ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE PREDLOGA ZA DODELU POSEBNIH PRIZNANJA UMETNICIMA ZA VRHUNSKI DOPRINOS NACIONALNOJ KULTURI U REPUBLICI SRBIJI

("Sl. glasnik RS", br. 104/2007)

1. Obrazuje se Komisija za utvrđivanje predloga za dodelu posebnih priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi u Republici Srbiji (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadaci Komisije su: razmatranje predloga umetničkih udruženja, ustanova kulture, drugih pravnih i fizičkih lica za dodelu posebnih priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi u Republici Srbiji; utvrđivanje ispunjenosti opštih uslova i kriterijuma iz čl. 3. i 4. Uredbe o dodeli posebnih priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi u Republici Srbiji; utvrđivanje predloga korisnika posebnih priznanja na osnovu javnog poziva koji upućuje ministar kulture u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu Uredbe o dodeli posebnih priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi u Republici Srbiji.

3. U Komisiju se imenuju:

1) za predsednika:

- Mihajlo Pantić, književnik

2) za članove:

- Zoran Cvijanović, glumac;

- Svetomir Radović, vajar;

- Milan Gutović, dramski umetnik, predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije;

- Ljiljana Mićović, slikar, član ULUS-a;

- Dragan Dragojlović, književnik, upravnik Zadužbine Ive Andrića;

- dr Branka Radović, muzikolog;

- Drinka Gojković, književni prevodilac, član UKPS-a;

- Dragan Srećkov, viši savetnik u Sektoru kulture u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i kulturu.

4. Stručnu i administrativno-tehničku potporu Komisiji pruža Ministarstvo kulture.

5. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za utvrđivanje predloga za dodelu nacionalnih penzija istaknutim umetnicima ("Službeni glasnik RS", broj 96/06).

6. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".