UREDBA

O OSNIVANJU SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA SRBIJE ZA OPŠTINE PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

("Sl. glasnik RS", br. 61/2006 - prečišćen tekst i 3/2008)

Sadržina uredbe

Član 1

Ovom uredbom osniva se Služba Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa (u daljem tekstu: Služba Koordinacionog tela) i propisuje njeno uređenje i delokrug.

Služba Koordinacionog tela je služba Vlade.

Delokrug Službe Koordinacionog tela

Član 2

Služba Koordinacionog tela obavlja stručne, administrativne, informatičke, finansijsko-materijalne, računovodstvene i prateće tehničke poslove za potrebe Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa (u daljem tekstu: Koordinaciono telo).

Direktor Službe Koordinacionog tela

Član 3

Službom Koordinacionog tela rukovodi direktor Službe Koordinacionog tela.

Direktor Službe Koordinacionog tela odgovoran je za vođenje Službe Koordinacionog tela Vladi i predsedniku Vlade.

Direktor Službe Koordinacionog tela je državni službenik na položaju.

Zamenik direktora Službe Koordinacionog tela

Član 3a

Direktor Službe Koordinacionog tela može da ima zamenika, koga sam predlaže, a koga postavlja Vlada na pet godina.

Zamenik direktora Službe Koordinacionog tela je državni službenik na položaju.

Položaj direktora Službe Koordinacionog tela i njegovog zamenika

Član 4

Dok se direktor Službe Koordinacionog tela i njegov zamenik ne počnu postavljati kao državni službenici, direktor Službe Koordinacionog tela i njegov zamenik radiće prema propisima koji važe na dan kada su postavljeni, uključujući i pravila za slučaj prestanka dužnosti.

 

Samostalni članovi Uredbe o izmenama i dopuni
Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

("Sl. glasnik RS", br. 3/2008)

Član 4

Ovlašćuje se Republički sekretarijat za zakonodavstvo da utvrdi prečišćen tekst Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i da ga nakon stupanja na snagu ove uredbe dostavi "Službenom glasniku Republike Srbije" na objavljivanje.

Član 5

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Prečišćen tekst Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa obuhvata:
1. Uredbu o osnivanju Službe Koordinacionog tela Saveta ministara i Vlade za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ("Službeni glasnik RS", broj 97/05 - osnovni tekst), iz koje je izostavljen član 4, kojim je utvrđen rok za postavljenje direktora Službe i rok za donošenje pravilnika, član 5, kojim je uređeno preuzimanje zaposlenih, opreme i sredstava od ranijeg organa, član 6. stav 2. kojim su uređena pravila za postavljenje direktora Službe koja su važila do stupanja na snagu zakona kojim se uređuje položaj državnih službenika, i član 7, kojim je uređeno kada ta uredba stupa na snagu,
2. Uredbu o izmenama Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog tela Saveta ministara i Vlade za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ("Službeni glasnik RS", broj 53/06), iz koje je izostavljen član 4, kojim je dato ovlašćenje za utvrđivanje i dostavljanje na objavljivanje prečišćenog teksta Uredbe o osnivanju Službe Koordinacionog tela Saveta ministara i Vlade za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, i član 5, kojim je utvrđeno kada ta uredba stupa na snagu.