ODLUKA

O IZRADI PLANA GENERALNE REGULACIJE MREŽE STANICA ZA SNABDEVANJE GORIVOM

("Sl. list grada Beograda", br. 15/2007)

Član 1

Pristupa se izradi plana generalne regulacije mreže stanica za snabdevanje gorivom (u daljem tekstu: plan generalne regulacije).

Član 2

Granicom plana generalne regulacije obuhvaćeno je područje deset gradskih opština (Stari grad, Vračar, Palilula, Savski venac, Voždovac, Čukarica, Rakovica, Zvezdara, Zemun i Novi Beograd), u skladu sa Programom.

Član 3

Planom generalne regulacije razradiće se područje deset gradskih opština navedenih u članu 2. odluke, u skladu sa uslovljenostima datim Generalnim planom Beograda 2021. ("Službeni list grada Beograda", br. 27/03 i 25/05) i Regionalnim prostornim planom administrativnog područja grada Beograda ("Službeni list grada Beograda", broj 10/04).

Član 4

Plan generalne regulacije moguće je donositi fazno, na način kako je definisano Programom.

Član 5

Plan generalne regulacije predstavljaće planski i pravni osnov za izradu planova detaljne regulacije, urbanističkih projekata i izdavanje izvoda iz plana i odobrenja za izgradnju.

Član 6

Za potrebe izrade Plana generalne regulacije pristupa se izradi strateške procene uticaja planiranih namena na životnu sredinu na osnovu Rešenja o pristupanju izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu, koje je sastavni deo ove odluke.

Član 7

Nacrt plana generalne regulacije biće izložen na javni uvid. Podaci o načinu izlaganja nacrta plana na javni uvid i trajanju javnog uvida, oglasiće se u dnevnim sredstvima informisanja i u informatavnim glasilima deset gradskih opština: Stari grad, Vračar, Palilula, Savski venac, Voždovac, Čukarica, Rakovica, Zvezdara, Zemun i Novi Beograd.

Nacrt plana generalne regulacije dostaviće se na mišljenje deset gradskih opština: Stari grad, Vračar, Palilula, Savski venac, Voždovac, Čukarica, Rakovica, Zvezdara, Zemun i Novi Beograd.

Član 8

Za nosioca izrade plana generalne regulacije određuje se JUP "Urbanistički zavod Beograda", Palmotićeva 30.

Član 9

Nosilac izrade plana generalne regulacije dužan je da isti izradi u roku od pet meseci od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 10

Sredstva za izradu plana generalne regulacije obezbediće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Njegoševa 84.

Član 11

Elaborat plana generalne regulacije izradiće se u tri primerka originala u analognom i digitalnom obliku, koji će se po overi čuvati kod Skupštine grada Beograda kao donosioca plana, Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove i Republičkog geodetskog zavoda i jedan primerak originala u digitalnom obliku za potrebe Ministarstva za kapitalne investicije i (sedamnaest) primeraka kopija u analognom i digitalnom obliku, koji će se po overi čuvati kod Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove (pet kopija), JUP Urbanistički zavod Beograda, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i deset gradskih opština: Stari grad, Vračar, Palilula, Savski venac, Voždovac, Čukarica, Rakovica, Zvezdara, Zemun i Novi Beograd (po jedna kopija).

Član 12

Sastavni deo ove odluke je Program za izradu urbanističkog plana mreže stanica za snabdevanje gorivom, koji je izradio JUP "Urbanistički zavod Beograda", aprila 2007. godine.

Član 13

Obaveštenje o donošenju ove odluke o izradi plana generalne regulacije oglasiće se u sredstvima dnevnog informisanja i u informativnim glasilima deset gradskih opština: Stari grad, Vračar, Palilula, Savski venac, Voždovac, Čukarica, Rakovica, Zvezdara, Zemun i Novi Beograd.

Član 14

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".

Napomene

Program za izradu urbanističkog plana mreže stanica za snabdevanje gorivom, koji je izradio JUP "Urbanistički zavod Beograda", aprila 2007. godine, koji je sastavni deo ove Odluke, nije objavljen u "Sl. listu grada Beograda", br. 15/2007 od 16. maja 2007. godine.