ODLUKA

O POSTUPANJU U SKLADU SA PRAVILIMA ETIKE ZA PROFESIONALNE RAČUNOVOĐE

Na osnovu člana 54. stav 6. tačka 1) Zakona o računovodstvu i reviziji ("Službeni glasnik RS" br. 46/2006), čl. 17. stav 1. tačka 1. i 23. stav 1. tačka 1. Statuta Komore ovlašćenih revizora, Skupština Komore ovlašćenih revizora na drugoj redovnoj sednici održanoj 19.2.2007. godine, donosi Odluku o postupanju u skladu sa pravilima etike za profesionalne računovođe.

Preduzeća za reviziju, ovlašćeni revizori i ovlašćeni interni revizori, kod obavljanja poslova revizije u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji ("Službeni glasnik RS" br. 46/2006), dužni su da postupaju u skladu sa pravilima za primenu kodeksa etike za profesionalne računovođe, koja su sadržana u "Kodeks etike za profesionalne računovođe", priručnik izdat jula 1996. (izmene i dopune: januar 1998, novembar 2001, jun 2004), IFAC.

Ovlašćeni interni revizori kod obavljanja poslova interne revizije, pored Kodeksa iz stava 1. ovog člana, dužni su da primenjuju i da postupaju u skladu sa pravilima koja su sadržana u "Code of Ethics of The Internal Auditors".

Ova odluka, po dobijanju saglasnosti Ministarstva finansija, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja na internet stranici Komore.

Saglasnost Ministarstva finansija iz prethodnog stava, prilaže se uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.