ODLUKA

O PRIHVATANJU PROJEKTA PRAĆENJA STANJA I PROGNOZE AEROPOLENA U NIŠU 2006-2008.

("Sl. list grada Niša", br. 13/2007)

Član 1

Grad Niš prihvata učešće u Projektu praćenje stanja i prognoze aeropolena u Nišu 2006-2008. godine, koji je u sklopu projekta JRP-SCOPES "Monitoring and forecasting airborne raweed pollenconcentrations in the South-Easter part of its European distribution" Br. IB 73A0-111034/1P.

Partneri grada u projektu su Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu i Klinički centar Niš.

Član 2

Obaveza Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu je da instalira mernu stanicu, analizira uzorke po međunarodnim standardima, pravovremeno i redovno dostavlja informacije o stanju i prognozu za aeroalergene polene.

Član 3

Klinički centar Niš obezbeđuje odgovarajuće mesto i tehničke uslove za instalaciju merne stanice i nesmetan pristup ovlašćenom licu za očitavanje podataka.

Član 4

Grad Niš je u obavezi da dobijene informacije o monitoringu aeropolena blagovremeno i na odgovarajući način prezentuje javnosti uz obavezno navođenje da merenje i prognozu aeropolena radi Laboratorija za palinologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Član 5

Grad Niš projekat finansira u iznosu od 400.000,00 dinara.

Sredstva za finansiranje ovog projekta za 2007. godinu obezbeđena su u budžetu grada Niša za 2007. godinu, pozicija 222, ekonomska klasifikacija 424 - specijalizovane usluge.

Član 6

Sredstvima iz prethodnog člana finansira se rad merne stanice u Nišu, kao i analize uzoraka i prognoze za aeroalergeni polen.

Sredstva se prenose Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu po ispostavljenim fakturama.

Član 7

Realizaciju ove odluke sprovešće Uprava za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine i Uprava za finansije.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Niša".