ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOORDINACIONE GRUPE ZA RAD NA IMPLEMENTACIJI PRIORITETNIH PROGRAMA PRIVREDNOG RAZVOJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 20/2007)

Član 1

Obrazuje se Koordinaciona grupa za rad na implementaciji 14 prioritetnih programa iz Programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine, za period 2004 - 2009. godine (u daljem tekstu: Koordinaciona grupa), kao povremeno radno telo Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Izvršno veće).

Član 2

Koordinaciona grupa:

- koordinira aktivnosti na implementaciji 14 prioritetnih programa iz Programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine,

- donosi operativne odluke, čija je primena obavezujuća u procesu implementacije programa privrednog razvoja,

- donosi strateške odluke u vezi sa planiranjem, upravljanjem, monitoringom i procenom u cilju realizacije Projekta Strateško partnerstvo za podršku Programu privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine, Sporazuma o dodeli sredstava broj: 8106-00/2007, između Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine i Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine, sa jedne strane i Austrijske agencije za razvoj sa sedištem u Zelinkagasse 2 1010 Beč sa druge strane i Ugovora o uslugama broj: 8106-00/2007, između Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine i Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine, sa jedne strane i Agencije za evropske integracije i ekonomski razvoj (AEI); Himmelpfortgasse 4-8,1015 Beč, sa druge strane,

- postupa u skladu sa Odlukom o utvrđivanju liste programa za realizaciju prioriteta iz Programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine za period 2004 - 2009. godine ("Službeni list APV", broj 10/04 i 4/07),

- ima pravo i obavezu iniciranja i predlaganja odluka Izvršnom veću, vezanih za implementaciju prioritetnih programa iz Programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 3

Koordinaciona grupa ima predsednika i 10 članova.

U Koordinacionu grupu se imenuju:

Predsednik: Mr BOJAN PAJTIĆ, predsednik Izvršnog veća,

Članovi: Dr TIHOMIR SIMIĆ, potpredsednik Izvršnog veća,

Prof. dr DRAGOSLAV PETROVIĆ, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj,

SINIŠA LAZIĆ, pokrajinski sekretar za privredu,

DANIEL PETROVIĆ, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo,

IŠTVAN PASTOR, pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća,

DRAGAN SURDUČKI, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine,

MIROSLAV VASIN, pomoćnik pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova,

PREDRAG NOVIKOV, direktor Kancelarije za evropske poslove,

DIJANA BENKA ROSIĆ, direktor Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine i

HANS-JOERG HUMMER, direktor Kancelarije za tehničku saradnju, Ambasada Republike Austrije - predstavnik davaoca sredstava.

Član 4

Za obavljanje poslova iz člana 2. ove Odluke, predsedniku i članovima Koordinacione grupe ne pripada naknada (putni troškovi, dnevnice, itd).

Član 5

Na rad Koordinacione grupe shodno se primenjuju odredbe Poslovnika Izvršnog veća o načinu rada stalnih radnih tela Izvršnog veća.

Izuzetno, kada Koordinaciona grupa donosi strateške odluke u vezi sa Projektom Strateško partnerstvo za podršku Programu privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Projekat), odluke se donose jednoglasno, s tim da su pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine i direktor Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine, članovi bez prava glasa.

Koordinaciona grupa se, shodno odredbama Projekta iz stava 2. ovog člana, sastaje najmanje jednom u tri meseca.

Član 6

Stručne i administrativno-tehničke poslove za Koordinacionu grupu obavlja Stručna služba za realizaciju programa privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 7

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o obrazovanju Koordinacione grupe za rad na pripremi implementacije Plana privrednog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Sl. list APV", broj: 1/04, 6/05 i 15/05).

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".