REŠENJE

O NAČINU I POSTUPKU DODELE BUDŽETSKIH SREDSTAVA SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 19/2007)

I

Ovim rešenjem utvrđuje se način i postupak dodele sredstava Socijalno-ekonomskom savetu Grada Novog Sada, (u daljem tekstu: Socijalno-ekonomski savet), obezbeđenih u budžetu Grada Novog Sada, za njegov rad.

II

Socijalno-ekonomski savet koristi sredstva iz budžeta Grada Novog Sada na osnovu Godišnjeg programa rada i Finansijskog plana za naknade za rad članova Socijalno-ekonomskog saveta i stalnih i privremenih radnih tela i naknadu materijalnih troškova.

Finansijski plan Socijalno-ekonomskog saveta sadrži plan prihoda po izvorima prihoda i plan rashoda po namenama.

III

Socijalno-ekonomski savet predlog godišnjeg programa rada i predlog godišnjeg finansijskog plana dostavlja Gradskoj upravi za privredu (u daljem tekstu: Gradska uprava). U skladu sa utvrđenim rokovima za dostavljanje predloga finansijskih planova direktnih korisnika budžeta Grada Novog Sada.

IV

Nakon usvajanja budžeta Grada Novog Sada, Socijalno-ekonomski savet donosi Finansijski plan, usklađen sa budžetom.

V

Sredstva iz budžeta Grada Novog Sada Socijalno-ekonomskom savetu prenosiće se na osnovu zahteva za dodelu sredstava koji se dostavlja Gradskoj upravi.

Gradska uprava na osnovu zahteva iz stava 1. ove tačke, priprema predlog za dodelu sredstava u skladu sa uputstvom za izvršenje budžeta.

U slučaju da se budžet ne ostvaruje u planiranom iznosu, sredstva će se prenositi srazmerno ostvarenim prihodima budžeta.

VI

Socijalno-ekonomski savet je obavezan da Gradskoj upravi za privredu podnosi tromesečne izveštaje o utrošku sredstava.

VII

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".