ODLUKA

O PRIHVATANJU UČEŠĆA U PROJEKTU "REHABILITACIJA LOKALNOG SISTEMA GREJANJA U SRBIJI - FAZA III"

("Sl. list grada Niša", br. 76/2007)

Član 1

Grad Niš prihvata učešće u projektu "Rehabilitacija lokalnog sistema grejanja u Srbiji - faza III", koji finansira KfW sredstvima od 20.000.000,00 evra i Republika Srbija, bespovratnim sredstvima iz budžeta od 5.500.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Grad Niš je saglasan da se JKP "Gradska toplana" kao korisnik sredstava kredita definisanih Sporazumom između KfW i Republike Srbije uključi u projekat "Rehabilitacija lokalnog sistema grejanja u Srbiji - faza III".

Implementator projekta je Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije.

Član 2

Grad Niš je saglasan da se JKP "Gradska toplana" kreditno zaduži za realizaciju projekta "Rehabilitacija lokalnog sistema grejanja u Srbiji - faza III" u iznosu od 3.280.000,00 evra i potpiše ugovor o realizaciji Projekta, pod sledećim uslovima određenim Sporazumom:

- rok otplate 12,5 godina,

- godišnja kamatna stopa 2,00%,

- grejs period 2,5 godine,

- kamata se plaća polugodišnje, 15. jula i 15. decembra,

- kredit se otplaćuje u 20 jednakih polugodišnjih rata.

Član 3

Grad Niš prihvata obavezu da će u slučaju nemogućnosti Toplane da finansira montažu opreme, tehnološku instalaciju, puštanje u rad i probni rad (osim za specifične radove čije će finansiranje po tenderu biti obezbeđeno iz sredstava kredita ili bespovratnih sredstava), obezbediti za to potrebna sredstva.

Član 4

Grad Niš je saglasan da JKP "Gradska toplana" u okviru ovog Projekta koristi bespovratna sredstva iz budžeta Republike Srbije u iznosu od 839.851,00 evra i potpiše ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije.

Član 5

Grad Niš i JKP "Gradska toplana" će u grejnoj sezoni 2009/2010. godine započeti primenu Tarifnog sistema i sistema naplate koji će biti bazirani na potrošnji toplotne energije, prema akcionom planu, koji će biti usaglašen između grada Niša, Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije i KfW-a.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Niša".