ODLUKAO ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PLAĆA POSEBNA DAŽBINA PRI UVOZU I IZNOSU POSEBNE DAŽBINE("Sl. glasnik RS", br. 126/2007) |
1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se po jedinici proizvoda, i to za:
Tarifna oznaka |
Naimenovanje |
Iznos din/kg/l |
|
Za uvoz iz EU |
Osim za uvoz iz EU |
||
1 |
2 |
3 |
|
0102 |
Žive životinje, vrste goveda: |
|
|
0102 90 |
- Ostalo: |
|
|
|
- - domaće vrste: |
|
|
0102 90 05 00 |
- - - mase ne preko 80 kg |
15,00 |
15,00 |
|
- - - mase preko 80 kg, ali ne preko 160 kg: |
|
|
0102 90 21 00 |
- - - - za klanje |
14,00 |
14,00 |
|
- - - mase preko 160 kg, ali ne preko 300 kg: |
|
|
0102 90 41 00 |
- - - - za klanje |
13,00 |
13,00 |
|
- - - mase preko 300 kg: |
|
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0102 90 71 00 |
- - - - - za klanje |
12,00 |
12,00 |
0103 |
Svinje, žive: |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0103 91 |
- - mase ne preko 50 kg: |
|
|
0103 91 10 00 |
- - - domaće vrste |
15,00 |
15,00 |
0103 92 |
- - mase 50 kg ili veće: |
|
|
|
- - - domaće vrste: |
|
|
0103 92 11 00 |
- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće |
12,00 |
12,00 |
0103 92 19 00 |
- - - - ostale |
12,00 |
12,00 |
0104 |
Ovce i koze, žive: |
|
|
0104 10 |
- Ovce: |
|
|
|
- - ostale: |
|
|
0104 10 30 00 |
- - - jagnjad (do jedne godine starosti) |
14,00 |
14,00 |
0104 10 80 00 |
- - - ostale |
12,00 |
12,00 |
0105 |
Živina domaća, živa (kokoške vrste Gallus domesticus, patke, guske, ćurke i biserke): |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0105 94 00 00 |
- - kokoške vrste Gallus domesticus |
- |
14,00 |
0201 |
Meso goveđe, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0201 10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0201 10 00 10 |
- - teleći |
22,00 |
44,00 |
0201 10 00 20 |
- - juneći |
20,00 |
40,00 |
0201 10 00 90 |
- - ostali |
15,00 |
30,00 |
0201 20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0201 20 20 10 |
- - - teleće |
22,00 |
44,00 |
0201 20 20 20 |
- - - juneće |
20,00 |
40,00 |
0201 20 20 90 |
- - - ostale |
15,00 |
30,00 |
|
- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201 20 30 10 |
- - - teleće |
13,00 |
26,00 |
0201 20 30 20 |
- - - juneće |
15,00 |
30,00 |
0201 20 30 90 |
- - - ostalo |
13,00 |
26,00 |
|
- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201 20 50 10 |
- - - teleće |
15,00 |
30,00 |
0201 20 50 20 |
- - - juneće |
20,00 |
40,00 |
0201 20 50 90 |
- - - ostale |
15,00 |
30,00 |
|
- - ostalo: |
|
|
0201 20 90 10 |
- - - teleće |
13,00 |
26,00 |
0201 20 90 20 |
- - - juneće |
15,00 |
30,00 |
0201 20 90 90 |
- - - ostalo |
13,00 |
26,00 |
0201 30 |
- Bez kostiju: |
|
|
0201 30 00 10 |
- - teleće |
25,00 |
50,00 |
0201 30 00 20 |
- - juneće |
22,00 |
44,00 |
0201 30 00 90 |
- - ostalo |
18,00 |
36,00 |
0202 |
Meso, goveđe, smrznuto: |
|
|
0202 10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0202 10 00 10 |
- - teleći |
18,00 |
36,00 |
0202 10 00 20 |
- - juneći |
15,00 |
30,00 |
0202 10 00 90 |
- - ostali |
15,00 |
30,00 |
0202 20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0202 20 10 10 |
- - - teleće |
18,00 |
36,00 |
0202 20 10 20 |
- - - juneće |
15,00 |
30,00 |
0202 20 10 90 |
- - - ostale |
15,00 |
30,00 |
|
- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202 20 30 10 |
- - - teleće |
18,00 |
36,00 |
0202 20 30 20 |
- - - juneće |
15,00 |
30,00 |
0202 20 30 90 |
- - - ostale |
15,00 |
30,00 |
|
- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202 20 50 10 |
- - - teleće |
18,00 |
36,00 |
0202 20 50 20 |
- - - juneće |
15,00 |
30,00 |
0202 20 50 90 |
- - - ostale |
15,00 |
30,00 |
|
- - ostalo: |
|
|
0202 20 90 10 |
- - - teleće |
18,00 |
36,00 |
0202 20 90 20 |
- - - juneće |
15,00 |
30,00 |
0202 20 90 90 |
- - - ostalo |
15,00 |
30,00 |
0202 30 |
- Bez kostiju: |
|
|
|
- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednom od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugom od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu: |
|
|
0202 30 10 10 |
- - - teleće |
20,00 |
40,00 |
0202 30 10 20 |
- - - juneće |
18,00 |
36,00 |
0202 30 10 90 |
- - - ostale |
17,50 |
35,00 |
|
- - delovi prednje četvrti, sečene ("crop, chuck and blade") i grudi: |
|
|
0202 30 50 10 |
- - - teleći |
20,00 |
40,00 |
0202 30 50 20 |
- - - juneći |
18,00 |
36,00 |
0202 30 50 90 |
- - - ostali |
17,50 |
35,00 |
|
- - ostalo: |
|
|
0202 30 90 10 |
- - - teleće |
20,00 |
40,00 |
0202 30 90 20 |
- - - juneće |
18,00 |
36,00 |
0202 30 90 90 |
- - - ostalo |
12,50 |
25,00 |
0203 |
Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
|
- Sveže ili rashlađeno: |
|
|
0203 11 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203 11 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
42,00 |
42,00 |
0203 11 90 00 |
- - - ostalo |
32,00 |
32,00 |
0203 12 |
- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 12 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
44,00 |
44,00 |
0203 12 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
36,00 |
36,00 |
0203 12 90 00 |
- - - ostalo |
32,00 |
32,00 |
0203 19 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 19 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
35,00 |
35,00 |
0203 19 13 00 |
- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima |
35,00 |
35,00 |
0203 19 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
25,00 |
25,00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203 19 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
40,00 |
40,00 |
0203 19 59 00 |
- - - - - ostalo |
40,00 |
40,00 |
|
- Smrznuto: |
|
|
0203 21 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203 21 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
30,00 |
30,00 |
0203 21 90 00 |
- - - ostali |
30,00 |
30,00 |
0203 22 |
- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 22 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
36,00 |
36,00 |
0203 22 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
30,00 |
30,00 |
0203 22 90 00 |
- - - ostali |
25,00 |
25,00 |
0203 29 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 29 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
20,00 |
20,00 |
0203 29 13 00 |
- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima |
20,00 |
20,00 |
0203 29 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
20,00 |
20,00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203 29 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
25,00 |
25,00 |
0203 29 59 00 |
- - - - - ostalo |
25,00 |
25,00 |
0203 29 90 00 |
- - - ostalo |
25,00 |
25,00 |
0204 |
Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
0204 10 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni |
36,00 |
36,00 |
|
- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0204 21 00 00 |
- - trupovi i polutke |
25,00 |
25,00 |
0204 22 |
- - ostali komadi sa kostima: |
|
|
0204 22 10 00 |
- - - skraćene prednje četvrti |
20,00 |
20,00 |
0204 22 30 00 |
- - - slabine i/ili podplećke |
20,00 |
20,00 |
0204 22 50 00 |
- - - butovi |
20,00 |
20,00 |
0204 22 90 00 |
- - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
0204 23 00 00 |
- - bez kostiju |
20,00 |
20,00 |
0204 30 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti |
30,00 |
30,00 |
|
- Ostalo meso ovčje, smrznuto: |
|
|
0204 41 00 00 |
- - trupovi i polutke |
20,00 |
20,00 |
0204 42 |
- - ostali komadi sa kostima: |
|
|
0204 42 10 00 |
- - - skraćene prednje četvrti |
20,00 |
20,00 |
0204 42 30 00 |
- - - slabine i/ili podplećke |
20,00 |
20,00 |
0204 42 50 00 |
- - - butovi |
20,00 |
20,00 |
0204 42 90 00 |
- - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
0204 43 |
- - bez kostiju: |
|
|
0204 43 10 00 |
- - - jagnjeće |
20,00 |
20,00 |
0204 43 90 00 |
- - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
0207 |
Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 0105, sveži, rashlađeni ili smrznuti: |
|
|
|
- Od kokošaka vrste Gallus domesticus: |
|
|
0207 11 |
- - neisečeni u komade, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0207 11 10 00 |
- - - očerupani, bez iznutrica, ali sa glavom i nogama, poznati kao "83% pilića" |
27,00 |
45,00 |
0207 11 30 00 |
- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznati kao "70% pilića" |
27,00 |
45,00 |
0207 11 90 00 |
- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65% pilića", ili drukčije isporučeni |
27,00 |
45,00 |
0207 12 |
- - neisečeno u komade, smrznuto: |
|
|
0207 12 10 00 |
- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "70% pilića" |
18,60 |
31,00 |
0207 12 90 00 |
- - - očerupani i sa izvađenom drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65 % pilići", ili drukčije isporučeni |
18,60 |
31,00 |
0207 13 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 13 10 00 |
- - - - bez kostiju |
20,40 |
34,00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 13 20 00 |
- - - - - polovine ili četvrti |
20,40 |
34,00 |
0207 13 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
20,40 |
34,00 |
0207 13 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila |
20,40 |
34,00 |
0207 13 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih |
20,40 |
34,00 |
0207 13 60 00 |
- - - - - bataci i isečeni komadi od njih |
20,40 |
34,00 |
|
- - - otpaci: |
20,40 |
34,00 |
0207 13 91 00 |
- - - - džigerice |
20,40 |
34,00 |
0207 13 99 00 |
- - - - ostalo |
20,40 |
34,00 |
0207 14 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 14 10 00 |
- - - - bez kostiju |
30,00 |
50,00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 14 20 00 |
- - - - - polovine ili četvrti |
30,00 |
50,00 |
0207 14 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
30,00 |
50,00 |
0207 14 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila |
30,00 |
50,00 |
0207 14 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih |
30,00 |
50,00 |
0207 14 60 00 |
- - - - - bataci i isečeni komadi od njih |
30,00 |
50,00 |
0207 14 70 00 |
- - - - - ostalo |
30,00 |
50,00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 14 91 00 |
- - - - džigerice |
30,00 |
50,00 |
0207 14 99 00 |
- - - - ostalo |
30,00 |
50,00 |
|
- Od ćurki: |
|
|
0207 24 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0207 24 10 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericama i želucima, poznate kao "80% ćurke" |
18,60 |
31,00 |
0207 24 90 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene |
18,60 |
31,00 |
0207 25 |
- - neisečeno u komade, smrznuto: |
|
|
0207 25 10 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznate kao "80% ćurke" |
18,60 |
31,00 |
0207 25 90 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene |
18,60 |
31,00 |
0207 26 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 26 10 00 |
- - - - bez kostiju |
18,60 |
31,00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 26 20 00 |
- - - - - polutke ili četvrti |
18,60 |
31,00 |
0207 26 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
18,60 |
31,00 |
0207 26 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila |
18,60 |
31,00 |
0207 26 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi |
18,60 |
31,00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od nogu: |
|
|
0207 26 60 00 |
- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka |
18,60 |
31,00 |
0207 26 70 00 |
- - - - - - ostalo |
18,60 |
31,00 |
0207 26 80 00 |
- - - - - ostalo |
18,60 |
31,00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 26 91 00 |
- - - - džigerice |
18,60 |
31,00 |
0207 26 99 00 |
- - - - ostalo |
18,60 |
31,00 |
0207 27 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 27 10 00 |
- - - - bez kostiju |
30,00 |
50,00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 27 20 00 |
- - - - - polutke ili četvrti |
30,00 |
50,00 |
0207 27 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
30,00 |
50,00 |
0207 27 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila |
30,00 |
50,00 |
0207 27 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi |
30,00 |
50,00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od nogu: |
|
|
0207 27 60 00 |
- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka |
30,00 |
50,00 |
0207 27 70 00 |
- - - - - - ostalo |
30,00 |
50,00 |
0207 27 80 00 |
- - - - - ostalo |
30,00 |
50,00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 27 91 00 |
- - - - džigerice |
30,00 |
50,00 |
0207 27 99 00 |
- - - - ostalo |
30,00 |
50,00 |
|
- Od pataka, gusaka ili biserki: |
|
|
0207 32 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno: |
|
|
|
- - - od pataka: |
|
|
0207 32 11 00 |
- - - - očerupano, bez krvi, sa izvađenim drobom, ali sa priloženim iznutricama, kao i sa glavama i nogama, poznato kao "85% patke" |
31,00 |
31,00 |
0207 32 15 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke" |
31,00 |
31,00 |
0207 32 19 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno |
31,00 |
31,00 |
|
- - - od gusaka: |
|
|
0207 32 51 00 |
- - - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim iznutricama, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske" |
31,00 |
31,00 |
0207 32 59 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske", ili drukčije isporučeno |
31,00 |
31,00 |
0207 32 90 00 |
- - - od biserki |
31,00 |
31,00 |
0207 33 |
- - neisečeno u komade, smrznuto: |
|
|
|
- - - od pataka: |
|
|
0207 33 11 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke" |
31,00 |
31,00 |
0207 33 19 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno |
31,00 |
31,00 |
|
- - - od gusaka: |
|
|
0207 33 51 00 |
- - - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim drobom, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske" |
31,00 |
31,00 |
0207 33 59 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske", ili drukčije isporučeno |
31,00 |
31,00 |
0207 33 90 00 |
- - - od biserki |
31,00 |
31,00 |
0207 35 |
- - ostalo, sveže ili rashlađeno: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
|
- - - - bez kostiju: |
|
|
0207 35 11 00 |
- - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 35 15 00 |
- - - - - od pataka i biserki |
31,00 |
31,00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
|
- - - - - polutke ili četvrti: |
|
|
0207 35 21 00 |
- - - - - - od pataka |
31,00 |
31,00 |
0207 35 23 00 |
- - - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 35 25 00 |
- - - - - - od biserki: |
31,00 |
31,00 |
0207 35 31 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
31,00 |
31,00 |
0207 35 41 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila |
31,00 |
31,00 |
0207 35 41 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila |
31,00 |
31,00 |
|
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih: |
|
|
0207 35 51 00 |
- - - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 35 53 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
31,00 |
31,00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od njih |
|
|
0207 35 61 00 |
- - - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 35 63 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
31,00 |
31,00 |
0207 35 71 00 |
- - - - - trupovi od gusaka i pataka ("paletot") |
31,00 |
31,00 |
0207 35 79 00 |
- - - - - ostalo |
31,00 |
31,00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 35 91 00 |
- - - - džigerice, izuzev masnih džigerica |
31,00 |
31,00 |
0207 35 99 00 |
- - - - ostalo |
31,00 |
31,00 |
0207 36 |
- - ostalo, smrznuto: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
|
- - - - bez kostiju: |
|
|
0207 36 11 00 |
- - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 36 15 00 |
- - - - - od pataka i biserki |
31,00 |
31,00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
|
- - - - - polutke ili četvrti: |
|
|
0207 36 21 00 |
- - - - - - od pataka |
31,00 |
31,00 |
0207 36 23 00 |
- - - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 36 25 00 |
- - - - - - od biserki |
31,00 |
31,00 |
0207 36 31 00 |
- - - - - krila cela, sa ili bez vrhova |
31,00 |
31,00 |
0207 36 41 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodsečenim vratovima, trtice i vrhovi krila |
31,00 |
31,00 |
|
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih: |
|
|
0207 36 51 00 |
- - - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 36 53 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
31,00 |
31,00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od njih: |
|
|
0207 36 61 00 |
- - - - - - od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 36 63 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
31,00 |
31,00 |
0207 36 71 00 |
- - - - - trupovi od gusaka ili pataka ("paletot") |
31,00 |
31,00 |
0207 36 79 00 |
- - - - - ostalo |
31,00 |
31,00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
|
- - - - džigerice: |
|
|
0207 36 81 00 |
- - - - - masne džigerice od gusaka |
31,00 |
31,00 |
0207 36 85 00 |
- - - - - masne džigerice od pataka |
31,00 |
31,00 |
0207 36 89 00 |
- - - - - ostale |
31,00 |
31,00 |
0207 36 90 00 |
- - - - ostalo |
31,00 |
31,00 |
0209 00 |
Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni: |
|
|
|
- Potkožna svinjska masnoća: |
|
|
0209 00 11 00 |
- - sveža, rashlađena, smrznuta, soljena ili u salamuri |
15,00 |
15,00 |
0209 00 19 00 |
- - sušena ili dimljena |
30,00 |
30,00 |
0210 |
Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda: |
|
|
|
- Meso svinjsko: |
|
|
0210 11 |
- - butovi, plećke i isečeni komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
|
- - - - soljeni ili u salamuri: |
|
|
0210 11 11 00 |
- - - - - butovi i isečeni komadi od njih |
40,00 |
40,00 |
0210 11 19 00 |
- - - - - plećke i isečeni komadi od njih |
40,00 |
40,00 |
|
- - - - sušeni ili dimljeni: |
|
|
0210 11 31 00 |
- - - - - butovi i isečeni komadi od njih |
40,00 |
40,00 |
0210 11 39 00 |
- - - - - plećke i isečeni komadi od njih |
40,00 |
40,00 |
0210 11 90 00 |
- - - ostalo |
40,00 |
40,00 |
0210 12 |
- - potrbušine i isečeni komadi od njih: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0210 12 11 00 |
- - - - soljeni ili u salamuri |
30,00 |
30,00 |
0210 12 19 00 |
- - - - sušeni ili dimljeni |
30,00 |
30,00 |
0210 12 90 00 |
- - - ostali |
30,00 |
30,00 |
0210 19 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
|
- - - - soljeno ili u salamuri: |
|
|
0210 19 10 00 |
- - - - - bekon polutke ili "spenser" |
30,00 |
30,00 |
0210 19 20 00 |
- - - - - tri četvrtine polutke ("three-quarter sides") ili srednji delovi ("middles") |
30,00 |
30,00 |
0210 19 30 00 |
- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih |
30,00 |
30,00 |
0210 19 40 00 |
- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih |
30,00 |
30,00 |
0210 19 50 00 |
- - - - - ostalo |
30,00 |
30,00 |
|
- - - - sušeno ili dimljeno: |
|
|
0210 19 60 00 |
- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih |
30,00 |
30,00 |
0210 19 70 00 |
- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih |
30,00 |
30,00 |
|
- - - - - ostalo: |
|
|
0210 19 81 00 |
- - - - - - bez kostiju |
30,00 |
30,00 |
0210 19 89 00 |
- - - - - - ostalo |
30,00 |
30,00 |
0210 19 90 00 |
- - - ostalo |
30,00 |
30,00 |
0210 20 |
- Meso, goveđe: |
|
|
0210 20 10 00 |
- - sa kostima |
30,00 |
30,00 |
0210 20 90 00 |
- - bez kostiju |
30,00 |
30,00 |
|
- - Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda: |
|
|
0210 91 00 00 |
- - od primata |
20,00 |
20,00 |
0210 92 00 00 |
- - od kitova, delfina i morskih prasića (sisari reda Cetacea); morskih krava i dugonga (sisari reda Sirenia) |
20,00 |
20,00 |
0210 93 00 00 |
- - od reptila (uključujući zmije i kornjače) |
20,00 |
20,00 |
0210 99 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - meso: |
|
|
0210 99 10 00 |
- - - - od konja, soljeno, u salamuri ili sušeno |
20,00 |
20,00 |
|
- - - - od ovaca i koza: |
|
|
0210 99 21 00 |
- - - - - sa kostima |
20,00 |
20,00 |
0210 99 29 00 |
- - - - - bez kostiju |
20,00 |
20,00 |
0210 99 31 00 |
- - - - od irvasa |
20,00 |
20,00 |
0210 99 39 00 |
- - - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
|
- - - klanični proizvodi: |
|
|
|
- - - - od domaćih svinja: |
|
|
0210 99 41 00 |
- - - - - džigerice |
20,00 |
20,00 |
0210 99 49 00 |
- - - - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
|
- - - - od goveda: |
|
|
0210 99 51 00 |
- - - - - dijafragma, mišićna i tetivna |
20,00 |
20,00 |
0210 99 59 00 |
- - - - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
0210 99 60 00 |
- - - - od ovaca i koza |
20,00 |
20,00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - džigerice, živinske: |
|
|
0210 99 71 00 |
- - - - - - masne džigerice od gusaka ili pataka, soljene ili u salamuri |
20,00 |
20,00 |
0210 99 79 00 |
- - - - - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
0210 99 80 00 |
- - - - - ostalo |
20,00 |
20,00 |
0210 99 90 00 |
- - - jestivo brašno i prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda |
20,00 |
20,00 |
0301 |
Ribe, žive: |
|
|
|
- Ostale ribe, žive: |
|
|
0301 93 00 00 |
- - šaran |
20,00 |
20,00 |
0401 |
Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0401 10 |
- Sa sadržajem masnoće ne preko 1% po masi: |
|
|
0401 10 90 00 |
- - ostalo |
- |
12,00 |
0401 20 |
- Sa sadržajem masnoće preko 1% ,ali ne preko 6% po masi: |
|
|
|
- - ne preko 3%: |
|
|
0401 20 19 00 |
- - - ostalo |
- |
15,00 |
|
- - preko 3%: |
|
|
0401 20 99 00 |
- - - ostalo |
- |
15,00 |
0401 30 |
- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi: |
|
|
|
- - ne preko 21%: |
|
|
0401 30 19 00 |
- - - ostalo |
- |
8,00 |
|
- - preko 21%, ali ne preko 45%: |
|
|
0401 30 39 00 |
- - - ostalo |
- |
8,00 |
|
- - preko 45%: |
|
|
0401 30 99 00 |
- - - ostalo |
- |
8,00 |
0402 |
Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402 10 |
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće ne preko 1,5% po masi: |
|
|
|
- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402 10 11 00 |
- - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg |
56,00 |
70,00 |
0402 10 19 00 |
- - - ostalo |
56,00 |
70,00 |
|
- - ostalo: |
|
|
0402 10 99 00 |
- - - ostalo |
56,00 |
70,00 |
|
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi: |
|
|
0402 21 |
- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi: |
|
|
0402 21 11 00 |
- - - - u ambalaži neto - mase ne preko 2,5 kg |
56,00 |
70,00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
0402 21 17 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi |
56,00 |
70,00 |
0402 21 19 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11% , ali ne preko 27% po masi |
56,00 |
70,00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi: |
|
|
0402 21 91 00 |
- - - - u ambalaži neto - mase ne preko 2,5 kg |
56,00 |
70,00 |
0402 21 99 00 |
- - - - ostalo |
56,00 |
70,00 |
|
- Ostalo: |
|
|
0402 91 |
- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402 91 10 00 |
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 8% po masi |
8,00 |
16,00 |
0402 91 30 00 |
- - - sa sadržajem masnoće preko 8%, ali ne preko 10 % po masi |
8,00 |
16,00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 10%, ali ne preko 45% po masi: |
|
|
0402 91 59 00 |
- - - - ostalo |
8,00 |
16,00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402 91 99 00 |
- - - - ostalo |
17,00 |
21,00 |
0402 99 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5%, ali ne preko 45% po masi: |
|
|
0402 99 39 00 |
- - - - ostalo |
13,00 |
16,00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402 99 99 00 |
- - - - ostalo |
17,00 |
21,00 |
0403 |
Mlaćenica, kiselo mleko i pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom: |
|
|
0403 10 |
- Jogurt: |
|
|
|
- - nearomatizovan, bez dodatka voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaa: |
|
|
|
- - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
|
0403 10 11 00 |
- - - - ne preko 3% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 13 00 |
- - - - preko 3% , ali ne preko 6% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 19 00 |
- - - - preko 6% |
10,00 |
10,00 |
|
- - - ostali, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
|
0403 10 31 00 |
- - - - ne preko 3% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 33 00 |
- - - - preko 3% , ali ne preko 6% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 39 00 |
- - - - preko 6% |
10,00 |
10,00 |
|
- - aromatizovan ili sa dodatkom voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaa: |
|
|
|
- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem mlečne masnoće po masi: |
|
|
0403 10 51 00 |
- - - - ne preko 1,5% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 53 00 |
- - - - preko 1,5% , ali ne preko 27% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 59 00 |
- - - - preko 27% |
10,00 |
10,00 |
|
- - - ostali, sa sadržajem mlečne masnoće po masi: |
|
|
0403 10 91 00 |
- - - - ne preko 3% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 93 00 |
- - - - preko 3% , ali ne preko 6% |
10,00 |
10,00 |
0403 10 99 00 |
- - - - preko 6% |
10,00 |
10,00 |
0405 10 |
- Maslac: |
|
|
|
- - sa sadržajem masnoće po masi ne preko 85%: |
|
|
|
- - - prirodni maslac: |
|
|
0405 10 11 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 1 kg |
35,00 |
70,00 |
0405 10 19 00 |
- - - - ostali |
35,00 |
70,00 |
0405 10 30 00 |
- - - rekombinovani maslac |
35,00 |
70,00 |
0405 10 50 00 |
- - - maslac od surutke |
35,00 |
70,00 |
0405 10 90 00 |
- - ostalo |
35,00 |
70,00 |
0405 20 |
- Mlečni namazi: |
|
|
0405 20 10 00 |
- - sa sadržajem masnoće od 39% i većim ali manjim od 60% po masi |
25,00 |
50,00 |
0405 20 30 00 |
- - sa sadržajem masnoće od 60% , ali ne preko 75% po masi |
25,00 |
50,00 |
0405 20 90 00 |
- - sa sadržajem masnoće većim od 75% ali manjim od 80% po masi |
25,00 |
50,00 |
0405 90 |
- Ostalo: |
|
|
0405 90 10 00 |
- - sa sadržajem masnoće od 99,3% ili većim po masi i sa sadržajem vode koji ne prelazi 0,5% po masi |
25,00 |
50,00 |
0405 90 90 00 |
- - ostalo |
25,00 |
50,00 |
0406 |
Sir i urda: |
|
|
0406 10 |
- Mlad (nezreo, neusoljen, nesušen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke i urda: |
|
|
0406 10 20 00 |
- - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi |
80,00 |
80,00 |
0406 10 80 00 |
- - ostali |
80,00 |
80,00 |
0406 30 |
- Sir topljen, osim rendanog ili u prahu: |
|
|
0406 30 10 00 |
- - za čiju proizvodnju se upotrebljavaju samo sirevi emmentaler, gruiyere i appenzell i koji može, kao dodatak, sadržati glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao schabziger); pripremljen za prodaju na malo, sa sadržajem masnoće u suvoj materiji ne preko 56% po masi |
40,00 |
80,00 |
|
- - ostali: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 36% po masi i sa sadržajem masnoće u suvoj materiji po masi: |
|
|
0406 30 31 00 |
- - - - ne preko 48% |
40,00 |
80,00 |
0406 30 39 00 |
- - - - preko 48% |
40,00 |
80,00 |
0406 30 90 00 |
- - - sa sadržajem masnoće preko 36% po masi |
40,00 |
80,00 |
0406 90 |
- Sir ostali: |
|
|
0406 90 01 00 |
- - za preradu |
40,00 |
80,00 |
|
- - ostali: |
|
|
0406 90 13 00 |
- - - Emmentaler |
40,00 |
80,00 |
0406 90 15 00 |
- - - Gruyere, Sbrinz |
40,00 |
80,00 |
0406 90 17 00 |
- - - Bergkase, Appenzell |
40,00 |
80,00 |
0406 90 18 00 |
- - - Fromage friburgeois, Vacherin Mont d’Or i Tete de Moine |
40,00 |
80,00 |
0406 90 19 00 |
- - - Glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao Schabziger) proizveden od obranog mleka i pomešan sa sitno mlevenim začinskim biljem |
40,00 |
80,00 |
0406 90 21 00 |
- - - Cheddar |
40,00 |
80,00 |
0406 90 23 00 |
- - - Edam |
40,00 |
80,00 |
0406 90 25 00 |
- - - Tilsit |
40,00 |
80,00 |
0406 90 27 00 |
- - - Butterkäse |
40,00 |
80,00 |
0406 90 29 00 |
- - - kačkavalj (kashkaval) |
80,00 |
80,00 |
0406 90 32 00 |
- - - Feta |
40,00 |
80,00 |
0406 90 35 00 |
- - - Kefalo-tyri |
40,00 |
80,00 |
0406 90 37 00 |
- - - Finlandia |
40,00 |
80,00 |
0406 90 39 00 |
- - - Jarlsberg |
40,00 |
80,00 |
0406 90 50 00 |
- - - - sir od ovčjeg mleka ili mleka od bufala, u posudama sa salamurom, ili u ovčjim ili kozjim mešinama |
40,00 |
80,00 |
|
- - - - ostali: |
|
|
|
- - - - - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi i sa sadržajem vode u nemasnoj materiji po masi: |
|
|
|
- - - - - - ne preko 47%: |
|
|
0406 90 61 00 |
- - - - - - - Grana Padano, Parmigiano Reggiano |
40,00 |
80,00 |
0406 90 63 00 |
- - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino |
40,00 |
80,00 |
0406 90 69 00 |
- - - - - - - ostali |
40,00 |
80,00 |
|
- - - - - - preko 47%, ali ne preko 72%: |
- |
- |
0406 90 73 00 |
- - - - - - - Provolone |
40,00 |
80,00 |
0406 90 75 00 |
- - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano |
40,00 |
80,00 |
0406 90 76 00 |
- - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samso |
40,00 |
80,00 |
0406 90 78 00 |
- - - - - - - Gouda |
40,00 |
80,00 |
0406 90 79 00 |
- - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin,Taleggio |
40,00 |
80,00 |
0406 90 81 00 |
- - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey |
40,00 |
80,00 |
0406 90 82 00 |
- - - - - - - Camembert |
40,00 |
80,00 |
0406 90 84 00 |
- - - - - - - Brie |
40,00 |
80,00 |
0406 90 85 00 |
- - - - - - - Kefalograviera, Kasseri |
40,00 |
80,00 |
|
- - - - - - - ostali sir, sa sadržajem vode, po masi, u nemasnoj materiji: |
|
|
0406 90 86 00 |
- - - - - - - - preko 47% , ali ne preko 52% |
40,00 |
80,00 |
0406 90 87 00 |
- - - - - - - - preko 52% , ali ne preko 62% |
40,00 |
80,00 |
0406 90 88 00 |
- - - - - - - - preko 62% , ali ne preko 72% |
40,00 |
80,00 |
0406 90 93 00 |
- - - - - - preko 72% |
40,00 |
80,00 |
0406 90 99 00 |
- - - - - ostali |
40,00 |
80,00 |
0407 00 |
Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana: |
|
|
|
- Od živine: |
|
|
|
- - za priplod: |
|
|
0407 00 19 00 |
- - - ostala |
- |
1,00 |
0407 00 30 00 |
- - ostala |
1,00 |
1,50 |
0409 00 00 00 |
Med prirodni |
15,00 |
15,00 |
0701 |
Krompir, svež ili rashlađen: |
|
|
0701 90 |
- Ostali: |
|
|
0701 90 10 00 |
- - za proizvodnju skroba |
- |
5,00 |
|
- - ostali: |
|
|
0701 90 50 00 |
- - - mladi krompir, od 1. januara do 30. juna |
- |
5,00 |
|
- - - ostali: |
- |
- |
0701 90 90 10 |
- - - - mladi krompir |
- |
5,00 |
0701 90 90 90 |
- - - - ostali |
- |
5,00 |
0702 00 00 00 |
Paradajz, sveži ili rashlađeni |
- |
12,00 |
0703 |
Crni luk, vlašac, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0703 10 |
- Crni luk i vlašac: |
|
|
|
- - crni luk: |
|
|
0703 10 19 00 |
- - - ostali |
6,00 |
6,00 |
0704 |
Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0704 10 00 00 |
- Karfiol i brokoli |
6,00 |
6,00 |
0704 90 |
- Ostalo: |
|
|
0704 90 10 00 |
- - kupus, beli i crveni |
6,00 |
6,00 |
0706 |
Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0707 00 |
Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0707 00 05 00 |
- Krastavci |
15,00 |
15,00 |
0707 00 90 00 |
- Kornišoni |
15,00 |
15,00 |
0708 |
Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0708 10 00 00 |
- Grašak (Pisum sativum) |
18,00 |
18,00 |
0708 90 00 00 |
- Ostalo mahunasto povrće |
|
|
|
ex. boranija |
18,00 |
18,00 |
0709 |
Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0709 60 |
- Paprike iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta: |
|
|
0709 60 10 00 |
- - slatka paprika |
15,00 |
15,00 |
|
- - ostala: |
|
|
0709 60 91 00 |
- - - iz roda Capsicum, za proizvodnju kapsicina ili boja na bazi kapsikum oleo-smola |
15,00 |
15,00 |
0709 60 95 00 |
- - - za industrijsku proizvodnju eteričnih ulja ili rezinoida |
15,00 |
15,00 |
0709 60 99 00 |
- - - ostala |
15,00 |
15,00 |
0710 |
Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto: |
|
|
|
- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama: |
|
|
0710 21 00 00 |
- - grašak (Pisum sativum) |
18,00 |
18,00 |
0710 22 00 00 |
- - pasulj i boranija (Vigna spp., Phaseolus spp.) |
|
|
|
ex. boranija |
18,00 |
18,00 |
0710 40 00 00 |
- Kukuruz šećerac |
18,00 |
18,00 |
0710 80 |
- Ostalo povrće: |
|
|
|
- - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta: |
|
|
0710 80 51 00 |
- - - slatka paprika |
18,00 |
18,00 |
0710 80 59 00 |
- - - ostala |
18,00 |
18,00 |
0710 80 95 00 |
- - ostalo |
|
|
|
ex. šargarepa |
15,00 |
15,00 |
0710 90 00 00 |
- Mešavine povrća |
18,00 |
18,00 |
0711 |
Povrće, privremeno konzervisano (npr: sumpor-dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu: |
|
|
0711 40 00 00 |
- Krastavci i kornišoni |
15,00 |
15,00 |
0711 90 |
- Ostalo povrće; mešavine povrća: |
|
|
|
- - povrće: |
|
|
0711 90 10 00 |
- - - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta, osim slatke paprike |
15,00 |
15,00 |
0711 90 30 00 |
- - - kukuruz šećerac |
20,00 |
20,00 |
0711 90 80 00 |
- - - ostalo |
18,00 |
18,00 |
0711 90 90 00 |
- - mešavine povrća |
18,00 |
18,00 |
0806 |
Grožđe, sveže ili suvo: |
|
|
0806 10 |
- Sveže: |
|
|
0806 10 10 00 |
- - stono grožđe |
5,00 |
5,00 |
0806 10 90 00 |
- - ostalo |
5,00 |
5,00 |
0807 |
Dinje, lubenice i papaje, sveže: |
|
|
|
- Dinje i lubenice: |
|
|
0807 11 00 00 |
- - lubenice |
4,00 |
4,00 |
0807 19 00 00 |
- - ostalo |
4,00 |
4,00 |
0808 |
Jabuke, kruške i dunje, sveže: |
|
|
0808 10 |
- Jabuke: |
|
|
|
- - jabuke za jabukovaču, neupakovane (in bulk), od 16. septembra do 15. decembra: |
10,00 |
10,00 |
0808 10 10 10 |
- - - od 16. septembra do 30. novembra |
10,00 |
10,00 |
0808 10 10 90 |
- - - ostale |
10,00 |
10,00 |
0808 10 80 00 |
- - ostale |
10,00 |
10,00 |
0808 20 |
- Kruške i dunje: |
|
|
|
- - kruške: |
|
|
|
- - - kruške za kruškovaču, neupakovane (in bulk), od 1. avgusta do 31. decembra: |
10,00 |
10,00 |
0808 20 10 10 |
- - - - od 1. avgusta do 30. novembra |
10,00 |
10,00 |
0808 20 10 90 |
- - - - ostale |
10,00 |
10,00 |
0808 20 50 00 |
- - - ostale |
10,00 |
10,00 |
0808 20 90 00 |
- - dunje |
5,00 |
5,00 |
0809 |
Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, sveže: |
|
|
0809 10 00 00 |
- Kajsije |
5,00 |
5,00 |
0809 20 |
- Trešnje i višnje: |
|
|
0809 20 05 00 |
- - višnje (Prunus cerasus) |
5,00 |
5,00 |
0809 20 95 00 |
- - ostalo |
5,00 |
5,00 |
0809 40 |
- Šljive i divlje šljive |
|
|
0809 40 05 00 |
- - šljive |
10,00 |
10,00 |
0809 40 90 00 |
- - divlje šljive |
10,00 |
10,00 |
0904 20 |
- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena: |
|
|
|
- - nedrobljena i nemlevena: |
|
|
0904 20 10 00 |
- - - slatka paprika |
6,00 |
6,00 |
0904 20 30 00 |
- - - ostala |
8,00 |
8,00 |
0904 20 90 00 |
- - drobljena ili mlevena |
10,00 |
10,00 |
1517 |
Margarin; mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. broj 1516: |
|
|
1517 10 |
- Margarin, isključujući tečni margarin: |
|
|
1517 10 10 00 |
- - sa sadržajem mlečnih masnoća preko 10% do 15% po masi |
15,00 |
15,00 |
1517 10 90 00 |
- - ostalo |
15,00 |
15,00 |
1601 00 |
Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda za jelo ili krvi; složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda: |
|
|
1601 00 10 00 |
- Od džigerice |
15,00 |
40,00 |
|
- Ostalo: |
|
|
1601 00 91 00 |
- - kobasice, sušene ili za mazanje, nekuvane |
15,00 |
40,00 |
1602 |
Ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda ili krvi: |
|
|
1602 10 00 00 |
- Homogenizovani proizvodi |
40,00 |
40,00 |
1602 20 |
- Od džigerice bilo koje životinje: |
|
|
1602 20 10 00 |
- - od guščije ili pačije džigerice: |
40,00 |
40,00 |
1602 20 90 00 |
- - ostalo |
40,00 |
40,00 |
|
- Od svinja: |
|
|
1602 41 |
- - butovi i odresci od njih: |
|
|
1602 41 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
40,00 |
40,00 |
1602 41 90 00 |
- - - ostali |
40,00 |
40,00 |
1602 42 |
- - plećke i odresci od njih: |
|
|
1602 42 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
40,00 |
40,00 |
1602 42 90 00 |
- - - ostali |
40,00 |
40,00 |
1602 49 |
- - ostalo, uključujući mešavine: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
|
- - - - koji po masi sadrži 80% ili više mesa ili drugih klaničnih proizvoda, bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla: |
|
|
1602 49 11 00 |
- - - - - leđa (bez vrata) i odresci od njih, uključujući mešavine leđa ili šunki (butova) |
40,00 |
40,00 |
1602 49 13 00 |
- - - - - vrat i komadi od vrata, uključujući mešavine vrata i plećki |
40,00 |
40,00 |
1602 49 15 00 |
- - - - - ostale mešavine koje sadrže butove (noge), plećke, leđa ili vrat i odreske od njih |
40,00 |
40,00 |
1602 49 19 00 |
- - - - - ostalo |
40,00 |
40,00 |
1602 49 30 00 |
- - - - koji po masi sadrže od 40%, ali ne preko 80% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla |
40,00 |
40,00 |
1602 49 50 00 |
- - - - koji po masi sadrže manje od 40% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla |
40,00 |
40,00 |
1602 49 90 00 |
- - - ostalo |
40,00 |
40,00 |
1602 50 |
- Od goveda: |
|
|
1602 50 10 00 |
- - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda |
40,00 |
40,00 |
|
- - ostalo: |
|
|
|
- - - u hermetički zatvorenom pakovanju: |
|
|
1602 50 31 00 |
- - - - konzervisana govedina (corned beef) |
40,00 |
40,00 |
1602 50 95 00 |
- - - ostalo |
40,00 |
40,00 |
1602 90 |
- Ostalo, uključujući prerađevine od krvi od bilo životinja: |
|
|
1602 90 10 00 |
- - prerađevine od krvi od bilo kojih životinja |
40,00 |
40,00 |
|
- - ostalo: |
|
|
1602 90 31 00 |
- - - od divljači ili domaćih zečeva |
40,00 |
40,00 |
|
- - - ostalo: |
|
|
1602 90 51 00 |
- - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od domaćih svinja |
40,00 |
40,00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od goveda: |
|
|
1602 90 61 00 |
- - - - - - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda |
40,00 |
40,00 |
1602 90 69 00 |
- - - - - - ostalo |
40,00 |
40,00 |
|
- - - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - - od ovaca ili koza: |
|
|
|
- - - - - - - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda: |
|
|
1602 90 72 00 |
- - - - - - - - od ovaca |
40,00 |
40,00 |
1602 90 74 00 |
- - - - - - - - od koza |
40,00 |
40,00 |
|
- - - - - - - ostalo: |
|
|
1602 90 76 00 |
- - - - - - - - od ovaca |
40,00 |
40,00 |
1602 90 78 00 |
- - - - - - - - od koza |
40,00 |
40,00 |
1602 90 99 00 |
- - - - - - ostalo |
40,00 |
40,00 |
1701 |
Šećer od šećerne trske ili šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju: |
|
|
|
- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materija za bojenje: |
|
|
1701 11 |
- - šećer od šećerne trske: |
|
|
1701 11 10 00 |
- - - za rafinisanje |
12,00 |
16,00 |
1701 11 90 00 |
- - - ostali |
12,00 |
16,00 |
1701 12 |
- - šećer od šećerne repe: |
|
|
1701 12 10 00 |
- - - za rafinisanje |
12,00 |
16,00 |
1701 12 90 00 |
- - - ostali |
12,00 |
16,00 |
|
- Ostalo: |
|
|
1701 99 |
- - ostalo: |
|
|
1701 99 10 00 |
- - - beli šećer |
12,00 |
18,00 |
2103 |
Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno i griz od slačice i pripremljena slačica (senf): |
|
|
2103 90 |
- Ostalo: |
|
|
|
- - ostalo: |
|
|
2103 90 90 90 |
- - - ostalo |
5,00 |
5,00 |
2104 |
Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi: |
|
|
2104 10 00 00 |
- Supe i čorbe i preparati za te proizvode |
3,00 |
3,00 |
2207 |
Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol ili jači; etil- alkohol i ostali alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine: |
|
|
2207 10 00 00 |
- Etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol. ili jači, nedenaturisani |
30,00 |
30,00 |
2207 20 00 00 |
- Etil-alkohol i ostali alkoholi, bilo koje jačine, denaturisani |
30,00 |
30,00 |
2208 |
Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine manje od 80% vol; rakije, likeri i ostala alkoholna pića: |
|
|
2208 30 |
- Viski: |
|
|
|
- - bourbon viski, u sudovima: |
|
|
2208 30 11 00 |
- - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 30 19 00 |
- - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
|
- - škotski viski: |
|
|
|
- - - viski od slada, u sudovima: |
|
|
2208 30 32 00 |
- - - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 30 38 00 |
- - - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
|
- - - viski, mešani (blended), u sudovima: |
|
|
2208 30 52 00 |
- - - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 30 58 00 |
- - - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
|
- - - ostalo, u sudovima: |
|
|
2208 30 72 00 |
- - - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 30 78 00 |
- - - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
|
- - ostalo, u sudovima: |
|
|
2208 30 82 00 |
- - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 30 88 00 |
- - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 90 |
- Ostalo: |
|
|
|
- - arak, u sudovima: |
|
|
2208 90 11 00 |
- - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 90 19 00 |
- - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
|
- - šljivovica, kruškovača, trešnjevača ili višnjevača (isključujući likere), u sudovima: |
|
|
2208 90 33 00 |
- - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 90 38 00 |
- - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
|
- - ostale rakije i ostala žestoka alkoholna pića, u sudovima: |
|
|
|
- - - ne preko 2 l: |
|
|
2208 90 41 00 |
- - - - ouzo |
30,00 |
30,00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - rakije (isključujući likere): |
|
|
|
- - - - - - dobijene destilacijom voća: |
|
|
2208 90 45 00 |
- - - - - - - kalvados |
30,00 |
30,00 |
2208 90 48 00 |
- - - - - - - ostalo |
30,00 |
30,00 |
|
- - - - - - ostalo: |
|
|
2208 90 52 00 |
- - - - - - - korn |
30,00 |
30,00 |
2208 90 54 00 |
- - - - - - - tekila |
30,00 |
30,00 |
2208 90 56 00 |
- - - - - - - ostalo |
30,00 |
30,00 |
2208 90 69 00 |
- - - - - ostala žestoka alkoholna pića |
30,00 |
30,00 |
|
- - - preko 2 l: |
|
|
|
- - - - rakije (isključujući likere): |
|
|
2208 90 71 00 |
- - - - - dobijene destilacijom voća |
30,00 |
30,00 |
2208 90 75 00 |
- - - - - tekila |
30,00 |
30,00 |
2208 90 77 00 |
- - - - - ostale |
30,00 |
30,00 |
2208 90 78 00 |
- - - - ostala žestoka alkoholna pića |
30,00 |
30,00 |
|
- - nedenaturisani etil- alkohol sa zapreminskom alkoholnom jačinom manjom od 80% vol, u sudovima: |
|
|
2208 90 91 00 |
- - - ne preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2208 90 99 00 |
- - - preko 2 l |
30,00 |
30,00 |
2304 00 00 00 |
Uljane pogače i ostali čvrsti ostaci dobijeni prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemleveni, mleveni ili peletizovani |
2,50 |
2,50 |
2401 |
Duvan, sirov ili neprerađen: otpaci od duvana |
|
|
2401 10 |
- Duvan, neižiljen: |
|
|
|
- - tipa Virdžinija sušen u sušari ("flue-cured") i svetli duvan tipa Berlej (uključujući Berlej hibride) sušen na vazduhu ("light air-cured"); svetli tipa Merilend sušen na vazduhu ("light air-cured") i duvan sušen vatrom ("fire-cured"): |
|
|
2401 10 10 00 |
- - - - tipa Virdžinija, sušen u sušari ("flue-cured") |
- |
5,00 |
2401 10 20 00 |
- - - svetli tipa Berlej (uključujući Berlej hibride) sušen na vazduhu ("light air-cured") |
15,00 |
15,00 |
2401 20 |
- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen: |
|
|
|
- - tipa Virdžinija sušen u sušari ("flue-cured"), svetli tipa Berlej (uključujući Berlej hibride) sušen na vazduhu ("light air-cured"); svetli tipa Merilend sušen na vazduhu ("light air-cured") i duvan sušen vatrom ("fire-cured"): |
|
|
2401 20 10 00 |
- - - tipa Virdžinija sušen u sušari ("flue-cured") |
|
|
|
Ex. delimično ižiljen |
- |
7,00 |
|
Ex. potpuno ižiljen |
- |
10,00 |
2401 20 20 00 |
- - - svetli tipa Berlej (uključujući Berlej hibride) sušen na vazduhu ("light air-cured") |
|
|
|
Ex. delimično ižiljen |
20,00 |
20,00 |
|
Ex. potpuno ižiljen |
25,00 |
25,00 |
2. Posebnu dažbinu iz tačke 1. ove odluke plaćaju privredna društva i preduzetnici pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
3. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, u skladu po propisima koji važe za naplaćivanje carine.
4. Posebna dažbina iz tačke 1. ove odluke ne plaća se pri uvozu prehrambenih proizvoda iz tar.oznaka 0402 10 19 00, 0402 21 17 00, 0402 21 19 00, 0405 10 19 00 Carinske tarife, do 14. aprila 2008. godine.
5. Sredstva ostvarena naplatom posebne dažbine pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uplaćuju se u budžet Republike Srbije.
6. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o visini posebnih dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Službeni glasnik RS", br. 72/05, 38/06, 53/06 i 118/07).
7. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2008. godine.