članom 183. stav 1. Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Član 60

Ovaj pravilnik, po dobijanju saglasnosti Ministarstva zdravlja, stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS", a primenjuje se od 1. januara 2007. godine.

 

Samostalni članovi Pravilnika o izmenama i dopunama
Pravilnika o uslovima, kriterijumima i merilima za zaključivanje ugovora sa davaocima zdravstvenih usluga i za utvrđivanje naknade za njihov rad za 2007. godinu

("Sl. glasnik RS", br. 30/2007)

Član 12

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Predračun sredstava za period januar-decembar 2007. godine i Predračun sredstava za period januar-mart 2007. godine, koji su odštampani uz Pravilnik o uslovima, kriterijumima i merilima za zaključivanje ugovora sa davaocima zdravstvenih usluga i za utvrđivanje naknade za njihov rad za 2007. godinu ("Službeni glasnik RS", broj 115/06).

Član 13

Po dobijanju saglasnosti ministarstva nadležnog za poslove zdravlja, ovaj pravilnik objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.

 

PREDRAČUN SREDSTAVA ZA PERIOD JANUAR-DECEMBAR 2007. GODINE

 

Naziv zdravstvene ustanove

Naknada
za rad
i ostali
troškovi

Lekovi
u ZU

Krv i produkti
od krvi

Sanitetski medicinski
i ostali
ugradni
materijal

Materijal
za dijalizu
i lekovi za
bolesti krvi i krvotvornih
organa

Ishrana bolesnika

Lekovi na
RP i pomagala
u apoteci

Participacija

Ukupna
naknada
umanjena za participaciju

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

001 DZ B TOPOLA

191.320

5.255

203

2.570

 

477

86.399

15.116

271.108

002 DZ M IĐOŠ

46.284

1.826

 

859

 

 

28.332

4.826

72.475

003 ZC SUBOTICA

1.294.048

95.528

12.638

87.482

40.631

22.161

 

21.493

1.530.995

005 AP SUBOTICA

 

 

 

 

 

 

328.745

46.024

282.721

Subotica

1.531.652

102.609

12.841

90.911

40.631

22.638

443.476

87.459

2.157.299

006 DZ ŽITIŠTE

71.053

2.830

 

1.323

 

 

37.352

6.657

105.901

007 DZ N BEČEJ

77.341

3.683

 

1.628

 

 

38.968

7.256

114.364

008 DZ SEČANJ

65.249

2.266

 

1.013

 

 

32.126

5.528

95.126

009 DZ S CRNJA

45.101

1.767

 

784

 

 

22.659

3.987

66.324

010 ZC ZRENJANIN

1.165.013

78.254

3.553

58.692

57.666

16.349

 

14.366

1.365.161

012 SP B ZRENJANIN

99.643

6.092

 

2.560

 

6.025

 

2.482

111.838

014 AP ZRENJANIN

 

 

 

 

 

 

356.320

49.885

306.435

Zrenjanin

1.523.400

94.892

3.553

66.000

57.666

22.374

487.425

90.161

2.165.149

015 DZ ADA

69.408

2.899

 

1.323

 

 

38.990

6.887

105.733

016 DZ KANJIŽA

120.296

3.616

 

1.628

 

 

52.369

9.107

168.802

017 DZ N KNEŽEVAC

79.754

3.143

449

1.524

 

3.254

21.026

4.875

104.275

018 DZ ČOKA

37.245

1.746

 

781

 

 

22.005

3.927

57.850

019 ZC SENTA

355.488

33.176

4.112

24.289

 

9.125

54.068

14.223

466.035

020 ZC KIKINDA

524.493

39.121

2.419

33.491

55.164

9.156

 

9.443

654.401

021 SP B N KNEŽEVAC

103.055

8.876

 

1.060

 

12.053

 

4.654

120.390

024 AP KIKINDA

 

 

 

 

 

 

142.993

20.019

122.974

Kikinda

1.289.739

92.577

6.980

64.096

55.164

33.588

331.451

73.135

1.800.460

025 DZ ALIBUNAR

93.285

3.166

 

1.378

 

 

45.958

7.907

135.880

026 DZ B CRKVA

78.709

2.552

 

1.128

 

 

41.813

7.100

117.102

027 DZ KOVAČICA

94.758

3.874

 

1.724

 

 

58.379

10.116

148.619

028 DZ KOVIN

114.948

5.045

 

2.273

 

 

67.215

11.840

177.641

029 DZ OPOVO

47.653

1.592

 

664

 

 

25.092

4.202

70.799

030 DZ PLANDIŠTE

53.294

1.579

 

721

 

 

30.602

5.074

81.122

031 ZC VRŠAC

458.883

42.414

1.869

24.087

33.149

9.033

112.643

25.049

657.029

032 ZC PANČEVO

1.218.640

93.910

10.594

71.421

81.998

21.666

 

19.215

1.479.014

033 SP B B CRKVA

96.589

8.785

 

3.529

 

8.843

 

3.103

114.643

034 SP B VRŠAC

294.720

24.424

 

1.265

 

33.848

 

13.961

340.296

035 SP B KOVIN

304.921

26.920

 

4.919

 

38.348

 

15.513

359.595

037 AP PANČEVO

 

 

 

 

 

 

316.911

44.368

272.543

Pančevo

2.856.400

214.261

12.463

113.109

115.147

111.738

698.613

167.448

3.954.283

038 DZ APATIN

134.694

4.935

 

2.089

 

 

72.544

12.654

201.608

039 DZ KULA

178.710

6.503

 

2.834

 

 

119.261

20.026

287.282

040 DZ ODŽACI

154.822

4.947

 

1.922

 

1.061

83.272

14.751

231.273

041 ZC SOMBOR

1.151.873

98.684

8.399

68.887

55.201

26.794

 

18.839

1.390.999

043 AP SOMBOR

 

 

 

 

 

 

255.760

35.806

219.954

Sombor

1.620.099

115.069

8.399

75.732

55.201

27.855

530.837

102.076

2.331.116

044 DZ BAČ

53.153

2.466

 

1.160

 

 

25.510

4.797

77.492

045 DZ B PALANKA

222.158

8.054

 

3.600

34.274

 

123.110

21.337

369.859

046 DZ B PETROVAC

42.160

2.361

 

1.073

 

 

27.891

5.089

68.396

047 DZ BEOČIN

60.350

2.441

 

977

 

 

28.196

4.963

87.001

048 DZ BEČEJ

151.943

6.405

 

2.706

 

 

70.562

12.889

218.727

049 DZ ŽABALJ

85.084

4.327

 

1.754

 

 

42.091

7.777

125.479

050 DZ SRBOBRAN

59.029

2.847

 

1.265

 

 

33.235

5.980

90.396

051 DZ TEMERIN

77.054

3.806

 

1.676

 

 

56.314

9.743

129.107

052 DZ TITEL

44.517

2.400

 

1.130

 

 

30.584

5.483

73.148

053 DZ N SAD

1.134.355

45.132

 

17.873

 

 

 

20.770

1.176.590

054 ZC VRBAS

510.827

33.137

4.281

29.604

20.431

8.190

103.325

22.067

687.728

056 ZZ REUM N SAD

68.728

337

 

140

 

6.556

 

1.086

74.675

058 ONKOLOGIJA N SAD

481.160

221.125

6.185

64.414

 

18.867

 

3.707

788.044

059 INST PL BOL N SAD

507.030

88.190

5.890

58.461

 

22.900

 

4.840

677.631

060 INST KVB N SAD

564.350

97.064

19.890

483.098

 

16.829

 

3.025

1.178.206

061 INST ZZ DECE I OML N SAD

610.015

73.327

9.893

55.443

6.966

27.711

 

 

783.355

063 KC N SAD

2.246.961

397.081

69.234

295.764

91.554

47.504

 

20.678

3.127.420

064 ZZZ RADNIKA N SAD

29.696

1.212

 

704

 

 

 

789

30.823

065 ZZZ STUDENATA N SAD

43.169

2.430

 

791

 

 

 

 

46.390

067 AU N SAD

 

 

 

 

 

 

859.118

120.277

738.841

Novi Sad

6.991.739

994.142

115.373

1.021.633

153.225

148.557

1.399.936

275.297

10.549.308

068 DZ INĐIJA

178.027

7.007

 

3.138

 

 

92.790

16.505

264.457

069 DZ PEĆINCI

77.049

3.413

 

1.504

 

 

36.019

6.600

111.385

070 DZ RUMA

214.196

8.747

 

3.824

 

530

121.831

21.468

327.660

071 DZ S PAZOVA

216.438

10.000

 

4.280

 

 

97.215

18.353

309.580

072 DZ ŠID

135.061

5.423

 

2.276

 

 

69.943

12.491

200.212

073 ZC S MITROVICA

893.499

58.081

4.028

57.510

82.173

15.526

 

12.696

1.098.121

077 AP S MITROVICA

 

 

 

 

 

 

206.951

28.973

177.978

Sremska Mitrovica

1.714.270

92.671

4.028

72.532

82.173

16.056

624.749

117.086

2.489.393

078 DZ BOGATIĆ

112.922

4.452

 

1.912

 

 

 

2.061

117.225

079 DZ LJUBOVIJA

75.780

3.205

 

1.561

 

959

 

1.697

79.808

080 ZC LOZNICA

879.876

74.690

9.149

35.302

45.026

17.508

 

15.190

1.046.361

081 ZC ŠABAC

1.267.432

98.329

8.965

65.056

65.210

22.741

 

21.198

1.506.535

084 AU LOZNICA

 

 

 

 

 

 

238.273

33.358

204.915

085 AU ŠABAC

 

 

 

 

 

 

385.389

53.954

331.435

Šabac

2.336.010

180.676

18.114

103.831

110.236

41.208

623.662

127.458

3.286.279

086 DZ UB

73.290

4.555

 

2.104

 

 

 

2.397

77.552

087 ZC VALJEVO

1.197.164

95.481

11.196

69.395

75.459

24.754

 

18.854

1.454.595

088 AU VALJEVO

 

 

 

 

 

 

364.892

51.085

313.807

089 DZ LAJKOVAC

59.657

2.866

 

1.070

 

 

 

1.145

62.448

Valjevo

1.330.111

102.902

11.196

72.569

75.459

24.754

364.892

73.481

1.908.402

092 ZC SMEDEREVO

839.195

64.010

6.182

53.380

53.646

14.531

 

13.521

1.017.423

093 OB S PALANKA

401.951

30.600

3.282

20.752

48.021

11.426

 

5.197

510.835

094 AP S PALANKA

 

 

 

 

 

 

102.179

14.305

87.874

095 AU SMEDEREVO

 

 

 

 

 

 

324.163

45.383

278.780

096 DZ V PLANA

148.615

5.966

 

2.719

 

 

 

3.128

154.172

097 DZ S PALANKA

189.431

7.447

 

3.485

 

 

 

3.900

196.463

Smederevo

1.579.192

108.023

9.464

80.336

101.667

25.957

426.342

85.434

2.245.547

098 DZ V GRADIŠTE

78.296

3.501

 

1.416

 

 

 

1.540

81.673

099 DZ ŽAGUBICA

68.257

1.944

 

917

 

 

 

946

70.172

100 ZC POŽAREVAC

1.228.438

75.833

4.936

52.612

102.866

15.649

 

17.743

1.462.591

101 ZC PETROVAC

252.443

18.692

561

9.105

 

4.237

 

4.670

280.368

103 AU POŽAREVAC

 

 

 

 

 

 

424.531

59.434

365.097

Požarevac

1.627.434

99.970

5.497

64.050

102.866

19.886

424.531

84.333

2.259.901

104 DZ KRAGUJEVAC

588.778

24.667

 

10.316

 

 

 

12.006

611.755

105 DZ BATOČINA

54.285

1.735

 

784

 

 

 

815

55.989

106 DZ KNIĆ

50.020

2.243

 

1.070

 

 

 

1.131

52.202

107 DZ LAPOVO

33.631

1.169

 

534

 

 

 

588

34.746

108 DZ RAČA

49.847

2.030

 

976

 

 

 

1.042

51.811

109 DZ TOPOLA

82.751

3.408

 

1.541

 

 

 

1.758

85.942

110 ZC ARANĐELOVAC

327.756

19.191

717

14.252

 

4.540

 

5.530

360.926

111 ZZZR ZASTAVA

162.048

3.636

 

2.492

 

 

 

4.194

163.982

113 KBC KRAGUJEVAC

1.627.373

326.489

11.663

237.377

49.128

42.158

 

18.351

2.275.837

115 AU KRAGUJEVAC

 

 

 

 

 

 

709.185

99.286

609.899

116 AP ARANĐELOVAC

 

 

 

 

 

 

118.598

16.604

101.994

Kragujevac

2.976.489

384.568

12.380

269.342

49.128

46.698

827.783

161.305

4.405.083

118 DZ DESPOTOVAC

139.328

4.327

 

1.998

 

810

49.170

9.084

186.549

119 DZ SVILAJNAC

131.462

3.931

 

1.920

 

392

48.877

8.727

177.855

120 ZC ĆUPRIJA

836.861

60.289

4.127

51.638

80.107

18.391

87.819

23.398

1.115.834

121 ZC JAGODINA

590.972

41.920

2.919

31.896

 

9.048

182.367

34.667

824.455

123 ZC PARAĆIN

396.866

25.854

2.624

18.825

 

5.455

109.465

21.753

537.336

Jagodina

2.095.489

136.321

9.670

106.277

80.107

34.096

477.698

97.629

2.842.029

125 ZC BOR

814.294

54.866

2.620

43.439

30.238

12.408

 

11.537

946.328

126 ZC NEGOTIN

428.349

23.306

1.911

16.238

18.738

6.246

 

5.883

488.905

127 ZC KLADOVO

283.395

10.823

1.500

8.821

12.285

2.746

 

3.138

316.432

128 ONKOLOGIJA KLADOVO

38.588

12.831

 

2.839

 

2.191

 

931

55.518

129 AU BOR

 

 

 

 

 

 

357.006

49.981

307.025

Bor

1.564.626

101.826

6.031

71.337

61.261

23.591

357.006

71.470

2.114.208

130 DZ BOLJEVAC

68.441

1.863

 

917

 

 

 

946

70.275

131 ZC KNJAŽEVAC

299.412

14.313

472

11.253

 

3.632

 

4.564

324.518

132 ZC ZAJEČAR

704.648

51.421

3.265

62.964

32.039

14.224

 

11.138

857.423

135 AU ZAJEČAR

 

 

 

 

 

 

358.755

50.226

308.529

Zaječar

1.072.501

67.597

3.737

75.134

32.039

17.856

358.755

66.874

1.560.745

136 ZC UŽICE

2.697.483

184.167

20.784

159.731

84.096

40.554

 

42.344

3.144.471

140 AU UŽICE

 

 

 

 

 

 

675.793

94.611

581.182

Užice

2.697.483

184.167

20.784

159.731

84.096

40.554

675.793

136.955

3.725.653

141 ZC ČAČAK

1.310.293

92.330

5.514

86.462

52.943

19.572

 

21.554

1.545.560

142 ZC G MILANOVAC

422.193

27.533

1.059

21.989

 

6.159

 

5.824

473.109

145 AU ČAČAK

 

 

 

 

 

 

378.966

53.055

325.911

146 AP G MILANOVAC

 

 

 

 

 

 

125.329

17.546

107.783

Čačak

1.732.486

119.863

6.573

108.451

52.943

25.731

504.295

97.979

2.452.363

147 DZ RAŠKA

130.200

4.632

 

2.021

 

891

 

2.522

135.222

148 ZC N PAZAR

637.769

50.619

4.176

27.854

35.382

10.126

138.485

28.787

875.624

149 ZC KRALJEVO

1.283.633

92.306

9.720

70.927

76.512

22.054

 

21.041

1.534.111

154 AU KRALJEVO

 

 

 

 

 

 

461.460

64.604

396.856

155 DZ TUTIN

133.100

7.152

 

2.638

 

1.524

33.367

7.302

170.479

Kraljevo

2.184.702

154.709

13.896

103.440

111.894

34.595

633.312

124.256

3.112.292

156 DZ TRSTENIK

175.789

6.625

 

3.162

 

 

 

3.598

181.978

157 ZC KRUŠEVAC

1.450.387

95.640

6.357

50.001

84.954

21.761

 

21.122

1.687.978

160 AU KRUŠEVAC

 

 

 

 

 

 

502.417

70.338

432.079

161 DZ BRUS

81.262

2.671

 

1.282

 

467

 

1.690

83.992

Kruševac

1.707.438

104.936

6.357

54.445

84.954

22.228

502.417

96.748

2.386.027

162 DZ GADŽIN HAN

50.950

1.298

 

739

 

 

 

801

52.186

163 DZ DOLJEVAC

67.877

2.374

 

1.128

 

 

 

1.246

70.133

164 DZ SVRLJIG

71.037

2.068

 

1.050

 

 

 

1.246

72.909

165 DZ SOKOBANJA

82.424

2.505

 

1.323

 

 

37.786

6.718

117.320

166 DZ NIŠ

807.729

32.762

 

14.263

 

 

 

16.761

837.993

167 DZ MEROŠINA

61.889

2.104

 

977

 

 

 

1.016

63.954

168 DZ RAŽANJ

48.654

1.399

 

712

 

 

 

815

49.950

169 ZC ALEKSINAC

316.258

20.386

2.224

15.168

 

4.842

 

5.937

352.941

170 SP B TOPONICA

409.491

21.901

 

3.490

 

36.524

 

 

471.406

173 HMP NIŠ

276.589

6.157

 

1.176

 

 

 

 

283.922

174 ZZZ RADNIKA NIŠ

231.863

6.784

 

4.727

 

 

 

6.075

237.299

175 ZZZ STUDENATA NIŠ

21.551

1.635

 

440

 

 

 

 

23.626

176 ATD NIŠ

42.730

1.311

 

1.056

 

 

 

 

45.097

172 SP B OZREN

59.281

6.618

 

2.341

 

6.278

 

 

74.518

180 KC NIŠ

2.514.725

550.380

95.848

333.618

145.425

58.482

 

24.091

3.674.387

181 STOMATOLOGIJA NIŠ

131.612

1.968

1.500

2.576

 

909

 

 

138.565

183 AU NIŠ

 

 

 

 

 

 

973.941

136.352

837.589

Niš

5.194.660

661.650

99.572

384.784

145.425

107.035

1.011.727

201.058

7.403.795

184 DZ KURŠUMLIJA

99.836

3.913

 

1.755

 

796

 

2.022

104.278

185 DZ BLACE

68.023

1.875

 

919

 

 

 

916

69.901

186 ZC PROKUPLJE

724.150

44.613

1.715

30.917

36.760

11.494

 

11.132

838.517

188 AU PROKUPLJE

 

 

 

 

 

 

229.556

32.138

197.418

Prokuplje

892.009

50.401

1.715

33.591

36.760

12.290

229.556

46.208

1.210.114

189 DZ BELA PALANKA

80.401

1.888

 

899

 

 

32.490

5.565

110.113

190 ZC PIROT

809.354

44.939

4.681

47.171

43.118

10.895

 

11.258

948.900

192 AU PIROT

 

 

 

 

 

 

195.771

27.408

168.363

Pirot

889.755

46.827

4.681

48.070

43.118

10.895

228.261

44.231

1.227.376

193 DZ BOJNIK

56.793

2.097

 

1.015

 

 

 

1.084

58.821

194 ZC LESKOVAC

1.640.141

105.667

5.625

121.633

67.362

27.804

 

28.197

1.940.035

196 AU LESKOVAC

 

 

 

 

 

 

505.226

70.732

434.494

197 DZ LEBANE

101.846

3.597

 

1.696

 

 

 

1.784

105.355

Leskovac

1.798.780

111.361

5.625

124.344

67.362

27.804

505.226

101.797

2.538.705

199 ZC VRANJE

1.391.777

83.167

4.128

94.383

51.032

16.582

 

19.167

1.621.902

199 a DZ VLADIČIN HAN

92.141

3.498

 

1.618

 

 

 

1.784

95.473

200 ZC SURDULICA

212.539

13.665

395

10.913

 

3.683

 

4.160

237.035

201 SP B SURDULICA

58.612

3.809

 

1.624

 

3.766

 

 

67.811

205 AU VRANJE

 

 

 

 

 

 

445.920

62.429

383.491

Vranje

1.755.069

104.139

4.523

108.538

51.032

24.031

445.920

87.540

2.405.712

206 DZ ZVEČAN

157.852

4.733

 

2.450

 

 

 

 

165.035

207 ZC K MITROVICA

1.595.687

49.311

3.252

25.406

12.635

5.306

 

 

1.691.597

208 AU K. MITROVICA

68.257

 

 

 

 

 

100.297

 

168.554

Kosovska Mitrovica

1.821.796

54.044

3.252

27.856

12.635

5.306

100.297

 

2.025.186

210 DZ BARAJEVO

95.974

3.544

 

1.694

26.195

 

24.592

5.271

146.728

211 DZ VOŽDOVAC

442.936

19.813

 

8.729

 

 

 

10.438

461.040

212 DZ VRAČAR

244.462

7.291

 

3.316

 

 

 

4.091

250.978

213 DZ GROCKA

260.672

10.439

 

4.493

 

 

121.090

22.071

374.623

214 DZ ZVEZDARA

383.043

18.180

 

7.794

 

 

 

9.310

399.707

215 DZ ZEMUN

492.570

25.665

 

10.555

 

 

 

12.662

516.128

216 DZ LAZAREVAC

291.931

8.268

 

3.769

 

265

 

4.156

300.077

217 DZ MLADENOVAC

173.833

6.964

 

3.070

 

 

136.218

22.448

297.637

218 DZ N BGD

556.723

26.690

 

11.675

 

 

 

14.680

580.408

219 DZ OBRENOVAC

254.125

10.088

 

4.248

44.761

 

110.008

20.217

403.013

220 DZ PALILULA

541.831

21.210

 

9.144

 

 

 

10.640

561.545

221 DZ RAKOVICA

270.081

13.321

 

5.935

 

 

 

7.045

282.292

222 DZ S VENAC

206.366

5.843

 

2.623

 

 

 

3.100

211.732

223 DZ SOPOT

90.812

2.975

 

1.342

 

 

33.219

6.236

122.112

224 DZ S GRAD

353.725

7.199

 

3.200

 

 

13.561

5.788

371.897

225 DZ ČUKARICA

435.792

22.414

 

9.790

 

 

 

11.542

456.454

226 SP B MLADENOVAC

114.110

6.286

280

4.486

42.717

4.876

 

1.970

170.785

227 SP B CEREB PARALIZA BGD

147.690

802

 

1.078

 

4.818

 

 

154.388

228 NEONATOLOGIJA BGD

198.478

39.087

715

19.854

 

10.384

 

 

268.518

229 SVETI SAVA BGD

232.371

22.080

 

19.305

 

9.008

 

3.878

278.886

230 HMP BGD

587.671

5.384

 

1.769

 

 

 

 

594.824

231 GZ KOŽNO BGD

48.244

566

 

2.014

 

 

 

 

50.824

232 GZ GERONT

247.483

1.210

 

1.687

 

 

 

 

250.380

234 ATD BGD

155.312

3.223

 

5.656

 

 

 

 

164.191

235 NEFRO LAZAREVAC

81.794

1.118

874

4.403

81.971

2.213

 

450

171.923

236 ZZZ STUDENATA BGD

136.754

3.562

 

1.907

 

1.031

 

 

143.254

237 ZZZ MUP

109.780

1.786

 

1.409

 

 

24.424

6.240

131.159

239 PROTETIKA BGD

125.115

2.115

 

2.545

 

7.461

 

3.413

133.823

241 NARKOMANIJA BGD

113.821

1.954

 

735

 

3.430

 

698

119.242

242 GOVORNA PATOL BGD

68.193

60

 

 

 

995

 

 

69.248

243 BANJICA BGD

514.519

56.078

19.372

339.245

 

20.784

 

8.997

941.001

244 LAZA LAZAREVIĆ BGD

386.615

21.544

 

3.574

 

18.504

 

10.905

419.332

245 KVB DEDINJE

611.103

132.442

25.345

611.863

 

17.261

 

3.103

1.394.911

246 MAJKA I DETE BGD

715.354

115.355

5.662

53.762

854

17.926

 

 

908.913

247 MENTALNO BGD

245.992

5.767

 

8.815

 

10.407

 

2.017

268.964

248 ONKOLOGIJA BGD

680.596

492.491

6.530

79.571

 

14.346

 

5.616

1.267.918

249 REUMATOLOGIJA BGD

187.285

10.061

 

2.550

 

11.514

 

3.103

208.307

252 NEUROPS DECE BGD

88.357

678

 

635

 

3.515

 

 

93.185

253 DEČ KL BGD

513.390

100.375

15.368

66.672

17.159

14.478

 

 

727.442

254 GAK

516.839

42.050

9.005

31.179

 

15.981

 

5.305

609.749

255 STOMATOLOGIJA BGD

225.374

4.811

2.000

25.139

 

3.348

 

 

260.672

256 KBC B KOSA

676.519

122.125

17.415

134.075

 

12.377

 

5.771

956.740

257 KBC D MIŠOVIĆ

823.018

75.261

8.730

73.128

20.579

17.438

 

7.741

1.010.413

258 KBC ZEMUN

808.137

67.233

12.431

104.261

63.341

22.425

 

10.455

1.067.373

259 KBC ZVEZDARA

1.171.001

101.268

16.414

90.770

205.915

27.927

 

13.217

1.600.078

260 KCS

6.021.419

1.422.001

330.022

1.516.783

210.578

286.919

 

53.115

9.734.607

261 AU BGD

 

 

 

 

 

 

3.882.307

543.523

3.338.784

Beograd

21.861.925

3.071.167

470.163

3.308.500

714.070

571.852

4.345.419

863.711

33.479.385

351 ZC GNJILANE

378.138

7.154

 

1.259

 

 

 

 

386.551

350 AU GNJILANE

35.235

 

 

 

 

 

31.915

 

67.150

Gnjilane

413.373

7.154

 

1.259

 

 

31.915

 

453.701

380 DZ GRAČANICA

529.555

4.326

 

1.763

 

 

14.524

 

550.168

381 DZ DONJA GUŠTERICA

296.963

2.076

 

1.510

 

 

8.260

 

308.809

382 DZ KOSOVO POLJE

146.614

1.990

 

1.259

 

 

5.835

 

155.698

383 DZ OBILIĆ

191.989

1.682

 

923

 

 

4.060

 

198.654

384 DZ ŠTRPCE

280.260

3.038

 

1.913

 

 

8.858

 

294.069

385 KBC PRIŠTINA

1.714.813

4.774

 

4.481

 

2.714

2.137

 

1.728.919

Gračanica

3.160.194

17.886

 

11.849

 

2.714

43.674

 

3.236.317

SVEGA

78.218.821

7.576.408

876.867

6.821.747

2.576.259

1.501.887

17.634.968

3.481.129

111.725.828

 

PREDRAČUN SREDSTAVA ZA PERIOD JANUAR-MART 2007. GODINE

 

Naziv zdravstvene ustanove

Naknada
za rad
i ostali
troškovi

Lekovi
u ZU

Krv i produkti
od krvi

Sanitetski medicinski
i ostali
ugradni
materijal

Materijal
za dijalizu
i lekovi za
bolesti krvi i krvotvornih
organa

Ishrana bolesnika

Lekovi na
RP i pomagala
u apoteci

Participacija

Ukupna
naknada
umanjena za participaciju

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

001 DZ B TOPOLA

40.886

1.888

51

403

 

109

20.066

3.779

59.624

002 DZ M IĐOŠ

9.945

660

 

131

 

 

6.586

1.207

16.115

003 ZC SUBOTICA

262.467

26.944

3.195

19.603

11.513

5.044

 

5.374

323.392

005 AP SUBOTICA

 

 

 

 

 

 

76.441

11.506

64.935

Subotica

313.298

29.492

3.246

20.137

11.513

5.153

103.093

21.866

464.066

006 DZ ŽITIŠTE

15.242

1.020

 

202

 

 

8.670

1.664

23.470

007 DZ N BEČEJ

16.608

1.313

 

248

 

 

9.046

1.814

25.401

008 DZ SEČANJ

14.024

803

 

154

 

 

7.473

1.383

21.071

009 DZ S CRNJA

9.704

630

 

120

 

 

5.258

997

14.715

010 ZC ZRENJANIN

236.254

20.962

898

12.425

16.340

3.721

 

3.592

287.008

012 SP B ZRENJANIN

19.727

1.505

 

532

 

1.371

 

621

22.514

014 AP ZRENJANIN

 

 

 

 

 

 

83.108

12.471

70.637

Zrenjanin

311.559

26.233

898

13.681

16.340

5.092

113.555

22.542

464.816

015 DZ ADA

14.865

1.038

 

202

 

 

9.062

1.722

23.445

016 DZ KANJIŽA

25.766

1.295

 

248

 

 

12.167

2.277

37.199

017 DZ N KNEŽEVAC

16.631

1.042

114

268

 

741

4.891

1.219

22.468

018 DZ ČOKA

8.000

624

 

119

 

 

5.118

982

12.879

019 ZC SENTA

71.985

9.280

1.040

5.023

 

2.077

12.583

3.557

98.431

020 ZC KIKINDA

105.967

11.162

612

6.882

15.631

2.084

 

2.361

139.977

021 SP B N KNEŽEVAC

20.437

2.551

 

220

 

2.743

 

1.164

24.787

024 AP KIKINDA

 

 

 

 

 

 

33.270

5.005

28.265

Kikinda

263.651

26.992

1.766

12.962

15.631

7.645

77.091

18.287

387.451

025 DZ ALIBUNAR

20.017

1.122

 

210

 

 

10.691

1.977

30.063

026 DZ B CRKVA

16.979

905

 

172

 

 

9.715

1.776

25.995

027 DZ KOVAČICA

20.382

1.391

 

263

 

 

13.587

2.529

33.094

028 DZ KOVIN

24.641

1.809

 

346

 

 

15.643

2.961

39.478

029 DZ OPOVO

10.234

556

 

101

 

 

5.834

1.050

15.675

030 DZ PLANDIŠTE

11.538

566

 

110

 

 

7.115

1.269

18.060

031 ZC VRŠAC

92.898

11.343

473

4.908

9.393

2.056

26.209

6.263

141.017

032 ZC PANČEVO

247.716

25.950

2.678

14.843

23.235

4.931

 

4.804

314.549

033 SP B B CRKVA

19.224

2.525

 

733

 

2.013

 

776

23.719

034 SP B VRŠAC

59.780

7.021

 

263

 

7.704

 

3.490

71.278

035 SP B KOVIN

61.345

7.738

 

1.022

 

8.728

 

3.878

74.955

037 AP PANČEVO

 

 

 

 

 

 

73.781

11.092

62.689

Pančevo

584.754

60.926

3.151

22.971

32.628

25.432

162.575

41.865

850.572

038 DZ APATIN

29.185

1.753

 

318

 

 

16.861

3.164

44.953

039 DZ KULA

38.174

2.330

 

432

 

 

27.708

5.006

63.638

040 DZ ODŽACI

33.114

1.726

 

293

 

241

19.337

3.688

51.023

041 ZC SOMBOR

233.914

27.930

2.124

14.070

15.642

6.098

 

4.710

295.068

043 AP SOMBOR

 

 

 

 

 

 

59.543

8.952

50.591

Sombor

334.387

33.739

2.124

15.113

15.642

6.339

123.449

25.520

505.273

044 DZ BAČ

11.436

897

 

177

 

 

5.919

1.200

17.229

045 DZ B PALANKA

47.148

2.890

 

549

9.712

 

28.598

5.335

83.562

046 DZ B PETROVAC

9.093

855

 

164

 

 

6.479

1.272

15.319

047 DZ BEOČIN

13.017

849

 

149

 

 

6.544

1.241

19.318

048 DZ BEČEJ

32.521

2.264

 

412

 

 

16.405

3.223

48.379

049 DZ ŽABALJ

18.290

1.511

 

267

 

 

9.794

1.944

27.918

050 DZ SRBOBRAN

12.642

1.011

 

193

 

 

7.713

1.495

20.064

051 DZ TEMERIN

16.504

1.359

 

255

 

 

13.099

2.436

28.781

052 DZ TITEL

9.574

865

 

172

 

 

7.097

1.371

16.337

053 DZ N SAD

241.961

15.731

 

2.724

 

 

 

5.193

255.223

054 ZC VRBAS

103.431

9.443

1.082

6.312

5.789

1.864

24.005

5.517

146.409

056 ZZ REUM N SAD

13.598

97

 

29

 

1.492

 

272

14.944

058 ONKOLOGIJA N SAD

97.718

39.907

1.564

13.338

 

4.294

 

927

155.894

059 INST PL BOL N SAD

102.662

21.941

1.489

12.140

 

5.212

 

1.210

142.234

060 INST KVB N SAD

115.776

27.901

5.029

129.815

 

3.830

 

756

281.595

061 INST ZZ DECE I OML N SAD

121.023

17.880

2.501

11.522

1.974

6.307

 

 

161.207

063 KC N SAD

449.743

100.005

17.504

67.661

25.942

10.812

 

5.170

666.497

064 ZZZ RADNIKA N SAD

6.297

460

 

107

 

 

 

197

6.667

065 ZZZ STUDENATA N SAD

9.184

983

 

121

 

 

 

 

10.288

067 AU N SAD

 

 

 

 

 

 

200.006

30.069

169.937

Novi Sad

1.431.618

246.849

29.169

246.107

43.417

33.811

325.659

68.828

2.287.802

068 DZ INĐIJA

38.040

2.518

 

478

 

 

21.575

4.127

58.484

069 DZ PEĆINCI

16.575

1.215

 

229

 

 

8.381

1.650

24.750

070 DZ RUMA

45.876

3.067

 

596

 

121

28.321

5.368

72.613

071 DZ S PAZOVA

46.594

3.554

 

652

 

 

22.634

4.589

68.845

072 DZ ŠID

28.981

1.922

 

347

 

 

16.254

3.123

44.381

073 ZC S MITROVICA

181.191

15.789

1.018

13.257

23.284

3.534

 

3.175

234.898

077 AP S MITROVICA

 

 

 

 

 

 

48.104

7.243

40.861

Sremska Mitrovica

357.257

28.065

1.018

15.559

23.284

3.655

145.269

29.275

544.832

078 DZ BOGATIĆ

24.059

1.571

 

291

 

 

 

515

25.406

079 DZ LJUBOVIJA

15.874

1.092

 

262

 

218

 

424

17.022

080 ZC LOZNICA

178.602

21.216

2.313

7.133

12.758

3.985

 

3.797

222.210

081 ZC ŠABAC

256.756

27.634

2.267

13.956

18.478

5.176

 

5.300

318.967

084 AU LOZNICA

 

 

 

 

 

 

55.387

8.340

47.047

085 AU ŠABAC

 

 

 

 

 

 

89.543

13.489

76.054

Šabac

475.291

51.513

4.580

21.642

31.236

9.379

144.930

31.865

706.706

086 DZ UB

15.656

1.653

 

321

 

 

 

599

17.031

087 ZC VALJEVO

240.920

27.209

2.831

14.666

21.382

5.634

 

4.714

307.928

088 AU VALJEVO

 

 

 

 

 

 

84.877

12.771

72.106

089 DZ LAJKOVAC

12.753

1.060

 

163

 

 

 

286

13.690

Valjevo

269.329

29.922

2.831

15.150

21.382

5.634

84.877

18.370

410.755

092 ZC SMEDEREVO

169.631

18.141

1.563

11.482

15.201

3.307

 

3.380

215.945

093 OB S PALANKA

79.445

7.315

830

4.469

13.607

2.601

 

1.299

106.968

094 AP S PALANKA

 

 

 

 

 

 

23.758

3.576

20.182

095 AU SMEDEREVO

 

 

 

 

 

 

75.348

11.346

64.002

096 DZ V PLANA

31.813

2.161

 

414

 

 

 

782

33.606

097 DZ S PALANKA

40.299

2.702

 

531

 

 

 

975

42.557

Smederevo

321.188

30.319

2.393

16.896

28.808

5.908

99.106

21.358

483.260

098 DZ V GRADIŠTE

16.747

1.313

 

216

 

 

 

385

17.891

099 DZ ŽAGUBICA

14.545

704

 

140

 

 

 

237

15.152

100 ZC POŽAREVAC

250.855

21.289

1.248

12.538

29.148

3.562

 

4.436

314.204

101 ZC PETROVAC

52.046

5.544

142

1.772

 

964

 

1.168

59.300

103 AU POŽAREVAC

 

 

 

 

 

 

98.733

14.859

83.874

Požarevac

334.193

28.850

1.390

14.666

29.148

4.526

98.733

21.085

490.421

104 DZ KRAGUJEVAC

125.438

8.707

 

1.572

 

 

 

3.002

132.715

105 DZ BATOČINA

11.590

621

 

120

 

 

 

204

12.127

106 DZ KNIĆ

10.717

810

 

163

 

 

 

283

11.407

107 DZ LAPOVO

7.208

418

 

81

 

 

 

147

7.560

108 DZ RAČA

10.723

740

 

149

 

 

 

261

11.351

109 DZ TOPOLA

17.776

1.227

 

235

 

 

 

440

18.798

110 ZC ARANĐELOVAC

67.275

5.950

181

2.830

 

1.033

 

1.383

75.886

ZZZR ZASTAVA

34.661

1.473

 

380

 

 

 

1.049

35.465

113 KC KRAGUJEVAC

325.369

78.972

2.949

51.070

13.921

9.595

 

4.588

477.288

115 AU KRAGUJEVAC

 

 

 

 

 

 

164.914

24.822

140.092

116 AP ARANĐELOVAC

 

 

 

 

 

 

27.569

4.151

23.418

Kragujevac

610.757

98.918

3.130

56.600

13.921

10.628

192.483

40.330

946.107

118 DZ DESPOTOVAC

29.535

1.514

 

321

 

184

11.435

2.271

40.718

119 DZ SVILAJNAC

28.125

1.414

 

301

 

89

11.356

2.182

39.103

120 ZC ĆUPRIJA

166.673

17.435

1.043

11.686

22.699

4.186

20.402

5.850

238.274

121 ZC JAGODINA

120.260

11.849

738

6.531

 

2.059

42.369

8.667

175.139

123 ZC PARAĆIN

81.357

7.592

663

4.245

 

1.242

25.456

5.438

115.117

Jagodina

425.950

39.804

2.444

23.084

22.699

7.760

111.018

24.408

608.351

125 ZC BOR

167.263

15.929

662

8.961

8.568

2.824

 

2.884

201.323

126 ZC NEGOTIN

88.619

6.883

483

3.378

5.310

1.422

 

1.471

104.624

127 ZC KLADOVO

58.297

3.349

379

1.752

3.481

625

 

785

67.098

128 ONKOLOGIJA KLADOVO

8.388

2.828

 

590

 

499

 

233

12.072

129 AU BOR

 

 

 

 

 

 

82.976

12.495

70.481

Bor

322.567

28.989

1.524

14.681

17.359

5.370

82.976

17.868

455.598

130 DZ BOLJEVAC

14.559

683

 

140

 

 

 

237

15.145

131 ZC KNJAŽEVAC

61.744

4.479

119

2.440

 

827

 

1.142

68.467

132 ZC ZAJEČAR

142.149

14.788

825

13.389

9.078

3.237

 

2.785

180.681

135 AU ZAJEČAR

 

 

 

 

 

 

83.395

12.557

70.838

Zaječar

218.452

19.950

944

15.969

9.078

4.064

83.395

16.721

335.131

136 ZC UŽICE

552.832

53.649

5.255

34.950

23.829

9.230

 

10.586

669.159

140 AU UŽICE

 

 

 

 

 

 

157.100

23.653

133.447

Užice

552.832

53.649

5.255

34.950

23.829

9.230

157.100

34.239

802.606

141 ZC ČAČAK

267.210

26.628

1.394

18.662

15.002

4.455

 

5.389

327.962

142 ZC G MILANOVAC

86.672

7.537

268

4.398

 

1.402

 

1.456

98.821

145 AU ČAČAK

 

 

 

 

 

 

88.078

13.264

74.814

146 AP G MILANOVAC

 

 

 

 

 

 

29.129

4.387

24.742

Čačak

353.882

34.165

1.662

23.060

15.002

5.857

117.207

24.496

526.339

147 DZ RAŠKA

27.595

1.610

 

323

 

203

 

630

29.101

148 ZC N PAZAR

130.048

14.213

1.056

5.598

10.026

2.305

32.171

7.197

188.220

149 ZC KRALJEVO

261.966

26.632

2.458

15.073

21.680

5.020

 

5.261

327.568

154 AU KRALJEVO

 

 

 

 

 

 

107.239

16.151

91.088

155 DZ TUTIN

28.352

2.356

 

429

 

347

7.751

1.826

37.409

Kraljevo

447.961

44.811

3.514

21.423

31.706

7.875

147.161

31.065

673.386

156 DZ TRSTENIK

37.749

2.417

 

482

 

 

 

900

39.748

157 ZC KRUŠEVAC

298.991

27.583

1.607

10.379

24.072

4.953

 

5.281

362.304

160 AU KRUŠEVAC

 

 

 

 

 

 

116.799

17.585

99.214

161 DZ BRUS

17.383

956

 

201

 

106

 

423

18.223

Kruševac

354.123

30.956

1.607

11.062

24.072

5.059

116.799

24.189

519.489

162 DZ GADŽIN HAN

10.942

492

 

113

 

 

 

200

11.347

163 DZ DOLJEVAC

14.541

858

 

172

 

 

 

312

15.259

164 DZ SVRLJIG

15.192

764

 

160

 

 

 

312

15.804

165 DZ SOKOBANJA

17.651

934

 

202

 

 

8.772

1.680

25.879

166 DZ NIŠ

171.580

11.690

 

2.174

 

 

 

4.190

181.254

167 DZ MEROŠINA

13.301

760

 

149

 

 

 

254

13.956

168 DZ RAŽANJ

10.443

519

 

109

 

 

 

204

10.867

169 ZC ALEKSINAC

64.833

6.336

562

3.214

 

1.102

 

1.485

74.562

170 SP B TOPONICA

82.460

6.296

 

725

 

8.313

 

 

97.794

173 HMP NIŠ

59.673

2.494

 

179

 

 

 

 

62.346

174 ZZZ RADNIKA NIŠ

49.098

2.748

 

721

 

 

 

1.519

51.048

175 ZZZ STUDENATA NIŠ

4.571

662

 

67

 

 

 

 

5.300

176 ATD NIŠ

9.102

528

 

161

 

 

 

 

9.791

172 SP B OZREN

11.768

1.902

 

486

 

1.429

 

582

15.003

180 KC NIŠ

499.832

121.391

24.233

74.469

41.207

13.311

 

6.023

768.420

181 STOMATOLOGIJA NIŠ

25.255

566

379

535

 

207

 

 

26.942

183 AU NIŠ

 

 

 

 

 

 

226.393

34.088

192.305

Niš

1.060.242

158.940

25.174

83.636

41.207

24.362

235.165

50.849

1.577.877

184 DZ KURŠUMLIJA

21.302

1.350

 

285

 

181

 

505

22.613

185 DZ BLACE

14.554

686

 

140

 

 

 

229

15.151

186 ZC PROKUPLJE

148.138

13.045

434

6.194

10.416

2.616

 

2.784

178.059

188 AU PROKUPLJE

 

 

 

 

 

 

53.350

8.035

45.315

Prokuplje

183.994

15.081

434

6.619

10.416

2.797

53.350

11.553

261.138

189 DZ BELA PALANKA

17.281

689

 

137

 

 

7.539

1.391

24.255

190 ZC PIROT

166.146

13.195

1.183

9.894

12.218

2.480

 

2.814

202.302

192 AU PIROT

 

 

 

 

 

 

45.489

6.852

38.637

Pirot

183.427

13.884

1.183

10.031

12.218

2.480

53.028

11.057

265.194

193 DZ BOJNIK

12.172

771

 

155

 

 

 

271

12.827

194 ZC LESKOVAC

335.859

31.387

1.422

25.293

19.087

6.328

 

7.050

412.326

196 AU LESKOVAC

 

 

 

 

 

 

117.401

17.683

99.718

197 DZ LEBANE

21.656

1.304

 

259

 

 

 

446

22.773

Leskovac

369.687

33.462

1.422

25.707

19.087

6.328

117.401

25.450

547.644

199 ZC VRANJE

287.599

24.649

1.044

19.438

14.460

3.774

 

4.792

346.172

199a DZ VLADIČIN HAN

19.702

1.264

 

247

 

 

 

446

20.767

200 ZC SURDULICA

43.075

4.106

100

2.195

 

838

 

1.040

49.274

201 SP B SURDULICA

11.596

1.095

 

337

 

857

 

 

13.885

205 AU VRANJE

 

 

 

 

 

 

103.565

15.607

87.958

Vranje

361.972

31.114

1.144

22.217

14.460

5.469

103.565

21.885

518.056

206 DZ ZVEČAN

33.441

1.830

 

373

 

 

 

 

35.644

207 ZC K MITROVICA

315.485

14.512

822

5.446

3.580

1.208

 

 

341.053

208 AU K. MITROVICA

14.380

 

 

 

 

 

23.297

 

37.677

Kosovska Mitrovica

363.306

16.342

822

5.819

3.580

1.208

23.297

 

414.374

210 DZ BARAJEVO

20.533

1.290

 

258

7.423

 

5.708

1.318

33.894

211 DZ VOŽDOVAC

94.421

7.098

 

1.331

 

 

 

2.610

100.240

212 DZ VRAČAR

52.297

2.634

 

505

 

 

 

1.023

54.413

213 DZ GROCKA

55.737

3.710

 

685

 

 

28.105

5.518

82.719

214 DZ ZVEZDARA

81.450

6.463

 

1.188

 

 

 

2.328

86.773

215 DZ ZEMUN

105.232

9.052

 

1.609

 

 

 

3.166

112.727

216 DZ LAZAREVAC

62.382

2.945

 

583

 

60

 

1.039

64.931

217 DZ MLADENOVAC

37.382

2.480

 

468

 

 

31.619

5.612

66.337

218 DZ N BGD

119.092

9.582

 

1.780

 

 

 

3.670

126.784

219 DZ OBRENOVAC

53.321

3.563

 

648

12.683

 

25.540

5.054

90.701

220 DZ PALILULA

115.539

7.549

 

1.394

 

 

 

2.660

121.822

221 DZ RAKOVICA

57.496

4.785

 

905

 

 

 

1.761

61.425

222 DZ S VENAC

43.817

2.101

 

400

 

 

 

775

45.543

223 DZ SOPOT

19.569

1.072

 

205

 

 

7.711

1.559

26.998

224 DZ S GRAD

75.202

2.582

 

488

 

 

3.147

1.447

79.972

225 DZ ČUKARICA

93.012

8.004

 

1.492

 

 

 

2.886

99.622

226 SP B MLADENOVAC

22.687

1.807

71

932

12.104

1.110

 

493

38.218

227 SP B CEREB PARALIZA

29.350

231

 

224

 

1.097

 

 

30.902

228 NEONATOLOGIJA BGD

39.425

11.236

181

4.126

 

2.363

 

 

57.331

229 SVETI SAVA BGD

47.050

6.347

 

4.012

 

2.050

 

970

58.489

230 HMP BGD

126.170

2.181

 

270

 

 

 

 

128.621

231 GZ KOŽNO BGD

10.253

229

 

307

 

 

 

 

10.789

232 GZ GERONT

52.423

490

 

257

 

 

 

 

53.170

234 ATD BGD

32.953

1.306

 

862

 

 

 

 

35.121

235 NEFRO LAZAREVAC

16.340

321

221

915

23.227

504

 

113

41.415

236 ZZZ STUDENATA BGD

28.780

1.344

 

336

 

235

 

 

30.695

237 ZZZ MUP

23.321

723

 

215

 

 

5.667

1.560

28.366

239 PROTETIKA BGD

24.589

607

 

529

 

1.698

 

853

26.570

241 ZAVOD ZA BOL.ZAV.BGD

22.336

562

 

153

 

781

 

175

23.657

242 GOVORNA PATOL BGD

13.560

17

 

 

 

226

 

 

13.803

243 BANJICA BGD

101.817

16.109

4.898

76.503

 

4.731

 

2.249

201.809

244 LAZA LAZAREVIĆ BGD

76.228

6.193

 

743

 

4.212

 

2.726

84.650

245 KVB DEDINJE

125.220

38.071

6.408

177.952

 

3.929

 

776

350.804

246 MAJKA I DETE BGD

141.697

26.833

1.432

14.345

242

4.080

 

 

188.629

247 MENTALNO BGD

47.836

1.658

 

1.832

 

2.369

 

504

53.191

248 ONKOLOGIJA BGD

136.229

86.703

1.651

16.458

 

3.265

 

1.404

242.902

249 REUMATOLOGIJA BGD

37.064

2.646

 

530

 

2.621

 

776

42.085

252 RH ZOTOVIĆ BGD

42.435

716

 

1.715

 

2.782

 

1.125

46.523

252 NEUROPS DECE BGD

17.385

195

 

132

 

800

 

 

18.512

253 DEČ KL BGD

101.717

22.099

3.885

15.408

4.862

3.295

 

 

151.266

254 GAK

103.062

11.800

2.277

6.479

 

3.637

 

1.326

125.929

255 STOMATOLOGIJA BGD

44.132

1.383

506

5.224

 

762

 

 

52.007

256 KBC B KOSA

132.574

26.694

4.403

30.727

 

2.817

 

1.443

195.772

257 KBC D MIŠOVIĆ

162.972

21.386

2.207

15.178

5.831

3.969

 

1.935

209.608

258 KBC ZEMUN

158.639

19.041

3.143

24.413

17.948

5.104

 

2.614

225.674

259 KBC ZVEZDARA

230.960

28.766

4.150

19.661

58.347

6.356

 

3.304

344.936

260 KCS

1.203.647

352.199

83.439

352.112

59.669

65.304

 

13.279

2.103.091

261 AU BGD

 

 

 

 

 

 

902.631

135.881

766.750

Beograd

4.439.333

764.803

118.872

786.489

202.336

130.157

1.010.128

215.932

7.236.186

351 ZC GNJILANE

80.040

2.623

 

192

 

 

 

 

82.855

350 AU GNJILANE

7.427

 

 

 

 

 

7.408

 

14.835

Gnjilane

87.467

2.623

 

192

 

 

7.408

 

97.690

380 DZ GRAČANICA

111.566

1.557

 

269

 

 

3.370

 

116.762

381 DZ DONJA GUŠTERICA

62.656

785

 

230

 

 

1.917

 

65.588

382 DZ KOSOVO POLJE

30.973

705

 

192

 

 

1.354

 

33.224

383 DZ OBILIĆ

40.454

681

 

141

 

 

942

 

42.218

384 DZ ŠTRPCE

59.099

1.119

 

292

 

 

2.055

 

62.565

385 KBC PRIŠTINA

336.527

1.372

 

1.189

 

618

496

 

340.202

Gračanica

641.275

6.219

 

2.313

 

618

10.134

 

660.559

SVEGA

15.973.752

1.986.610

221.697

1.558.736

729.999

341.836

4.099.952

870.903

24.041.679