ZAKLJUČAK
KOJIM SE PODRŽAVA INICIJATIVA LOKALNIH ELEKTRONSKIH MEDIJA ČIJI SU OSNIVAČI JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 7/2007)

I Podržava se inicijativa lokalnih elektronskih medija, čiji su osnivači matične jedinice lokalne samouprave, izražena u dokumentu nazvanom KRAGUJEVAČKA INICIJATIVA u integralnom tekstu, koji je sastavni deo ovog Zaključka.

II Ova podrška se zasniva se na interesu građana Kragujevca i Šumadije u sferi javnog informisanja, ispravno protumačenom od strane JP RTK u tekstu same KRAGUJEVAČKE INICIJATIVE, što je potvrdilo i Gradsko veće grada Kragujevca svojim Zaključkom donetim na sednici održanoj 21. marta 2007. godine.

III Istovremeno Skupština grada ovim Zaključkom podržava i novi odnos prema imovini lokalne samouprave koji je odmah po referendumskoj verifikaciji teksta novog Ustava Republike Srbije, inicirao Gradonačelnik grada Kragujevca svojim pismom predsednicima opština centralne Srbije od 31. oktobra 2006. godine, a koji je akceptiralo i Gradsko veće napred navedenim Zaključkom.

IV Obavezuje se stručna služba za poslove Skupštine grada da ovaj Zaključak u roku od 7 dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca" dostavi: Vladi RS, Narodnoj Skupštine RS, poslaničkim grupama u Narodnoj Skupštini RS, Skupštini AP Vojvodine, Izvršnom veću AP Vojvodine, Ministarstvu kulture i informisanja, Skupštinama opštine, odnosno Gradova koji su pokretači Inicijative, NUNS - u i UNS - u.

V Ovaj Zaključak objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".