PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI I TEKUĆEG ODRŽAVANJA APOTEKARSKE USTANOVE "NOVI SAD" ZA 2007. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 10/2007)

I. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti i tekuće održavanje objekata Apotekarske ustanove "Novi Sad" (u daljem tekstu: Apotekarska ustanova) za 2007. godinu.

II. Za realizaciju ovog programa predviđena su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2007. godinu, u ukupnom iznosu od 20.000.000,00 dinara, za donacije i transfere ostalim nivoima vlasti, i to za:

- kapitalne donacije i transfere, u iznosu od 17.045.000,00 dinara, i

- tekuće donacije i transfere, u iznosu od 2.955.000,00 dinara.

III. Sredstva iz tačke II. alineja jedan ovog programa, raspoređuju se za investicione aktivnosti u iznosu od 17.045.000,00 dinara, i to za:

1. ugradnju alarmnog sistema u objektima u Begeču, Kaću, Kovilju, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Budisavi, Ledincima, Stepanovićevu, Bukovcu, Kisaču, Rumenki i Čeneju, u iznosu od 450.000,00 dinara,

2. rekonstrukciju elektroinstalacije, u objektima "Dr Miloje Danilović", "Eskulap", "Higija", "Liman" i u objektima u Kisaču i Sremskoj Kamenici, u iznosu od 760.000,00 dinara,

3. ugradnju fasadne stolarije i zaštitnih rešetki, u objektima "Sanitas", "Sajmište", "Zdravlje" i u objektima u Futogu, Kovilju i Petrovaradinu, u iznosu od 2.920.000,00 dinara,

4. adaptaciju poslovnih prostorija u objektu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, u iznosu od 5.000.000,00 dinara, i to za:

- izradu projektne dokumentacije,

- građevinsko-zanatske radove,

- stručni nadzor i tehnički pregled,

5. nabavku računara i računarske opreme, za zajedničku službu i objekte Apotekarske ustanove, u iznosu od 3.980.000,00 dinara,

6. nabavku nameštaja za opremanje objekata "Zdravlje", "Eskulap", "Liman" i objekata u Kaću, Sremskoj Kamenici i na Klisi, u iznosu od 2.435.000,00 dinara,

7. nabavku dostavnog vozila za prevoz lekova, u iznosu od 1.500.000,00 dinara.

IV. Sredstva iz tačke II. alineja dva ovog programa, raspoređuju se za tekuće održavanje objekata, u iznosu od 2.955.000,00 dinara, i to za:

1. krečenje fasada i prostorija u objektima "Prvi maj", "Zdravlje", "Telep", "Liman" i objektima u Kaću, Kovilju, Futogu, u Galenskoj laboratoriji i u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, u iznosu od 2.000.000,00 dinara,

2. godišnji pregled elektro i gromobranske instalacije, protivpožarne opreme i hidrantske mreže, alarmnog sistema, fiskalnih printera i GPRS terminala, u svim objektima Apotekarske ustanove, u iznosu od 955.000,00 dinara.

V. Za realizaciju aktivnosti iz tačke III. ovog programa, prenos sredstava vršiće se putem kapitalnih donacija i transfera, a za aktivnosti iz tačke IV. putem tekućih donacija i transfera, i to do iznosa sredstava planiranih ovim programom za kapitalne, odnosno tekuće donacije i transfere.

VI. Sredstva iz tačke II. ovog programa odobravaće se Apotekarskoj ustanovi, nakon sprovedenog postupka javne nabavke Apotekarske ustanove, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i priložene dokumentacije o sprovedenom postupku javne nabavke, a na osnovu dostavljenog zahteva za prenos sredstava sa dokumentacijom o ugovorenim, odnosno izvršenim radovima, nabavljenoj opremi, u skladu sa planom mesečnih kvota izvršenja budžeta.

VII. Apotekarska ustanova se obavezuje da će aktivnosti iz tač. III. i IV. biti izvedene kvalitetno, u skladu sa zakonom i standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, odnosno nabavku opreme i prevoznog sredstva.

VIII. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava za zdravstvo.

IX. Apotekarska ustanova podnosi Gradonačelniku Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima i dokumentacijom o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava, prema stvarno izvedenom obimu radova i nabavljenoj opremi i prevoznom sredstvu.

X. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".