PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI I TEKUĆEG ODRŽAVANJA APOTEKE NOVI SAD ZA 2007. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 10/2007 i 44/2007)

I. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti i tekuće održavanje objekata Apoteke Novi Sad (u daljem tekstu: Apoteka) za 2007. godinu.

II. Za realizaciju ovog programa predviđena su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2007. godinu, u ukupnom iznosu od 20.000.000,00 dinara, za donacije i transfere ostalim nivoima vlasti, i to za:

- kapitalne donacije i transfere, u iznosu od 17.045.000,00 dinara, i

- tekuće donacije i transfere, u iznosu od 2.955.000,00 dinara.

III. Sredstva iz tačke II. alineja jedan ovog programa, raspoređuju se za investicione aktivnosti u iznosu od 17.045.000,00 dinara, za:

1. ugradnju alarmnog sistema u organizacionim jedinicama Apoteke: "Begeč", "Kać", "Kovilj", "Petrovaradin", "Sremska Kamenica", "Budisava", "Ledinci", "Stepanovićevo", "Bukovac", "Kisač", "Rumenka", "Čenej", "Šangaj", "Matica" i "Liman-aneks", u iznosu od 450.000,00 dinara;

2. rekonstrukciju elektroinstalacije u organizacionim jedinicama Apoteke: "Dr Miloje Danilović", "Eskulap", "Higija", "Liman", "Telep", "Kisač", "Sremska Kamenica" i "Petrovaradin", u iznosu od 760.000,00 dinara, i to za:

- izradu projektne dokumentacije,

- građevinsko-zanatske radove, i

- stručni nadzor i tehnički pregled;

3. ugradnju fasadne stolarije i zaštitnih metalnih rešetki u organizacionim jedinicama Apoteke: "Sanitas", "Sajmište", "Zdravlje", "Liman-aneks", "Futog", "Kovilj" i "Petrovaradin", u iznosu od 2.650.000,00 dinara, i to za:

- izradu projektne dokumentacije,

- građevinsko-zanatske radove, i

- stručni nadzor i tehnički pregled;

4. adaptaciju poslovnih prostorija u organizacionim jedinicama Apoteke: "Matica" i "Liman-aneks", u iznosu od 2.320.000,00 dinara, i to za:

- izradu projektne dokumentacije,

- građevinsko-zanatske radove, i

- stručni nadzor i tehnički pregled;

5. Ugradnju svetlećih oznaka za organizacione jedinice Apoteke:

"Bulevar", "1. maj", "Telep", "Dr Miloje Danilović", "Sanitas", "Zdravlje", "Galenius", "Fruška gora", "Hipokrat", "Matica", "Liman", "Klisa", "Čenej", "Petrovaradin", "Sremska Kamenica", "Veternik", "Kać", "Kovilj", "Kisač", "Rumenka", "Bukovac", "Begeč", "Ledinci", "Budisava", "Stepanovićevo" i "Šangaj", i ugradnju natpisnih tabli na svim organizacionim jedinicama Apoteke, u iznosu od 2.950.000,00 dinara;

6. nabavku računara i računarske opreme za Službu za pravne, ekonomsko-finansijske, tehničke i druge slične poslove Apoteke Novi Sad i sve organizacione jedinice Apoteke, u iznosu od 3.980.000,00 dinara;

7. nabavku nameštaja za opremanje organizacionih jedinica Apoteke: "Zdravlje", "Eskulap", "Liman", "Matica", "Liman-aneks", "Dr Miloje Danilović", "Telep", "Sremska Kamenica", "Futog", "Kać" i "Klisa", kao i za Službu za pravne, ekonomsko-finansijske, tehničke i druge slične poslove Apoteke Novi Sad, u iznosu od 2.635.000,00 dinara; i

8. nabavku dostavnog vozila za prevoz lekova, u ukupnom iznosu od 1.300.000,00 dinara.

IV. Sredstva iz tačke II. alineja dva ovog programa, raspoređuju se za tekuće održavanje organizacionih jedinica Apoteke, u ukupnom iznosu od 2.955.000,00 dinara, za:

1. uređenje fasada i krečenje organizacionih jedinica Apoteke: "1. maj", "Zdravlje", "Telep", "Kać", "Futog", "Petrovaradin", "Kisač", "Liman", "Liman-aneks", "Matica", "Higija", "Kovilj" i "Sremska Kamenica", u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 dinara, i to za:

- izradu projektne dokumentacije,

- građevinsko-zanatske radove, i

- stručni nadzor i tehnički pregled;

2. godišnji pregled sistema i održavanje opreme, u svim organizacionim jedinicama Apoteke, u ukupnom iznosu od 955.000,00 dinara, i to za:

- elektro i gromobranske instalacije, svetleće reklame, panične rasvete, mobilne aparate za protivpožarnu zaštitu i hidrantske mreže,

- fiskalne printere i GPRS terminale (elektronske registar-kase sa fiskalnom memorijom),

- sisteme za protivprovalnu zaštitu i automatsku dojavu požara sa nadzorom,

- klima uređaje, i

- gasne kotlove sa instalacijama;

V. Za realizaciju aktivnosti iz tačke III. ovog programa, prenos sredstava vršiće se putem kapitalnih donacija i transfera, a za aktivnosti iz tačke IV. putem tekućih donacija i transfera, i to do iznosa sredstava planiranih ovim programom za kapitalne, odnosno tekuće donacije i transfere.

VI. Sredstva iz tačke II. ovog programa odobravaće se Apoteci, nakon sprovedenog postupka javne nabavke Apoteke, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i priložene dokumentacije o sprovedenom postupku javne nabavke, a na osnovu dostavljenog zahteva za prenos sredstava sa dokumentacijom o ugovorenim, odnosno izvršenim radovima, nabavljenoj opremi, u skladu sa planom mesečnih kvota izvršenja budžeta.

VII. Apoteka se obavezuje da će aktivnosti iz tač. III. i IV. biti izvedene kvalitetno, u skladu sa zakonom i standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, odnosno nabavku opreme i prevoznog sredstva.

VIII. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava za zdravstvo.

IX. Apoteka podnosi Gradonačelniku Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima i dokumentacijom o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava, prema stvarno izvedenom obimu radova i nabavljenoj opremi i prevoznom sredstvu.

X. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".