REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PROGRAMA RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA U 2007. GODINI OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE ZA REALIZACIJU PROJEKTA AERO-FOTO SNIMANJA HELIKOPTEROM TURISTIČKIH DESTINACIJA SA KOMPJUTERSKOM OBRADOM PODATAKA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 20/2007)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program rasporeda i korišćenja sredstava u 2007. godini ostvarenih iz prihoda od privatizacije za realizaciju projekta aero-foto snimanja helikopterom turističkih destinacija sa kompjuterskom obradom podataka na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i način njihovog raspoređivanja i korišćenja.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

PROGRAM RASPOREDA I KORIŠĆENJA SREDSTAVA U 2007. GODINI
OSTVARENIH IZ PRIHODA OD PRIVATIZACIJE ZA REALIZACIJU PROJEKTA AERO-FOTO SNIMANJA HELIKOPTEROM TURISTIČKIH DESTINACIJA SA KOMPJUTERSKOM OBRADOM PODATAKA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

I

Ovim Programom predviđen je raspored korišćenja sredstava Pokrajinskog sekretarijata za privredu iz prihoda od privatizacije u 2007. godini, namenjenih razvoju turizma i unapređenju menadžmenta turističkih destinacija u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Cilj Programa je realizacija Projekta aero-foto snimanja helikopterom turističkih destinacija sa kompjuterskom obradom podataka na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, čime će se stvoriti uslovi za unapređenje menadžmenta turističkih destinacija kao i prihvata i boravka turista u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, posebno u oblasti podizanja kvaliteta turističke ponude na turističkim destinacijama. imajući u vidu potrebe lokalnih samouprava i regiona u celini.

Realizacijom ovog Programa obezbediće se uslovi za brži razvoj turizma, intenzivniju promociju turističkih destinacija i lakšu komunikaciju Vojvodine na turističkom tržištu, kako u okviru regiona tako i sa susednim zemljama.

Sredstva za ovaj Program planirana su Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2007. godinu u okviru razdela 04 - Pokrajinski sekretarijat za privredu, pozicija 61, ekonomska klasifikacija 424 - Specijalizovane usluge, 4249 - Ostale specijalizovane usluge, izvor finansiranja 12 04 - Primanja od otplate datih kredita i prodaje finansijske imovine - Prihodi od privatizacije, u iznosu od 10.000.000,00 dinara.

Ukupno potrebna sredstva iznose 10.000.000,00 dinara sa uračunatim PDV-om.

II

Sredstva iz tačke I ovog Programa koristiće se za:

FINANSIRANJE PROJEKTA "AERO-FOTO SNIMANJA HELIKOPTEROM TURISTIČKIH DESTINACIJA SA KOMPJUTERSKOM OBRADOM PODATAKA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE"

1. Turistički prostori koje treba snimiti:

- Reka Dunav (Koridor 7), reka Tisa i reka Sava

- Zaštićena prirodna dobra (rezervati prirode): Kopačevski rit (Sombor-Apatin), Koviljski rit, Obedska bara, Carska bara, Bara Zasavica. Jegrička i dr.

- Nacionalni park "Fruška gora"

- Lovišta

- Jezera: Fruškogorska jezera, Palić, Belocrkvanska jezera i dr.

- Ostale reke i kanali (uređena i neuređena kupališta i ostale zanimljive tačke za odmor i rekreaciju, uključujući i ribolov)

- Kulturno-istorijske destinacije manastiri i dr.

- Banje

- Lokacije sa dobrim restoranima, uključujući i vinski turizam (vinski dvorac u Hajdukovu kod Subotice, selo Gudurica kod Vršca, vinski podrum u Sremskim Karlovcima i dr).

- Ugostiteljski objekti za smeštaj turista (hoteli, moteli, pansioni, turistički apartmani, kampovi i dr.)

- Fotografije zanimljivih lokacija u većim centrima Autonomne Pokrajine Vojvodine

- Fotografije lokacija turističkih, kulturnih, muzičkih manifestacija (Egzit i dr),

- Ostale lokacije od interesa za turizam Autonomne Pokrajine Vojvodine.

2. Metod snimanja: potrebno je aero-foto snimanje, kompjuterska obrada podataka i izrada pojedinačnih fotografija najzanimljivijih tačaka određene lokacije.

3. Vreme snimanja: novembar-decembar 2007. godine.

III

Odluku o dodeli sredstava za realizaciju projekta aero-foto snimanja helikopterom turističkih destinacija sa kompjuterskom obradom podataka na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine doneće Pokrajinski sekretar za privredu, na osnovu Javnog poziva u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Pokrajinski sekretar za privredu zaključiće Ugovor o realizaciji projekta aero-foto snimanja helikopterom turističkih destinacija sa kompjuterskom obradom podataka na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine sa davaocem usluge, kojim će se regulisati sva međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

IV

Isplata sredstava za realizaciju Programa vršiće se na teret sredstava Pokrajinskog sekretarijata za privredu.