REŠENJE
O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2007. GODINI POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT I OMLADINU, U CILJU IZGRADNJE SPORTSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 19/2007)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava ostvarenih iz prihoda od privatizacije u 2007. godini Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u cilju izgradnje sportskih objekata na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, obim sredstava i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PROGRAM
RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE U 2007. GODINI U CILJU IZGRADNJE SPORTSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

I

Cilj Programa je izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih otvorenih sportskih igrališta u opštinama AP Vojvodine radi stvaranja i poboljšanja uslova za bavljenjem sportom i rekreacijom stanovništva u AP Vojvodini.

Raspored i korišćenje sredstava ostvarenih od prihoda od privatizacije u 2007. godini u AP Vojvodini odnosi se na izgradnju ili rekonstrukciju pet različitih tipova otvorenih sportskih igrališta, i to:

TIP 1: Otvoreno igralište za košarku i odbojku od sintetičkih materijala;

TIP 2: Otvoreno betonsko igralište za mali fudbal i rukomet;

TIP 3: Igralište za odbojku na pesku;

TIP 4: Trim staza;

TIP 5: Dečije sportsko igralište.

Vrednost pojedinačnog ulaganja u različite tipove igrališta, iznose:

za TIP 1: do 2.900.000,00 dinara

za TIP 2: do 1.500.000,00 dinara

za TIP 3: do 1.200.000,00 dinara

za TIP 4: do 1.000.000,00 dinara

za TIP 5: do 1.000.000,00 dinara

Raspored sredstava za realizaciju ovog projekta, kao i utvrđivanje lokacije i tip terena, vršiće Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa vaspitno obrazovnim ustanovama i jedinicama lokalne samouprave, poštujući sledeće kriterijume:

- realne potrebe stanovništva, potencijalnih korisnika za određenim tipom igrališta;

- zastupljenost određenih sportova čiji se sadržaji mogu realizovati na određenom tipu igrališta;

- postojanje neophodne infrastrukture;

- spremnost lokalne sredine da sa svoje strane učestvuje u pripremnim radnjama radi realizacije ovog projekta;

- dostupnost korišćenja sportskog igrališta.

II

Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2007. godinu ("Službeni list APV", br. 6/07, 9/07 - ispr. i 16/07) u okviru razdela 14 - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, funkcionalna klasifikacija 810 - Usluge rekreacije i sporta, planirana su sredstva iz izvora finansiranja 12 04 - Primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - prihodi od privatizacije, predviđena za investiciona ulaganja u sportsku infrastrukturu, sanaciju i rekonstrukciju sportskih objekata i objekata u kojima se realizuju programi za mlade, na ekonomskoj klasifikaciji:

463 - Transferi ostalim nivoima vlasti

200.000.000,00 dinara

UKUPNO

200.000.000,00 dinara

III

Realizacija Programa vršiće se iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.