REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA ZAŠTITE, UREĐENJA I KORIŠĆENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U 2007. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 15/2007)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2007. godini, obim sredstava za sprovođenje ovog Programa, kao i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I sastavni je deo ovog Rešenja.

III

Ovo rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
ZAŠTITE, UREĐENJA I KORIŠĆENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2007. GODINI

I

Na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine planirani su sledeći radovi na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta u 2007. godini:

R. br.

VRSTA RADOVA

IZVOR FINANSIRANJA

učešće budžeta AP Vojvodine
(%)

učešće korisnika sredstava
(%)

sredstva od prodaje subjekata privatizacije sa teritorije AP Vojvodine

prihodi iz budžeta

Prihod od zakupa polj. zemljišta u državnoj svojini
(din.)

subvencije
(din.)

specijalizovane usluge
(din.)

Uređenje poljoprivrednog zemljišta

1.

Realizacija postupaka komasacije

8.017.854,41

 

 

55

45

Zaštita poljoprivrednog zemljišta

2.

Kontrola plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta

25.476.500,00

3.523.500,00

 

100

0

Studijsko-istraživački radovi

3.

"Novi tehnološki postupak za upravljanje namenom poljoprivrednih površina u AP Vojvodini - uređenje zemljišne teritorije zasnovano na savremenim geoinformacionim tehnologijama i sistemima"

 

 

5.500.000,00

100

0

4.

"Novi tehnološki postupak za upravljanje namenom poljoprivrednih površina u AP Vojvodini - primena geoinformacionih tehnologija i sistema u uređenju zemljišne teritorije sa ciljem upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom i korišćenja poljoprivrednih površina"

 

 

9.500.000,00

100

0

Ukupno

33.494.354,41

3.523.500,00

15.000.000,00

 

 

II

Korisnici sredstava iz tačke I podtačke 1 su konkursom odabrane opštine sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Radovi iz tačke I podtačke 1. biće finansirani na području, konkursom odabranih katastarskih opština sa teritorije AP Vojvodine sa 55% od potrebnih sredstava. Preostala sredstva (45%) će biti obezbeđena od strane korisnika sredstava.

Aktivnosti na realizaciji tačke I podtačka 3. i 4. ugovaraju se sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada za potrebe Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

III

Radove iz tačke I podtačka 2. vrše Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i poljoprivredne stručne službe sa teritorije AP Vojvodine koje imaju ovlašćenje od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Radovi iz tačke I podtačka 2. vršiće se na zemljištu od I do V katastarske klase, na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine na parcelama čiji je vlasnik odnosno korisnik fizičko lice koje je stručnoj službi podnelo zahtev za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Troškovi kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta iznose 1.450,00 dinara po uzorku sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.

IV

Radovi iz tačke I podtačka 1. biće finansirani sredstvima od prodaje subjekata privatizacije sa teritorije AP Vojvodine.

Radovi iz tačke I podtačka 2. u obimu od 20.000 uzoraka u celosti će biti finansirani sredstvima od prodaje subjekata privatizacije sa teritorije AP Vojvodine i prihoda iz budžeta; sa pozicije za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta i pozicije specijalizovane usluge.

Radovi iz tačke I podtačke 3. i 4. u celosti će biti finansirani iz prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

V

Dinamika izvođenja radova je uslovljena vrstom radova i sezonskim karakterom radova.

VI

Finansiranje radova iz tačke I ovog programa vršiće se prema dinamici priliva sredstava predviđenih za te namene.